eqiupe Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Zmiany w stopniach instruktorskich 28.09.2010 16 października wchodzi w życie ustawa o sporcie. Ustawa ta uchyla szereg aktów prawnych, w tym ustawę o kulturze fizycznej i związane z nią akty wykonawcze. Zostanie zlikwidowany państwowy stopień instruktora rekreacji. W związku z tym wprowadziliśmy zmiany, które w znacznej mierze dotyczą stopnia Pomocnika Instruktora PZN. Zmiany w największym skrócie: * Pomocników Instruktora obowiązują unifikacje, jeżeli z jakiś powodów nie przystąpili do kursu instruktorskiego w ciągu 3 lat od zdania Egzaminu Regionalnego, * Egzamin Regionalny zdaje się tylko raz. Zostały zmienione jego zasady. No i po odwiecznym problemie Źródło: http://www.sitn.pl/w...uktorskich.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozio86 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 a dla mnie jest dalej problem... co z osobami, ktore posiadaja juz stopien instr. rekreacji ruchowej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 No i po odwiecznym problemie myślisz ??? / obyś miał rację pesymistycznie -......, to początek następnej wojenki .... jeszcze nieraz usłyszymy, o wyższości kogoś nad kimś i na pewno, nie będzie to miło nic wspólnego z 'uczycielstwem' jazdy na nartach. wszędzie są tylko ludzie jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 a dla mnie jest dalej problem... co z osobami, ktore posiadaja juz stopien instr. rekreacji ruchowej??? Uprawnienia zostają takie jakie były w momencie nadania - inaczej być nie może (nie powinno). PS. Można iść dalej w SITNie - z tego co widzę minimalnie zmieniły się zasady egzaminu regionalnego: http://www.sitn.pl/s...min-regionalny/ Np. podrożał chyba o 2 dychy :) Ma być jakiś "instruktor sportu" ale na nowych warunkach, tu coś piszą: http://www.akcjaserc...-instruktorskie Użytkownik gajowy01 edytował ten post 28 wrzesień 2010 - 21:08 PS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Uprawnienia zostają takie jakie były w momencie nadania - inaczej być nie może (nie powinno). No żeby być w zgodzie z prawem to tak powinno być. Sam jestem ciekaw jak to rozwiązali. W tej ustawie o sporcie nic nie pisze jest to w rozporządzeniu którego nie mogę znaleźć lub go jeszcze nie opublikowali w Monitorze Polskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 No żeby być w zgodzie z prawem to tak powinno być. Sam jestem ciekaw jak to rozwiązali.Teoria mówi, że jak dali bezterminowe uprawnienia to nie mogą ich odebrać, ... a praktyka pokazała w ostatnich latach, że zarówno dowody osobiste jak i prawo jazdy niby były bezterminowe ...ale nieważne od pewnego momentu :) W tej ustawie o sporcie nic nie pisze jest to w rozporządzeniu którego nie mogę znaleźć lub go jeszcze nie opublikowali w Monitorze Polskim Być może po prostu takie rozporządzenia nie istnieją, i jak znam życie to prędko nie powstaną - cyt. z ww. linka: "Zgodnie z wytycznymi ministerstwa i projektem który przeszedł przez rząd i został zatwierdzony. Kursy Instruktora rekreacji ruchowej zostają wstrzymana na wiosne 2011 roku (wszyscy którzy posiadają juz instruktora nie tracą uprawnień i są one ważne dożywotnio) Zostają tylko kursy instruktora sportu i będą wydawane i organizowane przez ministerstwo." Nota bene podobne problemy mają żeglarze i też gdzieś trafiłem na dyskusję, że ... niewiele wiadomo tymczasem :) To samo pewnie z innymi końmi, aerobikami itd. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasson Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 art 87 nowej ustawy http://www.legeo.pl/.../?on=2010-10-16 Art. 87. 1. Osoby, które uzyskały tytuł trenera lub instruktora na podstawie przepisów dotychczasowych, zachowują swoje kwalifikacje. 2. Do osób, które rozpoczęły uzyskiwanie kwalifikacji trenera lub instruktora przed wejściem w życie niniejszej ustawy, stosuje się przepisy dotychczasowe. pozdr tomasson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Października 2010 Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Cześć Co Ty z tym dojeniem bracie. W PGRze pracowałeś czy co?? Wiesz na co sa spożytkowane skłądki i co w ich ramach Sitn zapewnia? A na postawione wyżej pytania odpowiedź znajdziesz w informatorze na ten rok. Pozdro Pozdro Użytkownik Mitek edytował ten post 29 październik 2010 - 11:18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 29 Października 2010 Udostępnij Napisano 29 Października 2010 A na postawione wyżej pytania odpowiedź znajdziesz w informatorze na ten rok. Można sobie ściągnąć: http://sitn.pl/file/297 strona 82. A swoją drogą, zupełnie OT, kto im to robi?! :)) Obciachowy layout, z jakimiś ramkami/szlaczkami a pdf też można lepiej przygotować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi