Rychlapl Napisano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Zakładam tylko wtedy gdy naprawdę "przypiździ" bo ogólnie drażni mnie sytuacja w której mam zakryte usta, część twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikko Napisano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Łukasz, tobie jest az tak zimno na nartach czy po prostu chcesz szpanowac :> Nie kupuj tego, bo to nie do nart sluzy. Powiem szczerze, ze kiedys tez czegos takiego szukalem, u Carrery nic mi nie powiedzieli. Jesli chcesz czegos co naprawde chroni twarz przed zimnem, kup sobie normalna materialowa maske - zauwaz, ze ta plastikowa nie zaslania calej twarzy, sluzy tylko ochronie przed pedem powietrza przez kilka sekund skoku. Tylko nieliczni w skokach uzywaja czegos takiego (moze jest robione na zamowienie) a w narciarstwie alpejskim zawodnicy zakladaja normalne maski w extremalnych warunkach. Kiedy jest naprawde zimno. Nie warto, naprawde. Pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudik Napisano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Od czasu jak musialem jezdzic przy - 20 stwierdzilem, ze maska musi byc na wyposazeniu , mala i zmiesci sie zawsze w kieszeni, a bywa ze i na miescie nosilem chroniac sie przed wiatrem i mrozem Zgadzam sie, ze nie warto brac zwyklych polarowych czy bawelnianych, nie majac jeszcze maski chronilem sie bawelnianymi bandanami, polarowymi szalikami itp - momentalnie najpierw robily sie wilgotne a pozniej nawet probowaly przymarzac. Neopren ma ta wlasciwosc, ze nie absornuje pary wodnej - moja maska na razie sprawdza sie bez zarzutu choc w extremalnych, podawanych warunkach (te -40 stopni ) jeszcze nie sprawdzalem i mam nadzieje ze nie bede musial Jakby ktos potrzebowal to polecam - zamawialismy hurtem na wyjazd dla wiekszej grupy i troche mi zostalo: (70 neopren, 30 % polyamid) http://allegro.pl/it...ska_okazja.html oczywiscie dla forumowiczow jeszcze z kilka zlotych taniej :) Pozdrawiam i zycze sobie i wszystkim w Nowym Roku przynajmniej z 1,5 sniegu, lekkiego mrozu, pięknego słońca, braku wiatru i tłoku przy wyciągach i generalnie bardzo udanego sezonu bez kontuzji Kudik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HesSki Napisano 19 Marca 2009 Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Maska na twarz? Jeśli już to z olejkiem avocado i aktywną soją... A tak na poważnie to kask i gogle to już i tak dla mnie konieczność, choć wolałbym jeździć w zupełnej swobodzie w obrębie głowy i twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 19 Marca 2009 Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam. Ja mam zawszę w kieszeni. Warto mieć przy sobie bo góry lubią zaskoczyć pogodą. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wueres Napisano 19 Marca 2009 Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 kale, windblock, windlocker i windstopper to w zasadzie synonimy - wszystkie mają tę samą cechę - chronią przed wiatrem. Trudno ocenić, która z masek jest najlepsza na ogląd. Wg mnie najważniejsze jest, żeby chroniła całą twarz (brak szczelin w okolicach gogli), miała membranę w okolicach ust i nosa (kwestia lepszego oddychania i parowania) i żeby w trakcie jazdy się nie przesuwała. Dobrze, gdy maska ma też kołnierz chroniący szyję. Wybór między kominiarkami, a maskami "bez głowy" to sprawa indywidualna. Ja jeżdzę w masce "bez głowy", kupionej chyba w intersporcie (ta z Twojego linka: http://www.8a.pl/pag...kt,id,4316.html) - jest dobra. Pozdrawiam, J. Użytkownik wueres edytował ten post 19 marzec 2009 - 20:41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 19 Marca 2009 Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 choć wolałbym jeździć w zupełnej swobodzie w obrębie głowy i twarzy. Od takiej swobody to chyba można dostać całkowitego zawrotu głowy... Uważaj;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 21 Marca 2009 Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Mam podobną zawsze w kurtce http://www.8a.pl/pag...kt,id,4316.html jeszcze nie uzywalem, bo nie bylo nie wiatru, nie takiej sniezycy, aby bylo trzeba zalozyc....ale wszystko w gorach moze się zdarzyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veganskier Napisano 21 Marca 2009 Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 http://www.zanheadge...?CategoryID=146 Jak Wam się podobają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samba-77 Napisano 21 Marca 2009 Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Maska na twarz? Jeśli już to z olejkiem avocado i aktywną soją... A tak na poważnie to kask i gogle to już i tak dla mnie konieczność, choć wolałbym jeździć w zupełnej swobodzie w obrębie głowy i twarzy.:eek::eek::eek: Caly czas przypuszczalem,ze jestes facetem Użytkownik samba-77 edytował ten post 22 marzec 2009 - 00:28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wueres Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 :eek::eek::eek: Caly czas przypuszczalem,ze jestes facetem Ale się dobrze kamufluje Na zawodach np. nikt się nie zorientował. No, ale tam wszyscy pijani byli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HesSki Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 :eek::eek::eek: Caly czas przypuszczalem,ze jestes facetem Samba, Ty to masz oko.... Ale już nie wspomnę, że ja zawsze wiedziałam, że Ty jesteś kobietą Choć raz pisałam już sprostowanie... No a na zawodach na szczęście nikt się nie zorientował, ale jak mi taki rozgłos z wueresem robicie,to pewnie zaraz się wyda... | i ciekawe, co na to sese... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wueres Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 (...) | i ciekawe, co na to sese... To On jeszcze nie wie?? :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HesSki Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 To On jeszcze nie wie?? :cool: no nie miał jeszcze okazji się dowiedzieć.. ciągle chodzę w tej masce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi