kudik Napisano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Mam duzy problem - dostalem narty rossignola z zamontowana plyta - z tego co widze jest to plyta rentalowa (m.in. z zamontowanym skistoperem) do ktorych mialem dostac wiazanie axium 300, dostalem wiazanie axium 100 do wkrecenia - na 4 srubki tez posiadajace ski stoper. Takze teraz mam skistoery na plycie i przy wiazaniu Czy jest mozliwosc zeby cos z tym zrobic jeszcze ?? Moze znacie jakis serwis w Krakowie ktory potrafilby to jakos zgrac do kupy ?? Myslalem zeby wymienic plyte lub samo wiazanie tylko gdzie to dostac ?? Sprawa jest pilna bo jutro mam wyjazd na narty i w tej chwili wpadlem jak sliwka ... niestety ryzyko sie nie oplacilo to juz wiem, teraz mysle jak z tego sprobowac wyjsc w miare obronna reka ?? Z gory dzieki za pomoc - to mialo byc: NEU- IPS Y = Diese Konstruktion hat die Form eines Y - 2 Schienen vorn und hinten eine zentrale hinten- ergänzt durch die TWIN-Platte in Form eines Y. EASY Drive: Leichtes Handling - Sicherheit - Komfort NEU- TPI2 in Y Form = Ein neues integriertes Verbindungssystem von Ski / Bindung. Ein Träger ist in der Twin Platte integriert. NEU- Bindung Axium 300 Intergral // Black Red = optimaler Komfort und sehr leichtes Einsteigen. a zamiast axiumow 300 dostalem axium 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Mam duzy problem - dostalem narty rossignola z zamontowana plyta - z tego co widze jest to plyta rentalowa (m.in. z zamontowanym skistoperem) do ktorych mialem dostac wiazanie axium 300, dostalem wiazanie axium 100 do wkrecenia - na 4 srubki tez posiadajace ski stoper. Takze teraz mam skistoery na plycie i przy wiazaniu Czy jest mozliwosc zeby cos z tym zrobic jeszcze ?? Moze znacie jakis serwis w Krakowie ktory potrafilby to jakos zgrac do kupy ?? Myslalem zeby wymienic plyte lub samo wiazanie tylko gdzie to dostac ?? Sprawa jest pilna bo jutro mam wyjazd na narty i w tej chwili wpadlem jak sliwka ... niestety ryzyko sie nie oplacilo to juz wiem, teraz mysle jak z tego sprobowac wyjsc w miare obronna reka ?? Z gory dzieki za pomoc - to mialo byc: NEU- IPS Y = Diese Konstruktion hat die Form eines Y - 2 Schienen vorn und hinten eine zentrale hinten- ergänzt durch die TWIN-Platte in Form eines Y. EASY Drive: Leichtes Handling - Sicherheit - Komfort NEU- TPI2 in Y Form = Ein neues integriertes Verbindungssystem von Ski / Bindung. Ein Träger ist in der Twin Platte integriert. NEU- Bindung Axium 300 Intergral // Black Red = optimaler Komfort und sehr leichtes Einsteigen. a zamiast axiumow 300 dostalem axium 100Popatrz w mojej odpowiedzi na link ustawienia wiązan Rossignola, moze cos wymyslisz: http://www.skiforum....p?t=3339&page=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 lec szybko do jakiegos dobrego serwisu moze oni cos tam poradza bo na forum ciezko jest co kolwiek poradzic szczegolnie jak tej plyty i wiazan nie widzimy i dokladnie niewiem yjaki jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Dokładnie tak,to trzeba widzieć:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Dokładnie tak,to trzeba widzieć:confused: W podanym przezemnie linku-zobaczysz, są foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Wiązanie widzimy ale płyty nie:confused: któreś hamulce trzeba wyeliminować,tylko czy się da:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudik Napisano 14 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Dzieki wszystkim za reakcje Z serwisem jest problem bo w Koszalinku jest jedna osoba, ktora sie tym zajmuje. Jak zobaczyl komplet to tylko stwierdzil hmmm ze nie ma gdzie przykrecic wiazan i moze mi zdjac plyte i zamontowac nowa markera + wiazania ( ta przyjemnosc kosztowalaby mnie prawie 500 zl wiec bez sensu, pozatym mam watpliwosci czy ta plyte da sie zdjac - zreszta po rozmowie tel z serwisem krakowskim moje zdanie potwierdzili - rossignole sa sprzedawane w pakietach i podobniez ciezko lub niemozliwe jest kupienie samej plyty lub wiazan) Takze zostanie mi chyba wypozyczenie sprzetu Dorzucam zdjecia nieszczesnej plyty i wiazan ,moze ktos na cos wpadnie Plyta na fotkach powyzej, a ja wlasnie szperam na linkach od geriusa, a tu moje nieszczesne wiazania. Czy ktos sie orientuje jaki jest koszt wypozyczenia nartek we Wloszech za dobe ?? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Z zalaczonych zdjec ten problem wydaje sie byc latwy do rozwiazania.. Odkerc skistopera z plyty... W to miejsce przykrec tyl wiazania... Przod przykrec w otwory montazowe na przodzie plyty... Calosc musisz tak dopasowac aby punkt A na bucie wypadal dokladnie nad punktem A narty... Jedynym problemem moze byc to, ze otwory montazowe plyty i wiazania wypadaja w innym miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudik Napisano 14 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Jest w Krakowie na ul.Halczyna (taka mała uliczka łącząca ul. Rydla i Głowackiego ) serwis pana Gątarskiego . Jemu się jeszcze coś chce pomyśleć i zrobić więc może będzie w stanie pomóc . Bo na łażenie do wiekszości asiorskich serwisów w dużych sklepach to szkoda butów - goście generalnie potrafią przy użyciu wkrętarki zamontować wiązania w gotowe otwory . Raczej nie licz na jakąś pomoc z ich strony . Ale na Halczyna warto spróbować - gość jest kumaty i wie co robi . Powodzenia , pozdrawiam. A skąd pytanie o serwis w Krakowie ? Bo jutro startuje wlasnie z Krakowa, a ze mam tam kilka godzin do wyjazdu myslalem co by moze zaryzykwoac Z zalaczonych zdjec ten problem wydaje sie byc latwy do rozwiazania.. Odkerc skistopera z plyty... W to miejsce przykrec tyl wiazania... Przod przykrec w otwory montazowe na przodzie plyty... Calosc musisz tak dopasowac aby punkt A na bucie wypadal dokladnie nad punktem A narty... Jedynym problemem moze byc to, ze otwory montazowe plyty i wiazania wypadaja w innym miejscu... z odkreceniem skistopera juz kombinowalem ale przod mi nijak nie pasuje sruby sa w zupelnie innych miejscach niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svenson Napisano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 W każdym serwisie Ci to zrobią, o ile mają szablon rossignola do nawiercania i,o ile rozstaw śrub w wiązaniach, które chcesz założyć wypadnie na płycie dwin deck. Ups !!! Stiopa może mieć racje:( faktycznie pod spodem mogą być puste przestrzenie. Może być lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudik Napisano 14 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 dzieki wszystkim za zaangazowanie, temat zostawiam do powrotu bede walczyl o doslanie pasujacych wiazan. Teraz spadam sprawdzic naocznie wloskie warunki sniegowe - niestety na pozyczonych atomicach c9.18. Jak wroce zdam relacje zarowno z osrodkow wloskich jak i sposobu zalatwienia sprawy z wiazaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Nic się tu nie zrobi ,fotki są świetne,musi być orginalne wiązanie do tej płyty:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi