MajorSki Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Witam serdecznie 175cm wzrostu, 72kg wagi, poziom 6, jednak dosyć szybko łapię (wiem to z innych sportów m.in. windsurfing ). Noszę się za zamiarem zakupu butów ponieważ jazda w wypożyczanych nie nalezy do przyjemnosci . Docelowo narty Fischer Progressor 9+. Bylem poprzymiezac trochę (Dalbello Axion 8, 10, Proton; Salomon Impact i X-Wave; Atomic: M-tech, B-tech, Xcośtam ) powiem tak Atomic odpadaja z miejsca co wlozylem noge to odrazu mnie gdzies ugniatal najbardziej na srodstopiu.. Bardzo pozytywnie zaskoczyly mnie Dalbello Axion oraz Salomon Impact - X-Wave tak srednio przypadl do gustu. Myslę o Flexie w przedziale 90-100. Za Impacty 100 trzeba dac ok 1 100zł :/, Dalbello Axion 10 flex 90-100 kolekcja 09/10 to 699zł a znalazlem Axion 11 flex 100-110 kolekcja 08/09 za 649zł moje pytania to: 1. Co byscie wybrali? Dalbello ktory w polsce jest malo znany? Czy Salomon? 2. Czy buty ze starszych kolekcjach roznia sie tak bardzo technologicznie? 3. Czy but lezacy 3 lata w magazynie moze w jakis sposob ulec uszkodzeniu? 4. Czy buty z regulowanym flexem rzeczywiscie co kolwiek pozwalaja regulowac? 5. Nigdzie nie moge znalezc informacji czy Dalbello z kolekcji 08/09 maja TRUFIT Performer Liner, Heat Moldable, Custom Fit? Najbardziej jestem przekonany do Dalbello Axion 11 z kolekcji 08/09. Dzieki za odp. Użytkownik MajorSki edytował ten post 14 październik 2010 - 14:53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Zarówno Dalbello i Salomon to bardzo dobre buty. Znam jedne i drugie z autopsji. Obecnie jeżdżę w Salomonach ale w ubiegłym sezonie miałem okazję pojeździć w Dalbello i zastanawiam się nad ich zakupem, jeśli więc w jednych i drugich czujesz się równie dobrze i wygodnie to po prostu wybierz ładniejsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Dzieki za odpowiedz Raczej w typ wypadku bede sie kierowal cena wyglad dla mnie nie ma znaczenia . A znasz odpowiedz na punkt 5? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi