dziemit Napisano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Witam Przymierzam się do kupna skórzanych rękawiczek narciarskich Armada Rumble Mitt http://armadaskis.co...ves/rumble-mit/, na początku będzie pewnie wszystko ładnie pięknie podczas użytkowania, ale później jak się ręce spocą, albo rękawiczki zostaną zabrudzone, to jak je wyczyścić. Normalne rękawiczki, wrzuciłbym do pralki, wlał płynu do prania ciuchów z membraną i po kłopocie. Moje pytanie brzmi, czy ktoś używa mniej więcej takiego rodzaju rękawiczki (chodzi mi o skórzane) i jak je czyści ? Czy są specjalnie może środki w sklepach sportowych do ich czyszczenia ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luzka13 Napisano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Mam takie Salomony, tylko czarne. Używam je już 3 sezony. I powiem Ci że są fantastyczne. Jak zamokną suszę je na niezbyt gorącym grzejniku, potem zakładam i kremuję zwykłym kremem do rąk z lanoliną, nadmiar usuwam serwetką albo ręcznikiem. Po takim zabiegu są jak nowe. Rękawiczki typu łapki to bardzo dobry wybór, są naprawdę ciepłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Witam Przymierzam się do kupna skórzanych rękawiczek narciarskich Armada Rumble Mitt http://armadaskis.co...ves/rumble-mit/, na początku będzie pewnie wszystko ładnie pięknie podczas użytkowania, ale później jak się ręce spocą, albo rękawiczki zostaną zabrudzone, to jak je wyczyścić. Normalne rękawiczki, wrzuciłbym do pralki, wlał płynu do prania ciuchów z membraną i po kłopocie. Moje pytanie brzmi, czy ktoś używa mniej więcej takiego rodzaju rękawiczki (chodzi mi o skórzane) i jak je czyści ? Czy są specjalnie może środki w sklepach sportowych do ich czyszczenia ? Pozdrawiam a mozna spytac dlaczego wybrales skorzane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afeRRRa Napisano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 a mozna spytac dlaczego wybrales skorzane??? Bo to przehajpowana do porzygania armada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziemit Napisano 23 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Bo to przehajpowana do porzygania armada. Napewno nie dlatego, że armada, nie na leżę do ludzi takich jak snoby i patrzę tylko na metkę a mozna spytac dlaczego wybrales skorzane??? A dlaczego wybrałem te rękawiczki ? Znalazłem je na jakiejś stronie, nie pamiętam dokładnie, gdzieś przelotem myszkując po necie i spodobał mi się wzór, a później poczytałem o nich na stronie producenta i okazało się, że są skórzane. Nie omieszkam powiedzieć, że to jest ich minus. Bo z tego co mi wiadomo, jest problem z czyszczeniem takich rękawiczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Odpuść skórę To jak widzę zostało "nam" prawie wszystkim z poprzedniego systemu (PRL-u...), że wszystko co skórzane MUSI być dobre. Taki był wtedy czas - albo sztuczny szajs, albo skóra. Teraz gdy możemy przebierać w technicznych tkaninach - zaręczam... zostaw skórę na buciki do garnituru albo na torebkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi