eqiupe Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Diagnoza po USG "W obrębie łąkotki przyśrodkowej widoczne linijne pęknięcie nie dochodzące do powierzchni stawowych" Brzmi to jak wyrok Jutro wizyta u ortopedy. Z tego co poczytałem to o narciarstwie mogę powoli zapominać a jest ono dla mnie wszystkim co kocham. Spotkał się ktoś może z podobnym przypadkiem? Pozdrawiam Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berry Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Diagnoza po USG "W obrębie łąkotki przyśrodkowej widoczne linijne pęknięcie nie dochodzące do powierzchni stawowych" Brzmi to jak wyrok Jutro wizyta u ortopedy. Z tego co poczytałem to o narciarstwie mogę powoli zapominać a jest ono dla mnie wszystkim co kocham. Spotkał się ktoś może z podobnym przypadkiem? Pozdrawiam Szymek ej... przecież już było dobrze... coś Ty znowu zrobił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Trzymaj się i nie feruj wyroków przed spotkaniem z lekarzami! Potem skonfrontuj kilka opinii i dopiero wtedy będziesz wiedział co dalej. Na łękotkę się nie umiera, więc głowa do góry! No i oczywiście daj znać co i jak (może być na PW). Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2010 A od 7 lat to kolano mnie boli bardziej lub mniej. Ostatnio zbiegałem ze Skrzycznego i rozbolało mnie znowu, a że miałem wyjazd w listopadzie na lodowiec więc poszedłem zrobić badania no i wyszło a świat bez nart jakoś w mojej głowie nie istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 spoko .... najpierw pogadaj z doktorami powodzenia jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berry Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 A od 7 lat to kolano mnie boli bardziej lub mniej. Ostatnio zbiegałem ze Skrzycznego i rozbolało mnie znowu, a że miałem wyjazd w listopadzie na lodowiec więc poszedłem zrobić badania no i wyszło a świat bez nart jakoś w mojej głowie nie istnieje kto będzie dokładnie diagnozował ? czyli jak nazywa sie lekarz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HesSki Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Diagnoza po USG "W obrębie łąkotki przyśrodkowej widoczne linijne pęknięcie nie dochodzące do powierzchni stawowych" Brzmi to jak wyrok Jutro wizyta u ortopedy. Z tego co poczytałem to o narciarstwie mogę powoli zapominać a jest ono dla mnie wszystkim co kocham. Spotkał się ktoś może z podobnym przypadkiem? Pozdrawiam Szymek NIE, NIE i jeszcze raz NIE kolego!!!! Sorry, ale nie pozwolę Ci myśleć o jednej jedynej diagnozie i to aparatem USG. Wiem, że to koszt, ale udaj się na rezonans. Nie polegaj tylko na USG. Na tym badaniu każdy widzi to co chce. Wiem, że może głupio na swoim przykładzie, ale napiszę Ci jak było: Kolano rozwalone. USG diagnoza: ZERWANY ACL, ZERWANY MCL, orteza na sztywno na 5 tygodni. Recepta. Powiedziałam sobie nie ma mowy, za łatwo wydał wyrok. Poszłam na MRI, zapłaciłam za kolano 450zł. Diagnoza - jedynie naciągnięty ACL, reszta cała. Wyszły ponadto tylko moje wady wrodzone stawów i uraz kości, ale bez pęknięcia czy złamania. Nie polegaj na pierwszej lepszej diagnozie, bo raz, że zła diagnoza zrobi z Ciebie kalekę, a dwa, że ile lekarzy tyle opinii, zdaj się na poważny sprzęt i poważne badanie, a nie USG - przeżytek. Poza tym nie łam się i nie zapominaj o narciarstwie, nie takie rzeczy człowiek przeskoczył. Ludzie nóg nie mają i jeżdżą. Niewidomi jeżdżą, niepełnosprawni jeżdżą. Nie daj się i nie łam się. Jak chcesz wiedzieć "z czym" ja jeżdżę to zapraszam na priv. Użytkownik HesSki edytował ten post 27 wrzesień 2010 - 19:46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Dzięki za pocieszenie! Rezonans na pewno zrobię no chyba że lekarz stwierdzi, że jest ok i wystarczy rehabilitacja. Kolana mojego tak łatwo to nie dotkną bo wiem, że ingerencja nigdy nie jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Dzięki za pocieszenie! Rezonans na pewno zrobię no chyba że lekarz stwierdzi, że jest ok i wystarczy rehabilitacja. Kolana mojego tak łatwo to nie dotkną bo wiem, że ingerencja nigdy nie jest dobra. przeczytaj co napisalem nt temat a pozniej zrob mri, znajdz DOBREGO specjaliste i nawet jezeli bedzie mozna zeszyc lakotke to nie znaczy koniec sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Cześć No więc juz Ci napisałem żebyś nie pieprzył Szymek!!! POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 A na zawodach Skiforum nawet jeśli nie wystartujesz to przydasz się na obsłudze startu/mety Tak więc do roboty i bez zbytniego pesymizmu! Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Szymon pęknięta łąkotka to nic ........ ja mam w obu kolanach i jeżdżę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Szymon pęknięta łąkotka to nic ........ ja mam w obu kolanach i jeżdżę :)) Ano właśnie :) Czyli można :) Też mam swoje problemy (jak pewnie każdy) zwłaszcza z lewym kolanem i biodrem ale pocieszam się, że jeśli to tylko jedna noga to zawsze zostaje druga ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Cześć To są wyniki mojego rezonansu wykonanego ponad 13 lat temu. Przez ten cały czas jeżdżę na nartach i uprawiam inne sporty. Do zobaczenia na stoku Szymku. Pozdro Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berry Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 i ja, i ja ja też dorzucę to czego nie mam ... łąkotka i ACL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Powinniśmy stworzyć grupę "Wybrakowani"... Swoich wyników badań nie mam pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HesSki Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Widzisz equipe? Jakby każdy skiforumowicz miał napisać jaką ma dysfunkcję albo wybrakowania, to by Ci głupio było się nawet wychylać z tą łąkotką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berry Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Powinniśmy stworzyć grupę "Wybrakowani"... Swoich wyników badań nie mam pod ręką niekompletni brzmi ładniej niekompletni tim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 niekompletni brzmi ładniej niekompletni tim Dobre Berry! Niekompletni Riders Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wideo5 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Diagnoza po USG "W obrębie łąkotki przyśrodkowej widoczne linijne pęknięcie nie dochodzące do powierzchni stawowych" Brzmi to jak wyrok Jutro wizyta u ortopedy. Z tego co poczytałem to o narciarstwie mogę powoli zapominać a jest ono dla mnie wszystkim co kocham. Spotkał się ktoś może z podobnym przypadkiem? Pozdrawiam Szymek Bracie chętnie się zamienię z tobą swoimi urazami. Miałem dzwon motorkiem. rozwalony bark (wyskakuje teraz na zawołanie nawet przy porannym przeciaganiu), złamany obojczyk, złamana łopatka, dwa żebra przy kręgosłupie, cztery z przodu, złamana noga w kostce. Jakoś się wszystko pozrastało z wyjątkiem obojczyka, więc na salę operacyjną, pobrali kawałek kości z biodra i wstawili w bark. Aha chyba zapomniałem dodać o najważniejszym niezdiagnozowanym przez łapiduchów urazie tzn. GŁOWY:D, bo normalny człowiek miesiąc po operacji z wystającymi drutami nie zapina po raz drugi w życiu nart i nie zaczyna znów jeździć. Nadal uważasz że masz powód do zmartwienia? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Dobre Berry! Niekompletni Riders Czy kryterium przynależności do grupy to tylko uszkodzenia kolan, czy też przyjmuje się dowolną niekompletność? Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berry Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Czy kryterium przynależności do grupy to tylko uszkodzenia kolan, czy też przyjmuje się dowolną niekompletność? Pozdr Marcin hmm... Ty pytasz o inne... hmm... członki ? czy też trochę bardziej nienamacalne... niematerialne, rzeczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 hmm... Ty pytasz o inne... hmm... członki ? czy też trochę bardziej nienamacalne... niematerialne, rzeczy ? No zakładam że na przykład osoba jednoręka byłaby przyjęta honorowo i bez pytania w poczet grupy. Mam wątpliwości natomiast co do kciuka gajowego, ale to już gajowy01 musiałby wyrazić swój pogląd na tą sprawę Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Przydały by się też na to jakieś papiery Nie to żebym był nieufny, ale wiecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berry Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Mam wątpliwości natomiast co do kciuka gajowego, ale to już gajowy01 musiałby wyrazić swój pogląd na tą sprawę ależ imtymnie się zrobiło... ja na ten przykład az tak zaangażowany nie jestem więc... nie wiem gdzie gajowy ma kciuk ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi