prezes_3lo Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Dostałem właśnie takie narty, w dość dobrym stanie (w zasadzie jedynym problemem jest skorodowane okucia). Czy ktoś wie cokolwiek na temat tego modelu i może się wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devastator Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Ogólnie narta zabytkowa. Ponadto wyposażona w technologię Beta V, która polegała na tym, że dziób narty jest taliowany, a tył prawie wcale (stąd V). Skutkuje to potężnym promieniem skrętu i słabym trzymaniem w skrętach ciętych. Technologia powstała w okolicach roku 1998 w związku z tym, że ludzie obawiali się mocno taliowanych desek. Umarło to chyba po 2 czy 3 latach. Do szurania się będą ok. Do poważniejszej jazdy nieszczególnie. Jeździłem na niższym modelu (chyba 6.22) i to było dość frustrujące doświadczenie . Jak chodzi o dopasowanie długości takich nart - powinny być tak w okolicach wzrostu, ew -5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes_3lo Napisano 6 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Hm.... gdzies ukopałem że jej promień skrętu to ok 24m. Jak to odniesc to rzeczywsitosci? Moje umiejętności nie oceniam na zbyt wysokie, dlatego bede uprawiał raczej spokojną jazdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Miałem takie. Do śmigu - bez zarzutu. Krawędzie łapie przy dużej prędkości i wycina duże łuki. Da się Nie na takim sprzęcie ludzie jeżdżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi