qaz Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Nie pozostaje nic innego jak pomodlić się o dobrą pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szabir Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Meteofrance widzi to trochę inaczej Nie dość, że mało śniegu i sporo fajnych tras zamkniętych, to jeszcze szykują się ulewy i + 10 przed przyjazdem... F.....k ! a moim zdanie jest lepiej niż gorzej, co prawda mfrance PRZED naszym przyjazdem zapowiada w jeden dzień opady deszczu to pozostałe prognozy z 4 źródeł mówią jeszcze o opadach śniegu do tego czasu 10-20 cm. http://www.snow-fore...ssuire/6day/top http://www.j2ski.com...Arves_snow.html http://www.myforecas...467&metric=true http://www.skiresort...-sybelles-.html http://www.saintsorl...meteo-piste.htm http://www.tameteo.c...e--1-25913.html generalnie jest otwartych 280 km z 310 tras wiec nie jest źle.. nawet jak zamkną jeszcze 30 km, to i tak się wyhasacie jak młode króliki http://www.skiinfo.c...-10932-en.jhtml http://www.skiresort...-sybelles-.html http://www.sybelles.com/en/index.htm http://www.sybelles....teostsorlin.htm Użytkownik Szabir edytował ten post 04 styczeń 2011 - 17:08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy74 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 trzeba poprostu kurtki zostawic cieple tylko "seszeliki" brac i plaszcze przeciwdeszczowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Ale czy nie było w pierwszym poście, że Ojciec Dyrektor Szabir zwraca koszta jak nie będzie lampy, lekkiego minusa i dwóch metrów śniegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy74 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 mam pytanko czy na granicy CH-austria lub CH-francja jest wolnoclowka ? zeby nie targac calego auta gorzaly... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szabir Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Ale czy nie było w pierwszym poście, że Ojciec Dyrektor Szabir zwraca koszta jak nie będzie lampy, lekkiego minusa i dwóch metrów śniegu? było było, ale że ojciec dyrektor wali w lampę takich co takie gupoty gadają mam pytanko czy na granicy CH-austria lub CH-francja jest wolnoclowka ? zeby nie targac calego auta gorzaly... a gdzie Ty chcesz się pałętać przy granicy CH-A ? chyb,a że zabłądzicie po spożyciu ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- WOLNOCŁÓWKA JEST PODOBNO W SAINT SORLIN lub Saint Jean de Maurienne 10 k obok !!! mało natomiast jest inf. szczegółowych w necie na ten temat. Może ktoś zna francuski i zadzwoni do ichniejszego Turisme Office i dopyta czy to prawda ? Tourism House 73530 Saint Sorlin d'Arves Tél. 0033 (0)4 79 59 71 77 Fax : 0033 (0)4 79 59 75 50 E-mail : info @ saintsorlin.com Użytkownik Szabir edytował ten post 04 styczeń 2011 - 18:52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 mam pytanko czy na granicy CH-austria lub CH-francja jest wolnoclowka ? zeby nie targac calego auta gorzaly... dołączam sie z pytaniem! bo dziś napadłem na LIDL'a coby papu kupić, a jeszcez piciu-piciu mi zostało do kupienia... a Sowa mówi, ze jego Tranzit jednak troszkę mniejszy od miejskiego Solarisa, wiec może warto w strefie coś nabyć... tylko czy da się to dalej wywieźć?? i wiecie coś nt. ceny wina na miejscu? w koncu stolyca jaboli żabojandia... głupio tak z polska siarę wieźć jak tam moze być tania... Dobra otwieram głosowanie - kto uważa, że z uwagi na wiosenne warunki będzie lipa? a kto jednak, że się "uda" ta wędrówka ludów? Mi troszkę szkoda tej mamony... ale Szabir... przecież od tego zależy cały jego wizerunek, przyszłośc i poważanie nie tylko na Skiforum:) Użytkownik TurboDymoMan edytował ten post 04 styczeń 2011 - 18:12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maarcel Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Dodatkowo będę pobierał gaz co około 350 km:( Wiem, że zapewne wszystko wiesz, ale w Niemczech gaz na autostradzie to głównie na Shell-u (nie ma ich zbyt wiele) + potrzebna dodatkowa końcówka do tankowania. Piszę o tym, bo ostatnio podróżując z kimś, okazało się, że tej wiedzy nie posiadał .... nie było wesoło. Pzdr Maarcel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy74 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 a gdzie Ty chcesz się pałętać przy granicy CH-A ? chyb,a że zabłądzicie po spożyciu ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- WOLNOCŁÓWKA JEST PODOBNO W SAINT SORLIN !!! mało natomiast jest inf szczegółowych w necie na ten temat. Moze ktoś zna Francuski i zadzwoni do ichniejszego Turisme Office i dopyta czy to prawda ? Tourism House 73530 Saint Sorlin d'Arves Tél. 0033 (0)4 79 59 71 77 Fax : 0033 (0)4 79 59 75 50 E-mail : info @ saintsorlin.com Ja ma swoj tajemny plan jazdy ... a wrazie co na granicy D-ch moze jest Szabirku ja na mapie naszej miejscowosci to sklepu nawet zwyklego nie widze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szabir Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Szabirku ja na mapie naszej miejscowosci to sklepu nawet zwyklego nie widze... na 180 luda to Ty beczkowozu szukaj a nie sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy74 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 na 180 luda to Ty beczkowozu szukaj a nie sklepu ja o chlebku myslalem swiezym nie sama gorzala czlowiek zyje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 i trzeba uwazac na promocje ... ostatnio caly zadowolony przynioslem na wyjezdzie ze sklepu dwie flaszki Eristoff Lemon - po 10 EUR sztuka - dumny z dobrego zakupu. A to sie okazalo ze jakis soft drink 18% byla więc popitka M. Normalnie popłakałem się ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy74 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Czy bierze ktoś z Was żelazko do smarowania nart ? Moje właśnie przestało działać ... M. Hmmm zelazko ale do prasowania to w bagazu nie jednej kobietki z tego wyjazdu znajdziesz.... Nie ma co liczyc na jakies promocje lepiej brac napoje wysokoskondensowane... ....np.85%...sliwowica.. ewentualnie na miejscu troszke rozcienczyc Tak Jaroo dobrze mowisz ,85% rozcienczamy zwyklym 40 % i jest superowooo.. Użytkownik qaz edytował ten post 04 styczeń 2011 - 19:54 edytuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maarcel Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Hmmm zelazko ale do prasowania to w bagazu nie jednej kobietki z tego wyjazdu znajdziesz.... takim caly czas działałem na moich nartach, ale grzałka odmówiła posłuszeństwa .... To bierze ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 sytuacja sie wyklaruje na miejscu . znam kilka osob ktorym pewnie sie szwendaczka wlaczy ...hehe ( np ja ) co z tymi wolnoclowkami !!! bo to dla mnie ale pewnie i dla wiekszej grupy osob bardzo wazna sprawa (tylko bez plotek ze podobno jest ale ja tam nie wiem) -TYlko konkretne i sprawdzone info hehehe W Szwajcarii tylko jedna: Samnaun-Iscgl, czyli nie po drodze, poza tym Livigno (tunel) i Andorra :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy74 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Juz widze jak jakas kobieta pracujaca swoje fatalaszki da Ci tym samym zelazkiem dechy wyprasowac heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy74 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Tak jakos to robilismy na Pikaczowym Reksiowym wyjezdzie co nie ? Znam to tylko z opowiadan heheh (pamiec nie ta po sliwowicy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Co do miejscowych przysmaków, to zdecydowanie odradzam kupowanie "szato de jabolo" w 5 litrowych karnistrach, chyba że jako rezerwę na wypadek skończenia się wszystkiego innego Owszem tanie to to niesłychanie (3e z groszami w jakimś markecie), ale i równie podłe Dużo lepszym wyborem jest butelka 0.75 w promocji za 0.99e w liderprajsie. Jak ktoś nie zna się na winach, to nawet się nie połapie ile takie coś kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 no i masz turbo swojego sikacza Co do miejscowych przysmaków, to zdecydowanie odradzam kupowanie "szato de jabolo" w 5 litrowych karnistrach, chyba że jako rezerwę na wypadek skończenia się wszystkiego innego Owszem tanie to to niesłychanie (3e z groszami w jakimś markecie), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy74 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 najtansze to 2 zl (świeczka) jak juz nie ma co to jak starzy gorale na swieczce da sie pojezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maarcel Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 A teraz moje pytanie nr 1. proszę o pomoc i wskazanie jakie smarowidło - mazidło woskowidło mam zakupić do nart. Jest tego tyle że się pogubiłem. Tylko nie polecajcie specyfików za 359,-zydli Nie ten dział chłopie ... Wyszukiwarka - smarowanie nart. Poza tym tu sami SkiAlkoholicy A jak bedzie żelazko to Ci swoim wysmaruje Swix CH7 zakres temperaturowy -2 / -8 Dobry byłby Swix CH6 -6 / -12 , ale ciężko się ściąga, a ja leniwy jestem Pzdr M. Użytkownik Maarcel edytował ten post 04 styczeń 2011 - 21:24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy74 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Nie ten dział chłopie ... Wyszukiwarka - smarowanie nart. Poza tym tu sami SkiAlkoholicy Pzdr M.Swieta prawda tu skialkoholicy ,skibimbrownicy (jeden to ma cala fabryke w piwnicy) i skidegeneraci... tu narciarzy brak....he he he Użytkownik crazy74 edytował ten post 04 styczeń 2011 - 21:27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szabir Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Ja to troszkę z innej beczki:) Dyskusyja wydaje się być jednakowoż jałowa, a to ze względu na fakt iż nie wierzę, że tak rozsądni i odpowiedzialni ludzie pozwolą sobie na tak wielkie niedopatrzenie i nie uzbroją się / po zęby :)/ w odpowiednie ilości właściwych mikstur ratujących życie A teraz moje pytanie nr 1. proszę o pomoc i wskazanie jakie smarowidło - mazidło woskowidło mam zakupić do nart. Jest tego tyle że się pogubiłem. Tylko nie polecajcie specyfików za 359,-zydli Darz Bór! smalec, ale bez spyrek !!! bo spowalnia .. Swieta prawda tu skialkoholicy ,skibimbrownicy i skidegeneraci... tu narciarzy brak....he he he na to wygląda, a jak ktoś nie wie po co tam jedziemy, to niech przeczyta pierwsze dwa zdania 1 posta :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maarcel Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 na to wygląda, a jak ktoś nie wie po co tam jedziemy, to niech przeczyta pierwsze dwa zdania 1 posta :cool: Codziennie rano będę Cię poganiał, żebyś szybciej na stok wychodził Narty przede wszystkim ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy74 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 to moze nie bierzmy nart ,chyba ze po miescie chcemy z nimi chodzic (jak po krupowkach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi