ski_kuba Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Czesc Na wstepie powiem, że mam 15 lat i wiem, że przygodę z instruktorstwem trzeba zacząc od 16 roku zycia, ale juz teraz kieruje do Was swoje pytanie. Gdzie można zrobi kurs na pomocnika instrukotra. Ile to kosztuje? Jak wygldają takie kursy? Czy trzeba naprawde dobrze jezdzic, żeby podchodzic pod cos takiego? Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 15 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 "ski_kuba Czesc Na wstepie powiem, że mam 15 lat i wiem, że przygodę z instruktorstwem trzeba zacząc od 16 roku zycia, ale juz teraz kieruje do Was swoje pytanie. Gdzie można zrobi kurs na pomocnika instrukotra. Ile to kosztuje? Jak wygldają takie kursy? Czy trzeba naprawde dobrze jezdzic, żeby podchodzic pod cos takiego? Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam" Czlowieku chcesz uczyc ludzi jezdzic nie umiejac sam dobrze "smigac"??? Skad Wy biezecie tego typu pytania?czasem na egzaminie wew. na kursie kwalifikacyjnym trzeba zaliczyć GS-a Generalnie trudno zdac KK, to jest jedyny kurs na którym doskonalisz tak nap[rawde jazde, na PI uczysz sie metodyki, czyli wychodza z załozenia, ze technicznie jeździsz bardzo dobrze . . . teraz maja zmienic KK z 7 dni na 14dni. Tak mówił Zbyszek Stanisławski, który ustala prgram nauki . . . generalnie szkół jest bardzo dużo:) i jest dużo dobrych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 15 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 czasem na egzaminie wew. na kursie kwalifikacyjnym trzeba zaliczyć GS-a Generalnie trudno zdac KK, to jest jedyny kurs na którym doskonalisz tak nap[rawde jazde, na PI uczysz sie metodyki, czyli wychodza z załozenia, ze technicznie jeździsz bardzo dobrze . . . teraz maja zmienic KK z 7 dni na 14dni. Tak mówił Zbyszek Stanisławski, który ustala prgram nauki . . . generalnie szkół jest bardzo dużo:) i jest dużo dobrych:)aha zawody regionalne można zaliczyć pred kursem kwalifikacyjnm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski_kuba Napisano 16 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 A jaka jest cena takiego kursu? Do kozlow: Czy moglbys mi polecic jakas szkołe narciarska? Z checia bym do nich zadzownil i dowiedzial sie co i jak. Do troll: Czlowieku a skad mozesz wiedziec jak jezdze? Nie wiesz do czego sluza kursy szkoleniowe? Jezeli cos Ci sie nie podoba w mojej wypowiedz to powiedz mi to na priv a nie zasmiecasz forum i nabijasz sobie postów. Co sie dzieje z tym forum, a kiedys bylo tak milo?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 17 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 byłem teraz na KK właśnie u Stanisławskich. . . w sumie jest ok ale trzeba ich pilnowac i siebie, nam zrobili egzamin dzien wczesniej, akurat wtedy lezałem z kacem w wyrze:) i nie byłem na nim . . . no i Instruktorzy, Z Pania Maria jest ok, genralnie bardzo sympatyczna kobita, no i co ważne zna sie na rzeczy . . . no i jest Kubuś Jonkisz, spoko koleś świetnie śmiga, ale troche rozkopjarzony, na poczatku troche mało tłumaczy i mało zwraca uwagi, ale jak sie z nim pogada jest naprawde ok. . . w sumei jestem zadowolony, i tak jak kolega mówi KK to wcale nie jest proste, trzeba miec duze umiejetnosci . . . i liczyc sie z tym ze sie nei zda, a jak sie nie zda to przynajmniej mozesz byc pewien ze sie czegos nauczyło:D a teraz spływam Bo Rocky II się zaczał narq gdyby ktos mial jakies pytania to na priv piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 19 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 ILE? chyba to jest wyjazd zagraniczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 25 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 my sobie pogadalismy z Kuba i było potem oki, chłopak zakochany to rozkojarzony:) ale spoko gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Mozemy... Juz o tym bylo wiec uzyj opcji "szukaj"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Może tu coś znajdziesz ... KursJeszcze tutaj coś jest ... Kurs 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAYSON Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 W mojej oklicy takie coś organizuja ośrodki narciarskie Soszów i Stożek a dokładnie szkoły narciarski przy tych ośrodkach .Na poczatek bedziesz musiała zrobić pomocnika a dopiero potem jest kurs na instruktora.Sprawdż sama http://www.nartus.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 na samym poczatku jest kurs kwalifikacyjny, lub na demostratora:)a poza tym jest jeszcze cos takiego jak instruktor sportu i rekreacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Dokładnie ... stopniowo trzeba przechodzić dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaÅ„ka Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 tez chcialabym zrobic ten kurs, ale hmm teraz szkola, kolega z klasy robil ten kurs w zeszlym roku i baaardzo czesto go nie bylo, pozniej zaleglosci i przekichane u nauczycieli, wiec niestety ale chyba musze poeczkac... ;/ do hmm 1 roku studiow:P w sumie sama nei wiem co robic ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 KK zdaje się łatwo, więc nie ma problemu. Umowa wygasa po dwóch latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
born2ski Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 wiec niestety ale chyba musze poeczkac... ;/ do hmm 1 roku studiow:P w sumie sama nei wiem co robic ;/ja bym nie radzil Ci czekac do studiów w liceum jest lajt i jak wyrwiesz sobie dwa tygonie to nic groznego sie nie dzieje, a na studiach i to jeszcze na 1 roku to mozna powiedziec ze juz teoretycznie nie masz szans zdania semestru, wiem bo studiuje i chce sie wyrwac na CKI i naprawde mam dylemat czy nie poczekac jak juz bede na wyzszym rou bo tam juz jest luzniej. Wiec dobra rada, zaczynaj teraz albo na 2 , 3 roku studiowi tak jak napisal kupsztal ferie to dobry moment na robienie kursow, bo na studiach niestety jest tylko tydzien wolnego miedzy semestrami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Na Forum http://www.skiforum....&highlight=kurs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaÅ„ka Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 patrzylam na jakies stronki i widzialam ze kursy sa nawet i w maju i w czerwcu wiec moze wtedy sie wybiore kto byl na takim kursie i konkretnie moze powiedziec co sie na nim dzieje...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Maj i Czerwiec są za granicą. Wyjazdy są w Alpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaÅ„ka Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Olas to wiem wiem ze pogoda robi rozne psikusy no ale nie az takie zeby w Polsce byl snieg w maju czy czerwcu no chyba ze na kasprowym przynajmniej w zeszlym roku w maju byl. Takze to, ze w Alpy wiem ale to chyba fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi-Sport Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 ;29305']Chciałabym zrobić kurs instruktora nie mam pojecia gdzie i jak się do tego zabrać możecie mi cos doradzićTu masz wszystko co chcesz na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi-Sport Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 http://sitn.pl/no właśnie zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaszczur Napisano 27 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 czy jezeli nie mam ukonczonych 18 lat to tez moge zrobic taki kurs?? i jeszcz jedno pytanko czy jak sie juz zrobi taki kurs to potem mozna sobie byle gdzie na stoku w polsce uczyc ludzi za kase czy tzreba otwierac jakas dzialalnosc gospodarcza ubezpieczenia i te pierdoły wszystkie ?? wiecie chodzi mi o to czy to tak wszystko trzeba formalnie zalatwiac i sie zatrudnic na jakims stoku czy cos?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar Napisano 27 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Jeżeli nie masz ukończonych 18 lat to musisz chyba zaczynać od początku.Tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomekk Napisano 27 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 mozna sobie byle gdzie na stoku w polsce uczyc ludzi za kase czy tzreba otwierac jakas dzialalnosc gospodarcza ubezpieczenia i te pierdoły wszystkie ??nie wiem dokładnie jak to jest ale na pewno w np. wiśle prawie na każdym stoku jest jakaś tam szkoła i tylko oni, chyba są umowy pomiędzy osrodkiem a szkołą narciarską i raczej inny instruktor jest niezbyt mile widziany...a poza tym to raczej trzeba te wszystkie "pierdoły" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 27 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Słuchajcie. Kurs można robić od 16 roku życia. To jest KK ( kurs kwalifikacyjny ). Jest on ważny przez dwa lata, jednak po tym kursie KK nie można uczyć, bo on niczego nam nie daje. Dopiero pomocnik instruktora daje nam popis. Sory ale to jest juz opisane przez nie jednego uzytkownika. I naprawdę wejdźcie na stronę SITN!! PzD Tam wszystko jest opisane!!!!!!!!!!!! http://sitn.pl/ !!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi