Andrzej57 Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Jeżeli ktoś był w Kappl to proszę o opinię o tamtejszych trasach>Wiem z neta że tras czerwonych jest 20 km nieb. 15 czarnych 5 ale czy te trasy są np:szerokie ,ostre,wąskie czy bywa tam dużo ludzi jak z wyciągami itp Informacje potrzebne bo jechać tam chcą moi znajomi a jeżdżą na poziomie początkującym kilka może 10 razy na stokui mają tzw cykora.Z neta wynika że te niebieskie są wąskiehttp://www.skiforum.pl/images/smilies/eek.png .Może ktos opisze dokładniej każdą z nich .Pozdrawiam w Nowym Roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Jeżeli ktoś był w Kappl to proszę o opinię o tamtejszych trasach>Wiem z neta że tras czerwonych jest 20 km nieb. 15 czarnych 5 ale czy te trasy są np:szerokie ,ostre,wąskie czy bywa tam dużo ludzi jak z wyciągami itp Informacje potrzebne bo jechać tam chcą moi znajomi a jeżdżą na poziomie początkującym kilka może 10 razy na stokui mają tzw cykora.Z neta wynika że te niebieskie są wąskiehttp://www.skiforum.pl/images/smilies/eek.png .Może ktos opisze dokładniej każdą z nich .Pozdrawiam w Nowym Roku!!! To jest jeden z ośrodków w dolinie Paznauntal - największy i najbardziej znany tam ośrodek to Ischgl, ale są jeszcze 3 mniejsze, czyli Kappl, See i Galtur, wszytskie położone niezbyt daleko od siebie. W załącznikach masz schemat doliny. Poczytaj ten wątek: http://www.skiforum....092&pagenumber= Byłem tam na wiosnę kiedy działało tylko Ischgl, ale gdybym tam wrócił w pełnym sezonie, z pewnością dołożyłbym te parę dych euro i nie odpuściłbym pozostałych ośrodków - rozważ karnet na całą dolinę :) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej57 Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Bardzo dziękuję za bardzo szybką odpowiedz,troche rozjaśniło mi umysł.Pozdrowienia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volta2 Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 ale co wy mu doradzacie? jeśli są to osoby początkujące, to jaki ma sens ciągnięcie ich na isgchl? byłam w kappl 2 dni, i prawdę mówiąc, mniej mi się podobało niż w see(dolinka wcześniej), choć obie są niemal bliźniacze.(miedzy obiema wioskami jest ze 4 km ) byłam z dziećmi więc pamiętam, że niebieskie trasy lepsze były w see. łatwiejszy orczyk, i zamiast trasy to - hektar wyratrakowanej łąki, dla każdego miejsca w bród! a niebieskie w kappl też ok, tylko orczyk był taki jak nie w austrii. a w see masz fajne przejścia z niebieskiej w czerwoną, ale dość delikatną i dla początkujących może być. (jeździłam z pięciolatkiem czerwonymi i dawał radę - oczywiście powoli). a kappl to bardziej dla zaawansowanych moim zdaniem. opis szczegółowy znajdziesz tu na forum w dziale austria(dołączyłam też fotkę z niebieskiej w see) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej57 Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 volta2 dziękuje za zainteresowanie się moim pytaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi