robertw Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Ośrodek narciarski położony około 14 km od centrum Kielc. Dane na temat wyciągów; 1. wyciąg orczykowy TATRAPOMA, dł. 450 m., różnica poziomów 70 m, przepustowość 750 os/h, średnie nachylenie 15% 2. wyciąg orczykowy TATRAPOMA, dł. 430 m., różnica poziomów 65 m, przepustowość 500 os/h, średnie nachylenie 15% 3.wyciąg orczykowy TATRAPOMA, dł. 220 m., różnica poziomów 35 m, przepustowość 500 os/h, średnie nachylenie 12% 4. wyciąg na linę, bezpodporowy MIKESKA - przedszkole narciarskie, dł. 80 m., różnica poziomów 15 m, przepustowość 500 os/h, średnie nachylenie 10% 5. wyciąg zaczepowy bezpodporowy MIKESKA - snowtubing, dł. 100 m., różnica poziomów 15 m, przepustowość 500 os/h, średnie nachylenie 10% Darmowy parking. Wypożyczalnia sprzętu Bar I... drożyzna jak to w kieleckim. Więcej na stronie; http://www.niestachow.pl/site.php?page[0]=opis_osrodka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 W tym sezonie mam zamiar sie tam wybrać polecacie?? wyraźcie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 aha dzięki ja jak juz bede sie wybierał to raczej po południu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Podziękowania ode mnie i rodzinki dla właściciela stoku Pana Leszka za możliwość pojeżdżenia na tyczkach . Jak się chce to sie da zrobić coś dla zwykłego Kowalskiego nie zarabiając przy takiej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woxzalo Napisano 22 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 I... drożyzna jak to w kieleckim. Ta drożyzna to straszna rzecz - a karnetu na cały dzień nie wymyślili jeszcze ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 I długo nie wymyślą, bo to nie jest w interesie właścicieli stoków. Poczekajmy cierpliwie do przyszłego sezonu, konkurencja pomału wzrasta i biorąc pod uwagę koszty juz w tej chwili lepiej opłaca się jechać na cały dzień nartowania z Kielc do Szczyrku, czy Wierchomli. Prosty rachunek; Dzienny karnet w w/w ośrodkach to koszt 68 zł. w sezonie razy 4 osoby z rodziny to 272 zł. plus dojazd około 150 zł. razem 422 zł. Przez cały dzień jesteśmy w stanie przejechać po 30 km , co daje 4X30 = 120 km. Kielce i okolice, najdłuższe stoki mają 600 m. Jeden wjazd to 3 zł. żeby przejechać 120 km potrzeba wydać 600 zl. przy stoku o długości 400m, a takich mamy większość to kwota wyniesie 900 zł. Proste porównanie Kielce 600-900 zł. Wierchomla 420 zł. Nic dodać, nic ująć, poza tym że w Wierchomli nie męczymy sie na orczyku tylko mamy komfort wjazdu na kanapie. Użytkownik robertw edytował ten post 22 luty 2011 - 11:41 literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Niedziela 27.02. godz. 16,30-17,00. Spotkanie w Niestachowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woxzalo Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Coś się wykombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Niestachów już ruszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylvek Napisano 1 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Ja jeżdżę często do niestachowa i napiszę tak. Świetne miejsce dla początkujących jak również dla rodzin. Karnety czasowe świetna sprawa. Jednak jak ktoś już nauczy się troche jeździć to niestety będziemy odczuwać niedosyt. Stok jest spoko ale praktycznie tylko od górnej partii do połowy bo potem wypłaszcza i już nudy i jazda na krechę. Przeważnie w tej partii też śnieg bardziej zlodowaciały i większe muldy. Podsumowując jeżeli dopiero zaczynamy zabawę z nartami lub chcemy wyskoczyć z dzieciakami to jest ok ale jak chcemy podczas jazdy trochę adrenaliny i funu to możemy być lekko zawiedzeni. PS. byłem wczoraj - warunki ok i jeszcze temperatura była w miarę to -7st - wykupiłem karnecik 3 godzinny za 25zł i trochę się rozruszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Przeważnie w tej partii też śnieg bardziej zlodowaciały i większe muldy."Sylvek - chopie" czyś Ty kiedykolwiek widział i jeździł po zmrożonych muldach? Ze mnie d..a nie narciarz, ale zdarzyło "misie" śmigać po trudnym terenie i poza nim i ... w Niestachowie nie widziałem NIGDY muld :eek: Trochę nierówności bywa, ale muldy :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylvek Napisano 1 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Oj tam, oj tam. No może przesadziłem z tymi muldami Oczywiście chodziło mi o nierówności - użyłem złego słowa poprostu Sorki za ewentualne wprowadzenie kogoś w błąd. Poprawiam się - w dolnej partii stoku są zmrożone nierówności (przynajmniej wczoraj były) W zasadzie to jakoś tam nie przeszkadza za bardzo ale piszę informacyjnie. pozdrówki Użytkownik Sylvek edytował ten post 01 luty 2012 - 23:27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 6 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Nie wiem czy to dobry pomysł z ...dośnierzają stok ,śnierzyli ....., ale dośniezanie stoku jest super ukłonem w kierunku narciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylvek Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Byłem dziś (nawet 2 razy) i potwierdzam, że stok przygotowany super. Warunki tak jak piszą na stronce - chyba jedne z najlepszych jakie były w tym sezonie. Wieczorem też było elegancko. Śnieżą dlatego, że w nocy przymrozki ale jak zaczną być plusowe temp w nocy (co ma się zacząć od jutra lub piątku) to się skończy śnieżenie - i sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 No tak, zaraz będę posądzony o marketing, reklamę, kunktatorstwo, ale ten stok świeci przykładem w świętokrzyskich warunkach. Czasowe karnety, 3 h w tygodniu potrafią doprowadzić do rozstroju żołądka u typowego, napalonego narciarza. W ciągu tego czasu można odwalić i 35 zjazdów )) To w przeliczeniu na kilometry/czas/koszty daje mocną podstawę aby konkurować skutecznie z innymi ośrodkami w świetokrzyskim. Poza tym, organizacja ośrodka, obsługa, możliwości, tylko skocznia w Kielcach może konkurować. Jak na "Allegro: POLECAM ten ośrodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anuÅ›ka Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Wybieram się w weekend z dzieciakami do Niestachowa. Mam pytanka do bywalców 1. czy w sobotę są zwykle jakieś chore tłumy, czy ruch jest w miarę na bieżąco? Patrzyłam na kamerkę jakoś w tygodniu i był luz. Ale weekend może się rządzić swoimi prawami. 2. czy ktoś mógłby polecić jakiegoś fajnego, wesołego instruktora dla małego dziecka, który pracuje w Niestachowie? Najmłodsze dziecko stanie pierwszy raz na nartach (no może prawie pierwszy , a wiadomo, że początki najważniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylvek Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 W sobotę jest w miarę - gorzej niedziela. Do tej pory ruch był mniejszy bo pogoda była taka sobie. Aktualnie ośrodek jest zamknięty bo dośnieżają przed feriami, które zaczynają się w świętokrzyskim od 14-tego. Biorąc pod uwagę, że jest lekki mróz, stok będzie raczej dobrze przygotowany i będzie to praktycznie juz początek ferii to może być sporo ludzi tym bardziej, że po tej kapryśnej pogodzie ludzie są pewnie "głodni" białego szaleństwa pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anuÅ›ka Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 W sobotę jest w miarę - gorzej niedziela. Do tej pory ruch był mniejszy bo pogoda była taka sobie. Aktualnie ośrodek jest zamknięty bo dośnieżają przed feriami, które zaczynają się w świętokrzyskim od 14-tego. Biorąc pod uwagę, że jest lekki mróz, stok będzie raczej dobrze przygotowany i będzie to praktycznie juz początek ferii to może być sporo ludzi tym bardziej, że po tej kapryśnej pogodzie ludzie są pewnie "głodni" białego szaleństwa pozdrSylvek, widzę, że jesteś stałym bywalcem Dzięki za odpowiedź! A podpowiedz mi, gdzie warto jeszcze pojechać (oczywiście w świętokrzyskim), jeśli w Niestachowie byłyby tłumy? Jakiś inny stoczek dla dwójki jeżdżących dzieci i trzeciego stawiającego pierwsze kroki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Jak rodzinnie i pierwszy raz to polecam wyciąg na Skoczni. Dla dzieciaków wyciąg taśmowy, obok lodowisko, oraz dwa orczyki na w miarę łagodnej górce. Przy stoku restauracja z dobrym jadłem i możliwością noclegu. Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylvek Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Popieram. Jeżeli nie Niestachów to wyciąg na Skoczni(Stadion) będzie bardzo dobrym rozwiązaniem dla dzieciaków a tym bardziej dla stawiającego pierwsze kroki na nartach. http://stadion.kielce.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anuÅ›ka Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Jak rodzinnie i pierwszy raz to polecam wyciąg na Skoczni. Dla dzieciaków wyciąg taśmowy, obok lodowisko, oraz dwa orczyki na w miarę łagodnej górce. Przy stoku restauracja z dobrym jadłem i możliwością noclegu. Warto.Ooo! Może to i fajna opcja. Zaraz zerknę na www, jak to wygląda. Jeśli chodzi o Niestachów, to podoba mi się pod kątem rodzinnego wyjazdu, bo dwójka dzieci może sobie samodzielnie jeździć na wyciągach 1 i 2, a ja z najmłodszym na wyciągu dla dzieci lub nr 3. Straszą dwójkę mam wtedy w miarę w zasięgu wzroku. A na Skoczni nie będzie tłumów w weekend? Trochę mam obawy, bo w końcu to w mieście, więc łatwy dostęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylvek Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Odległość między stokiem w Niestachowie a Stadionem to 10km z hakiem więc przejechać i zobaczyć to nie problem. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anuÅ›ka Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Odległość między stokiem w Niestachowie a Stadionem to 10km z hakiem więc przejechać i zobaczyć to nie problem. pozdr Racja. Dzięki, Panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylvek Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Nie ma za co pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Jeszcze od biedy Krajno. Tylko trzeba zadzwonić i zapytać, czy działa przedszkole narciarskie. Krajno leży niecałe 10 km od Niestachowa w kierunku na Starachowice. Opis ośrodka masz Anuśka w ośrodkach świętokrzyskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi