kamilos Napisano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Czy na narty będzie dobra kominiarka. Znalazłem na allegro http://www.allegro.p...p?item=79270935 Czy ona będzie dobra na narty? :confused: Pozdraiwam:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski_kuba Napisano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Przede wszystki ta kominiarka, która jest na aukcji jest zagruba według mnie. Ja myśle ze najlepiej jakas fajna czape lub kask. Jeżeli chcesz kominiarke pod kask to polecam bawełniana albo z polaru. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 miałem kiedyś kominiarke i dla mnie to kicha... za ciepło, gogle parowały, skóra się poci i zaczyna swędzieć:mad: kominiarka jest dobra do banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos Napisano 1 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 A tam pisze że nadaje się na narty.Ale nie chodzi mi o kominiarę pod kask tylko taką żeby chroniła od śniegu i wiatru io mrozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddick Napisano 1 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 żeby chroniła od śniegu i wiatru io mrozu. kaptur ubierz i będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos Napisano 1 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 Ale chodzi mi o twarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 1 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 skoro tak pisze to ją kupuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos Napisano 4 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Już se ją zamówiłem 3 dni temu a jeszcze nie przyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Kamilos coś Ty taki delikatny, że się zimna boisz? Jak jest ekstrema czyli np silna zadymka to zaciągasz kaptur dopinasz kołnierz i już niewiele pod goglami zostaje ale zawsze jeszcze można kremem posmarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos Napisano 11 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Ja se kremem smaruje ale jak jest zimno w twarz to wole tego użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi5551 Napisano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 kamilos jak ja widze twoje wypowiedzi to mnie trzepie stary co czytam to zadajesz glupie pytania zamiast poszukac na necie czegos to ty piszesz wszystko na forum przeciez czesto pytasz o jakies podstawy a to jest na wielu stronach o nartach albo pisze ze to ci uwiera to cie gryzie tu ci zimno to po co ty jezdzisz na nartach ja ostatnio smigalem jak bylo -16 i sie cieszylem ze smigam na nartach a ze bylo zimno to juz trudno to jest zima a nie lato i bedzie zimno bo tak ma byc a ja nikogo niewidzialem w samej kominiarce na stoku przeciez bym umarl ze smiechu jak by ktos mi wyskoczyl w takiej kominiarce i np okularkach sorki za te wszystkie slowa ale musialem to napisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski_kuba Napisano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Heh, dla mnie sama kominiarka to porażka. Widziałem pare osob tak jezdzacych... Jedyna kominiarka jaka możnaby załozyc pod kask to bawełniana, leciutka kominiareczka, ktora daje troszkę ciepła i ochrania przed wiatrem. Ale takie kominiarki to tylko pod kask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 6 Października 2007 Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Najgorsze w tych kominiarkach jest to, że zamiast pomagać szkodzą. Nie odprowadzaja potu, para z oddychania zamarza wokół ust. Ani neoprany, ani syntetyki a już napewno nie bawełna, która jest bardzo dobra ale w odzieży na lato. Posmarujcie sie jakims lekko tłustym kremem (przestrzegam przed nawilżajacym bo przyniesie odwrotny skutek) i sprawa załatwiona. Nie należy przesadzać tym bardziej, że w naszych warunkach zimy raczej sa słabe. Chyba, że ktoś chce mieć taki gadżet dla szpanu. Już widziałem takich ..... ubranych w barwne "pióra" (sprzet i ubiór I sort), ale tylko na wyciagu w obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eismann Napisano 7 Października 2007 Udostępnij Napisano 7 Października 2007 wiesz dobrze mieć czasem kominiarkę, zwłaszcza jak temperatura zacznie spadać poniżej -10, do tego wiatr. sam kupiłem w zeszłym sezonie windstopera i jestem zadowolony. oczywiście opcja samej kominiarki odpada. mam ją na szyi, a jak nie wytrzymuje temp. to wtedy na całą buźkę. krem jek najbardziej, ale jako dodatek ochronny. ach no i ja mam brodę, która ma tendencję do zmiany w lodową skorupę przy skrajnych warunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 7 Października 2007 Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Kominarka- zawsze. Dobrze, że moja kurteczka w standardzie wyposażyła mnie w kominiarke. To jest cos wspaniałego. Kominiarka na to kaptur + gogle + garda z materiału na twarz ( tez w standardzie ) i jest pięknie i ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 7 Października 2007 Udostępnij Napisano 7 Października 2007 wiesz dobrze mieć czasem kominiarkę, zwłaszcza jak temperatura zacznie spadać poniżej -10, do tego wiatrMam taki gadżet w komplecie z kurtką, ale jakoś ... też mam brodę. Kiedyś mi ta kominiarka przymarzła do brody . Od tego czasu jest tam gdzie producent ją wszył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kindzior99 Napisano 26 Października 2007 Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Jedno pytanko w temacie "czapkowym": zamierzam kupić kominiarkę pod kask dla dzieciaka. Głównym problemem jest pocenie głowy pod kaskiem, więc zadaniem kominiarki będzie odprowadzanie nadmiaru wilgoci od głowy niż ochrona przed niską temp. Czy w takiej sytuacji jakakolwiek kominiarka spełni swoją funkcję?:confused: Myślę, że w przypadku dziecka jest to dobre rozwiązanie pod kask. Jakakolwiek czapka nei spełnia swoich zadań, zsuwa się na oczy, głowa się poci, swędzi i dzieci warjują. W zeszłym roku kupiłam synowi kominiarkę firmy carrra i wszystkie kłopoty się skończyły. Wiem że ma ciepło, nie poci się, jednym słowem komfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi