Maciek ComeOn.pl SKI TEAM Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Witam, Mam pytanie, czy ma ktoś z Was doświadczenie z torbami na narty na kółkach? Wiem, że niezłe jakościowo robi Armada oraz Dakine. Natknąłem się też ostatnio na K2 Speed Rollera w dużo lepszej cenie. Nie bardzo interesują mnie już pokrowce takie na ramie, nawet te "usztywniane" i mieszczące 2 pary nart. Bede bardzo wdzieczny za Wasze opinie. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witam, Mam pytanie, czy ma ktoś z Was doświadczenie z torbami na narty na kółkach? Wiem, że niezłe jakościowo robi Armada oraz Dakine. Natknąłem się też ostatnio na K2 Speed Rollera w dużo lepszej cenie. Nie bardzo interesują mnie już pokrowce takie na ramie, nawet te "usztywniane" i mieszczące 2 pary nart. Bede bardzo wdzieczny za Wasze opinie. Pozdrawiam, Maciek jakies 12 lat temu milem takie - no name dla 2-3 par nart od tego czasu tylko ski tubes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek ComeOn.pl SKI TEAM Napisano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 A widzisz, ja nie chcę tubek z trzech powodów: 1) sztywność - głównie chodzi o lotniska i rzucanie bagażami (w takich tubach (a`la quiverach do żagli), przewożę maszty do windsurfingu a i tak raz na parę lotów coś w środku zostaje uszkodzone) 2) nie spotkałem tubek na kółkach, a noszenie 3-4 par nart w ręku lub na ramieniu już dawno przestało mnie bawić 3) do tuby nie wrzucę butów i innych pierdół... Ale dzięki za chęć pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 A widzisz, ja nie chcę tubek z trzech powodów: 1) sztywność - głównie chodzi o lotniska i rzucanie bagażami (w takich tubach (a`la quiverach do żagli), przewożę maszty do windsurfingu a i tak raz na parę lotów coś w środku zostaje uszkodzone) 2) nie spotkałem tubek na kółkach, a noszenie 3-4 par nart w ręku lub na ramieniu już dawno przestało mnie bawić 3) do tuby nie wrzucę butów i innych pierdół... Ale dzięki za chęć pomocy. kazda casetej f-my ma kolka http://www.cozywinte...CFRZ-5Qod21VHJQ sztywnosc to zaleta. masz racje, narty inaczej wypelniaja tubes do tube dla 2 par nart nie wlozysz butow, ale pilniki, tunning set, oraz dodatkowe kije i w drodz powrotnej troche ciuchow zawsze sie wlozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek ComeOn.pl SKI TEAM Napisano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 No, kozackie są... I po wadze - 14lbs widać na pierwszy rzut oka, że to nie jest badziew. Czemu niedostępne w cywilizowanym kraju w środku Europy? Nawet ten "damski" Lindsey Vonn bym przytulił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 No, kozackie są... I po wadze - 14lbs widać na pierwszy rzut oka, że to nie jest badziew. Czemu niedostępne w cywilizowanym kraju w środku Europy? Nawet ten "damski" Lindsey Vonn bym przytulił na te pytania to nie odpowiem….. troche czasu zajmuje,zeby opanowac wkladanie, zwlaszcza 2 par - wklada je sie wierzchami do siebie w pozycji, ze tak powiem, 69 dziob jednej narty na pietce drugiej 14 lbs to dla podwojnej tube…., ale faktycznie nigdy nic sie moim nartom nie przydarzylo, a podrozowaly do wielu dzikich krajow…... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gordasz Napisano 12 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Maciek a własnie torba armady( pisałeś o niej więc nie wiem czy bierzesz ją pod uwagę czy nie ?) ? Z tego co słyszałem są porządne itp ( tylko cena nie jest mała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek ComeOn.pl SKI TEAM Napisano 12 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Maciek a własnie torba armady( pisałeś o niej więc nie wiem czy bierzesz ją pod uwagę czy nie ?) ? Z tego co słyszałem są porządne itp ( tylko cena nie jest mała) Biore, ale smaka sobie narobilem na te co JK podesłał Cena porównywalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active therapy Napisano 12 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Hej, polecam Head Monster Ski Bag - sprawdza sie super, zwlaszcza przy podrozach samolotem - spokojnie wchodzi kilka par nart i inne pierdoly. Ma kilka praktycznych uchwytow, usztywnienie na spodzie z plastikowymi wzmocnieniami wsluz - jak ciagniesz np pod schody to sie na tym slizga i nic sie nie niszczy. Dodatkowe kieszenie i w srodku kilka przegrod aby odizolowac poszczegolne pary nart tak coby sie nie poobijaly o siebie. wszystko zabezpieczone, porzadnie oszyte. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek ComeOn.pl SKI TEAM Napisano 13 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Hej, polecam Head Monster Ski Bag - sprawdza sie super, zwlaszcza przy podrozach samolotem - spokojnie wchodzi kilka par nart i inne pierdoly. Ma kilka praktycznych uchwytow, usztywnienie na spodzie z plastikowymi wzmocnieniami wsluz - jak ciagniesz np pod schody to sie na tym slizga i nic sie nie niszczy. Dodatkowe kieszenie i w srodku kilka przegrod aby odizolowac poszczegolne pary nart tak coby sie nie poobijaly o siebie. wszystko zabezpieczone, porzadnie oszyte. POzdrawiam Dzięki za tego HEADA - również wygląda nieźle. Zasiegnalem tez opinii znajomych i troche rozradzili mi te sportube`s. Jakość istotnie super, ale ponoć nagła krew człowieka może zalać, jak potrzeba szybko spakować sprzęt. To wkładanie nart o którym pisał JK na 69 ponoć nawet jak się to robi po raz setny i ma się już wprawę jest irytujące. Jest też jeszcze jedna kwestia - słabe, plastikowe kółka (choć tu nie wiem czy we wszystkich modelach). Ponoć trzeba zwrócić uwagę, żeby kółka były możliwie duże i "terenowe". Dostałem polecenie tego modelu: http://www.evo.com/s...r-bag-2011.aspx - ciekawe jak z dostępnością u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Dzięki za tego HEADA - również wygląda nieźle. Zasiegnalem tez opinii znajomych i troche rozradzili mi te sportube`s. Jakość istotnie super, ale ponoć nagła krew człowieka może zalać, jak potrzeba szybko spakować sprzęt. To wkładanie nart o którym pisał JK na 69 ponoć nawet jak się to robi po raz setny i ma się już wprawę jest irytujące. Jest też jeszcze jedna kwestia - słabe, plastikowe kółka (choć tu nie wiem czy we wszystkich modelach). Ponoć trzeba zwrócić uwagę, żeby kółka były możliwie duże i "terenowe". Dostałem polecenie tego modelu: http://www.evo.com/s...r-bag-2011.aspx - ciekawe jak z dostępnością u nas... jak zawsze ; cos za cos jak spakujesz w tubees masz gwarancje jak juz mowilem ; zabiera czasu wlozenie 2 par ja to robie w doum na stole do tunning'u a w hotelach na lozku hotelowym mialem te miekkie, pare typow i nie chronia tak jak nalezy. kolka w sporttubes sa ok - "terenowe" z kolei zabieraja wiecej miejsca…… natomiast duze wory z usztywnieniem od spodu sa bardziej wszechtronne i latwiejsze do spakowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi