robert10sz Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Czy ktoś może coś powiedzieć na temat kasków Axer. Są w przystępnej cenie, ale czy w miarę dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 muszą spełniać 3 warunki 1. atest 2. pasować na głowę użytkownika 3. być kompatybilnym z goglami w przypadku kobiety 4. podobać się ponadto dobrze by było gdyby miała dobra wentylację i jak najniższą wagę .... co do podobania się .... kumpel z którym jeździmy na narty, poprosił mnie (jechałem na zakupy) bym mu kupił konkretny kask, w konkretnym rozmiarze (poprzedni rozwalił i chce identyczny) na moje pytanie - w jakim mam by kolorze ?.... ..... odpowiedział - "takim jaki Ci się podoba, to Ty będziesz na niego patrzył, ja to będę go miał na głowie" ;);) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert10sz Napisano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Wszystkie powyższe kryteria są sprawdzone,co do pkt.2 mierzyłem inny model i był dobry. Podoba mi sie wykonanie ale firma jakaś mało znana. Słyszałem od znajomego który zakupił kask z innej mało znanej firmy i też spełniał te kryteria. Po kilku godzinach jazdy czuł jakby odparzenia. Kominiarkę miał dobrą. Z czarem sie przyzwyczaił ale do tej pory nie jest zadowolony. Jeżdzimy na narty pięcio osobową rodziną więć wyposażyć wszystkich w markowy sprzęt trochę kosztuje. Szukam tańszych ale dobrych odpowiedników, może ktoś używa kask z jakiejś dobrej taniej firmy. (Rozglądam się również za kaskiem Blizard Pilot i bardzo podobnym Wedze z Dekathlonu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Po kilku godzinach jazdy czuł jakby odparzenia. Kominiarkę miał dobrądlatego tak ważna jest wentylacja co do kasków .... w makro za kilka dni będą kaski BRENDA w ubiegłym roku, były w cenie tego, o który pytasz ... do tego z goglami więc było taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 co do kasków .... w makro za kilka dni będą kaski BRENDA Już są ...byłem w Makro w Poznaniu we czwartek i widziałem ,że stoisko narciarskie działa pełną parą. Nie ma jeszcze zbyt dużego wyboru nart oraz butów (może to i lepiej ) za to jest dużo bielizny , skarpet , kurtek , spodni. Widziałem też wspomniane tu kaski Brenda .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Jeśli kask Brendy spodoba Ci się to o pozostałe parametry możesz być spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert10sz Napisano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Już są ...byłem w Makro w Poznaniu we czwartek i widziałem ,że stoisko narciarskie działa pełną parą. Nie ma jeszcze zbyt dużego wyboru nart oraz butów (może to i lepiej ) za to jest dużo bielizny , skarpet , kurtek , spodni. Widziałem też wspomniane tu kaski Brenda .. Dzięki w piątek jadę do Wrocławia napewno zajadę do macro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Już są ...byłem w Makro w Poznaniu we czwartek ..tak ... ale nie wszędzie np. w Toruniu będzie wsio od poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 tak ... ale nie wszędzie np. w Toruniu będzie wsio od poniedziałku Jarek z mojej Chełmży, do Torunia mam zbyt daleko , jak widzisz do Poznania bardziej mi jest po drodze ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi