eqiupe Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Dziś otwarto pierwszy w Polsce sztuczny stok w Czarnym Groniu koło Andrychowa. Dziś jazda za darmo potem 30zł 10 min Ogólne wrażenia: Do prawdziwego narciarstwa to nie ma porównania. Jak dla mnie to takie bujanie lewo prawo. Taśma jest nawilżana tak że jedzie się fajnie choć wymaga to wprawy. Ja jeździłem kilka minut (kolana po paru upadkach dały mi znać). Przy barierce próbowałem na równoległych nartach u góry jeździłem pługiem. Kilka razy chwyciło mi krawędź i błyskawicznie znalazłem się na górze . Jedyne co mnie denerwowało to taśma która idzie do góry jeśli na nią patrzyłem to błędnik szalał. Takie dziwne uczucie. Ogólnie warto spróbować. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadek Kuby Napisano 12 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Dziś otwarto pierwszy w Polsce sztuczny stok w Czarnym Groniu koło Andrychowa. Dziś jazda za darmo potem 30zł 10 min Ogólne wrażenia: Do prawdziwego narciarstwa to nie ma porównania. Jak dla mnie to takie bujanie lewo prawo. Taśma jest nawilżana tak że jedzie się fajnie choć wymaga to wprawy. Ja jeździłem kilka minut (kolana po paru upadkach dały mi znać). Przy barierce próbowałem na równoległych nartach u góry jeździłem pługiem. Kilka razy chwyciło mi krawędź i błyskawicznie znalazłem się na górze . Jedyne co mnie denerwowało to taśma która idzie do góry jeśli na nią patrzyłem to błędnik szalał. Takie dziwne uczucie. Ogólnie warto spróbować. Będąc dwa miesiące temu z Kubą w małpim gaju, obok knajpy przy dojeździe na Praciaki, dowiedzieliśmy się że czeka narciarzy niespodzianka. To jest ta niespodzianka. Nie tania. Osobiście wolę wyjść na górę i zrobić sobie slalom na nóżkach między drzewami. Korzyść znacznie większa, a i za darmo. Tworzywo to nie śnieg i jest znacznie lepsze do nabrania złych nawyków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioo Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 A swoją drogą widzę, że jest tu sporo osób jeżdżących na Czarnym Groniu Może się kiedyś uda spotkać na stoku Najlepiej wtedy: http://www.skiforum....ead.php?t=32399 A gdzie jest ten sztuczny stok, tam gdzie lodowisko, domki i koliba? Pozdrawiam marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 (...) A gdzie jest ten sztuczny stok, tam gdzie lodowisko, domki i koliba? (...) Może lepiej nie Marioo, wyobraź sobie próby jazdy na tym po powrocie do domków ze stoku. Myślę, że niektórzy próbowaliby bez nart A Ty Szymek widzę już oswajasz się ze stokiem Wola walki w narodzie nie ginie! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Dziś otwarto pierwszy w Polsce sztuczny stok w Czarnym Groniu koło Andrychowa. Taaaa... We Wrocławiu cos takiego było już w zeszłym roku... Czyli Wrocław nie leży w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Chyba tydzień temu pokazywali go w polskiej TV. Mają tam jeszcze ski-trenażera ,podobnego do tego w hotelu Gołębiewski (było kiedyś po 2zł za zjazd 1-2km rekreacyjny i na sportowo). Gdzie znajduje się ten stok i ski-trenażer? Czy jest on przy wyciągach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 10 min 30 zł nieźle kasują, http://www.alpincent...kihalle/preise/, 30 lub 34 euro cały dzień i na śniegu... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 10 min 30 zł nieźle kasują Tyle co za ratrak. Utrzymanie stoku kosztuje. Tym bardziej podczas upalnego lata. Kto chce to se pojeździ. Mnie wystarczy sezon zimowy lub ski-trenażer latem. A latem jest tyle innych ciekawych sportów, że można odpocząć od nart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Tak jest utrzymanie kosztuje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi