ski4ever Napisano 24 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Witam wszystkich forumowiczów, to mój pierwszy post tutaj! Po latach jazdy w Salomonach SX70, takich jeszcze z Czuj-Czynu (pewnie 80 procent forumowiczów nie będzie wiedziało co to jest, więc daję link: http://pl.wikipedia....dnica_Harcerska Były to moje czwarte buty, wszystkie inne powodowały straszny ucisk i ból kostek przyśrodkowych. Buty są jednoklamrowe, nawet trzymają jeszcze nienajgorzej, ale boję się, że lada chwila po prostu sobie pękną. Mierzyłem wcześniej Tecnicę air shell z flexem 80, która mi nawet pasowała, ale znalazłem jeszcze takie buciki: http://www.ceneo.pl/8694747 z flexem 100, które właśnie sobie zamówiłem. Pewnie będę jednym z pierwszych użytkowników, bo nie udało mi się jeszcze przeczytać opinii na ich temat. Jadę 10.12 do Val di Fassa, więc sobie popróbuję (oczywiście stare też wezmę, gdybym nabawił się w trakcie pobytu ran stóp) Pozdrawiam i proszę o trzymanie kciuków za mój nowy zakup (nie piszę nabytek bo to po czesku oznacza "meble") Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski4ever Napisano 24 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Te z flexem 80 mierzyłem, są całkiem OK w porównaniu z innymi modelami. Tych ze 100 nie, bo ich w sklepach realnych nie ma. Natomiast kupując przez internet mam 10 dni na zwrot, jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski4ever Napisano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Może i racja ale: - Tych butów Intersporcie wogóle nie widziałem, ani w sklepie "realnym" ani w internetowym - Przede mną 2 wyjazdy, jeden w grudniu, drugi w styczniu - pewnie bym je opękał starymi Salomonami, ale naprawdę są już w stanie agonalnym, but wewnętrzny wyklepany niemożliwie, jedynie co dobre to to, że jakoś cudem nie lata mi w tym noga ale mogłyby trzymać lepiej. - Kupując po sezonie pewnie bym może 3-4 stówy zaoszczędził, ale używając Salomony ponad 20 lat, jestem i tak sporo do przodu - Zastanawiam się jeszcze nad tym flexem 80 (dostępne w sklepie normalnym za 1000PLN) ale po prostu nie wiem, co lepsze. Użytkownik ski4ever edytował ten post 25 listopad 2010 - 02:16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski4ever Napisano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Dziękuję Ci za zainteresowanie i chęć pomocy. Donoszę zatem, że kupiłem w końcu Salomony Impact 8 CS a decydującym dla podjęcia decyzji był fakt, że jako jedyne nie uciskają mi wewnętrznych kostek. Mam teraz tydzień na przetestowanie i ewentualne oddanie, zatem w wolnej chwili pochodzę sobie w nich po domu. Ostatni raz kupowałem sobie buty w 1988r!! nie mam zatem poczucia dyskomfortu z powodu wydania 1300 PLN (dostałem jeszcze gratis profilowane wkładki). Wiem, na allegro byłoby taniej, ale jakoś głupio byłoby mi po trwających 1,5 godz. przymiarkach i "skakaniu" koło mnie powiedzieć "to ja już dziękuję" i udać się na zakupy w necie po spisaniu nazwy modelu. (Sklep bardzo zaprzyjaźniony, od 10 lat tam się zaopatruję z rodziną, głównie na posezonowych wyprzedażach 30-40% taniej od końca marca do początku października). Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi