żabuti Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 cześć, wyjezdżamy na nartki do Austri i mam pytanko: jak najtaniej kontaktować się miedzy sobą na stoku a także jak najtaniej kontaktowac się z Polską? będę dźwieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 krzycz ile wlezie na stoku:) z polską oczywiście Skype i inne wynalazki... jeśli musisz aż tak długo wisieć na drucie żeby cię rachunek za telefon bardzo martwił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 cześć, wyjezdżamy na nartki do Austri i mam pytanko: jak najtaniej kontaktować się miedzy sobą na stoku a także jak najtaniej kontaktowac się z Polską? będę dźwieczny na stoku całkowicie za darmo za pomącą walkie talkie , zobaczysz ile ludzi korzysta z tego a z polską, telefon http://allegro.pl/li...ie&category=446 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 walkie talkie są super! szczególnie auto-auto jak jedziesz... ale realny zasięg to raczej wizualny - tzn. jak widzisz drugie auto na hozyzoncie to zasieg pewny, jak nie to już różnie bywa:) a na stoku - jak ta sama strona góry to na ogół okej, jak jesteście na przeciwych stronach góry to zapomnij o kontakcie... chyba że lubisz robić selekcję szumów z szumów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmek1 Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 walkie talkie są super! szczególnie auto-auto jak jedziesz...Nie no Turbo, w tym przypadku to tylko radyjko:rolleyes:...CB ofkors:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 walkie-talie to nie toższame z CB... wygodniejsze bo mniej "obcych" na kanane (bo i zasięg mniejszy), i bardziej na stok niz do auta. poza tym w polsce jest kultura CB i mnóstwo osób wychwala i pisze peany na temat CB, a mnie to wkurza jak mi ktoś gadaniem ulubioną muzę z CD zakłóca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmek1 Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 walkie-talie to nie toższame z CB... wygodniejsze bo mniej "obcych" na kanane (bo i zasięg mniejszy)CB ma 49kanałów do wyboru, no 48 poza #19:cool: a za gramanicą poza #28 :cool: poza tym w polsce jest kultura CB i mnóstwo osób wychwala i pisze peany na temat CB, a mnie to wkurza jak mi ktoś gadaniem ulubioną muzę z CD zakłóca...jak gadasz z kimś np.na #35, bo jedziecie na 2 auta, to nikt obcy Ci nuty nie zagłuszy, chyba, że przypadkiem wskoczy na "Twój" czanel:p, ale to go zaraz "przegonisz" delikatnie...:cool: całą drogę nie będziesz przecież gadał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 lub zakupić kartę tel. od miejscowego operatora i do odnajdywania się na stoku powinno wystarczyć ( że odpowiem sobie sam) walkie - talkie też rozważaliśmy, ale może jednak następą razą (jak niektórzy mawiają), dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 lub zakupić kartę tel. od miejscowego operatora i do odnajdywania się na stoku powinno wystarczyć ( że odpowiem sobie sam) walkie - talkie też rozważaliśmy, ale może jednak następą razą (jak niektórzy mawiają), dzięki za podpowiedzi [B]lub zakupić kartę tel. od miejscowego operatora i do odnajdywania się na stoku powinno wystarczyć [/B myślisz o karcie do //budki// czy nr startowy na komórke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Bystrzaku... a widziałeś kiedyś, by ktoś jeździł z budką po stoku? Ewentualnie budkę w ogóle na stoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecki51 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Nie no Turbo, w tym przypadku to tylko radyjko:rolleyes:...CB ofkors:cool: Z tego co wiem to w Austrii zabronione jest używanie CB radia i trzeba mieć zdemontowana antenę i radio by nie było problemów w razie kontroli ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 przepis przepisem , a w praktyce miałem kilka kontroli......... antena na swoim miejscu , radio również i nikomu to nie przeszkadzało . Być może nie trafiłem jeszcze na "służbistę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Bystrzaku... a widziałeś kiedyś, by ktoś jeździł z budką po stoku? Ewentualnie budkę w ogóle na stoku? bystrzaku:) to przyjmij do wiadomości że żeby kupić kartę startową do tel kom trzeba posiadać meldunek w tym kraju tak jest w niemczech mam tu na myśli vodafone, t mobile, nie wiem jak blau de i inne wynalazki, ,i myśle ze w innych krajach ue jest tak samo , Użytkownik tomal edytował ten post 04 styczeń 2011 - 20:19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 myślisz o karcie do //budki// czy nr startowy na komórkemyślałem oczywiście o budce tele a tak poważnie to chciałem zakupić kartę startową, wcisnąc i w fona i tyle, a Ty mówisz że może być problem? hym.. robił tak już kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 bystrzaku:) to przyjmij do wiadomości że żeby kupić kartę startową do tel kom trzeba posiadać meldunek w tym kraju tak jest w niemczech mam tu na myśli vodafone, t mobile, nie wiem jak blau de i inne wynalazki, ,i myśle ze w innych krajach ue jest tak samo , Nie jestem pewien czy tak być musi - może wystarcza podanie personaliów, dokumenty itp.? Z pewnością wystarczało jeszcze niedawno w Austrii i można było kupić prepaida bez problemu. Parę dni temu wziąłem ulotkę reklamową któregoś prepaida w Austrii, gdzieś mi tymczasem zniknęła z oczu - jak znajdę to może coś uda się wyczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 ok jak doczytasz to poproszę, ale pewnie dopiero jak wrocisz z Nassfeld. miłej zabawy poprosze o relację z wyjazdu i wszelkie szczegóły, które mogą być pomocne. my też się wybieramy właśnie do Nassfeld 22-29,01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi