w3rt Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Hej, chcemy zakupić stół serwisowy i teraz jest dylemat... przeglądam stoły na remsport.pl i jaki jest sens wydawania kilkanaście razy więcej pieniążków, żeby stół był szerszy? Raczej ma spełnić tylko zadanie do przymocowania imadeł. Czy jest ktoś w stanie wyszczególnić zalety tych droższych stołów oraz uzasadnić ich różnicę w cenie? Pozdrawiam, Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 ja mam waski (jednobelkowy) z mala poleczka na narzedzia i jest OK, tak to wyglada dawniej uzywalem go do roweru a teraz mam zamontowane imadla na stale, mysle ze najwazniejsze jest zeby byl solidny i stabilny, jak nie zamierzasz go wozic to dobrze zeby byl ciezki, masywny (moj taki jest, grube sztywne profile, konstrukcja ramowa). Wiekszosc narzedzi jednak trzymam na podlodze i to jest chyba jedyny mankament waskiego stolu, do zastosowania profesjonalnego to mysle ze szeroki bedzie zdecydowanie lepszy ze wzgledu wlasnie na miejsce na narzedzia, po prostu wieksza wygoda uzytkowania. Ten tutaj z remsport.pl to jak dla mnie to wyglada troche slabo, obawialby sie ze nie bedzie wystarczajaco sztywny i bedzie sie trzasl podczas pracy, no ale to tylko tak na oko. Konstrukcja nie jest ramowa tak jak w moim wiec przydaloby sie jakies stezenie - ale moze tylko fotka tego nie pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 sie ze nie bedzie wystarczajaco sztywny i bedzie sie trzasl podczas pracy, no ale to tylko tak na oko. Konstrukcja nie jest ramowa tak jak w moim wiec przydaloby sie jakies stezenie - ale moze tylko fotka tego nie pokazuje. masz rację -na pewno będzie niestabilny. po kilku ostrzeniach będzie sie kiwał w kierunku podłużnym... złacza srubowe w miejscu najwiekszych obciążen zginających to kiepski pomysł. Pomoże nieco dołożenie ukośnych poprzeczek łaczących nogi stołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Zabieram się za kompletowanie stanowiska, a jako, że miejsca nie mam za dużo i na krzesłach nie jest wygodnie postanowiłem zakupić stolik serwisowy, składany. Koszt na allegro z przesyłką całe 67 PLN. Zaryzykowałem i zamówiłem, dam znać jak ze stabilnością jak przetestuję. Wygląda tak: Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Zabieram się za kompletowanie stanowiska, a jako, że miejsca nie mam za dużo i na krzesłach nie jest wygodnie postanowiłem zakupić stolik serwisowy, składany. Koszt na allegro z przesyłką całe 67 PLN. Zaryzykowałem i zamówiłem, dam znać jak ze stabilnością jak przetestuję. Wygląda tak: [ATTACH=CONFIG]26967[/ATTACH] zdecydowanie odradzam, chyba ze mozesz go przymocowac dodatkowo do czegos stabilnego. najwazniejsze dobre imadla. a stol najlepiej stolarski, nie zartuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrswiderek Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Co rozumiesz pod pojęciem dobre imadła? Jestem na etapie kupna imadła, myślałem o 2 punktowym takim: http://allegro.pl/sk...2103609613.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Osobiście używam takich jak na załączonej fotce. Sprawdzają się od kilku lat doskonale i jeśli trzeba je gdzieś ze sobą zabrać to też nie zabierają dużo miejsca. Cenowo też (jak na takie imadła) w miarę przystępne. Można też dokupić do nich niewielkie przystawki zakładane na skrajne imadła służące do serwisowania biegówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Osobiście używam takich jak na załączonej fotce. [ATTACH=CONFIG]26969[/ATTACH] Sprawdzają się od kilku lat doskonale i jeśli trzeba je gdzieś ze sobą zabrać to też nie zabierają dużo miejsca. Cenowo też (jak na takie imadła) w miarę przystępne. Można też dokupić do nich niewielkie przystawki zakładane na skrajne imadła służące do serwisowania biegówek. [ATTACH=CONFIG]26971[/ATTACH]Ja mam takie same, plus stare biurko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ten tutaj z remsport.pl to jak dla mnie to wyglada troche slabo, obawialby sie ze nie bedzie wystarczajaco sztywny i bedzie sie trzasl podczas pracy, no ale to tylko tak na oko. Konstrukcja nie jest ramowa tak jak w moim wiec przydaloby sie jakies stezenie - ale moze tylko fotka tego nie pokazuje.Dokładnie taki stosuję jest super i nie ma żadnych problemów. Kupiłem go tylko w Castoramie. Sprzedają to jako koziołki na rusztowanie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ja już niestety zakupiłem, jeśli nie będzie odpowiednio stabilny to zawsze mogę zwrócić Znalazłem ten o którym pisze equipe w Juli http://www.jula.pl/s...zy-2-szt-342014 i w Leroy-u http://www.leroymerl...1323917924.html ale sprzedawane są po 2szt ... Użytkownik ufo edytował ten post 07 luty 2012 - 22:37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Niestety jan koval miał rację, stół nadaje się od biedy jedynie do smarowania, ale do tego też mógłby być dłuższy. Nie polecam i szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi