Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Dziwny jest ten świat:https://www.narty.pl...b5ad02ba56296c7https://www.skionlin...ssor,10771.html No właśnie, pracuje tylko na ściskanie. Warstwy zewnętrzne nadają narcie "charakter". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 103 Dodano 14 l Ostatniej odpowiedzi 8 Mar Top użytkownicy w tym temacie 14 10 18 18 Popularne dni 24 Lip 28 22 Lip 12 3 Paź 11 25 Lip 11 Top użytkownicy w tym temacie bocian74 14 odpowiedzi wkg 10 odpowiedzi star 18 odpowiedzi Zibi28 18 odpowiedzi Popularne dni 24 Lip 2019 28 odpowiedzi 22 Lip 2019 12 odpowiedzi 3 Paź 2010 11 odpowiedzi 25 Lip 2019 11 odpowiedzi polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Też wydawało mi się, że widziałem topolę w sportowych nartach https://www.skionlin...g-lab,8918.html https://www.skionlin...adult,8917.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Drewno w nartach stosuje się i będzie stosować nadal ze względu na dostępność i taniość obróbki. Narty od początku ich wytwarzania są kompozytem o budowie laminatowej przez połączenie dwóch i więcej materiałów o całkiem odmiennych właściwościach fizykomechanicznych, w których fazą wzmacniającą jest titanal - stop na bazie aluminium stosowany w lotnictwie. Zastosowanie kompozytów na bazie włókien, wiskersów czy nawet grafenu rozproszonych w fazie polimerowej dało by co prawda bardzo lekkie narty ale proces wytwarzania był by kosztowny i obróbka droga. Także drewno z nart prędko nie zostanie wyparte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Też wydawało mi się, że widziałem topolę w sportowych nartachhttps://www.skionlin...g-lab,8918.htmlhttps://www.skionlin...adult,8917.html W obydwu dużo buku, no i w jednym osika, oprócz jak słusznie zauważyłeś topoli. Wzmacnianie to nie tylko titanal, grafen, w lekkich carbon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ponoć drewno to dobre tłumienie drgań i duża wytrzymałość zmeczeniowa... tworzywa już są lepsze? Od kilkunastu lat nie interesuje się zywicami.. A postęp nie czeka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Także drewno z nart prędko nie zostanie wyparte Drewno jeszcze bardzo długo będzie niezastąpione. Słyszałem od znajomego kolarza kiedyś prof. że najlepsze/najdroższe koła do kolarek są wykonane z bambusa szczegółów nie znam, cena 20000zł. za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 A i tak - w przeciwieństwie do nart - rower sam nie jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ponoć drewno to dobre tłumienie drgań i duża wytrzymałość zmeczeniowa... tworzywa już są lepsze? Od kilkunastu lat nie interesuje się zywicami.. A postęp nie czeka.... Drewno materiał doskonały O czym wiedza nie tylko w kolejnictwie czy budownictwie. Choć samo drewno ma strukturę porowatą i może być infiltrowane właśnie żywicami dając kompozyt. Choć surowe drewno jest już kompozytem naturalnie występującym w przyrodzie. Także jak bardzo dobrze sprawdza się jako rdzeń w nartach więc niech tak zostanie. Sam ślizg mimo że są materiały bardziej hydrofobowe w stosunku do wody (metal) - lodu nadal wykonywany jest z polietylenu jako materiału bazowego z dodatkami grafitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 W obydwu dużo buku, no i w jednym osika, oprócz jak słusznie zauważyłeś topoli. Wzmacnianie to nie tylko titanal, grafen, w lekkich carbon. Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... Ludwiczek zawodowo i naukowo zajmuje się inżynieria materiałową i wszelkie odmiany alotropowe węgla oraz struktury cząsteczkowe tajemnicy dla niego nie stanowią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ludwiczek zawodowo i naukowo zajmuje się inżynieria materiałową i wszelkie odmiany alotropowe węgla oraz struktury cząsteczkowe tajemnicy dla niego nie stanowią Może i tak, ale ze znajomością sprzętu narciarskiego trochę gorzej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Chodziło mi o budowę rdzenia z kompozytu zawierającego włókna weglowe, a nie folię carbonową jako zewnętrzną powłokę narty jaką na samochody można zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Może i tak, ale ze znajomością sprzętu narciarskiego trochę gorzej;-) Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Grafenu tylko za dużo nie ładuj i będzie git;-) PS manufaktura na zdjeciu Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... a najwięcej go w narciarzu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : ) https://www.vittoria...ss-country.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : )https://www.vittoria...ss-country.html http://skibuilders.c...opic.php?t=5240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Taki mogą sobie co najwyżej wsadzić w te rowery, rakiety tenisowe, narty https://graphene-sup...ene-Nanopowder/ Równie dobrze mogą sobie wsypać cukru albo soli . Ewentualnie naskrobać trochę z ołówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ale ludzie wierzą i biznes się kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No wiem, w Kers w nartach też wierzyli . Head to lider marko-ściemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 A do tego mi dobrze performuje No, nie tak dobrze jak Volkl ale nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ten siłownik w nartach race to podobno też atrapa. Kilku gości w PŚ ma prawdziwe a u całej reszty (również RD) to ściema. Taką informację, przekazał mi Szymon Bębenek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Chodziło mi o budowę rdzenia z kompozytu zawierającego włókna weglowe, a nie folię carbonową jako zewnętrzną powłokę narty jaką na samochody można zastosować. Rdzeń nie przenosi sił, więc może być i z pianki. Zewnętrzna warstwa siły przenosi i można ją nazwać laminatem. Jest bardzo mocna, więc się ją stosuje w samochodach formuły 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Ja też mam narty, ale za cholerę nie wiem jak są zbudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Drewno w nartach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Też wydawało mi się, że widziałem topolę w sportowych nartach https://www.skionlin...g-lab,8918.html https://www.skionlin...adult,8917.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Drewno w nartach stosuje się i będzie stosować nadal ze względu na dostępność i taniość obróbki. Narty od początku ich wytwarzania są kompozytem o budowie laminatowej przez połączenie dwóch i więcej materiałów o całkiem odmiennych właściwościach fizykomechanicznych, w których fazą wzmacniającą jest titanal - stop na bazie aluminium stosowany w lotnictwie. Zastosowanie kompozytów na bazie włókien, wiskersów czy nawet grafenu rozproszonych w fazie polimerowej dało by co prawda bardzo lekkie narty ale proces wytwarzania był by kosztowny i obróbka droga. Także drewno z nart prędko nie zostanie wyparte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Też wydawało mi się, że widziałem topolę w sportowych nartachhttps://www.skionlin...g-lab,8918.htmlhttps://www.skionlin...adult,8917.html W obydwu dużo buku, no i w jednym osika, oprócz jak słusznie zauważyłeś topoli. Wzmacnianie to nie tylko titanal, grafen, w lekkich carbon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ponoć drewno to dobre tłumienie drgań i duża wytrzymałość zmeczeniowa... tworzywa już są lepsze? Od kilkunastu lat nie interesuje się zywicami.. A postęp nie czeka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wort Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Także drewno z nart prędko nie zostanie wyparte Drewno jeszcze bardzo długo będzie niezastąpione. Słyszałem od znajomego kolarza kiedyś prof. że najlepsze/najdroższe koła do kolarek są wykonane z bambusa szczegółów nie znam, cena 20000zł. za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 A i tak - w przeciwieństwie do nart - rower sam nie jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ponoć drewno to dobre tłumienie drgań i duża wytrzymałość zmeczeniowa... tworzywa już są lepsze? Od kilkunastu lat nie interesuje się zywicami.. A postęp nie czeka.... Drewno materiał doskonały O czym wiedza nie tylko w kolejnictwie czy budownictwie. Choć samo drewno ma strukturę porowatą i może być infiltrowane właśnie żywicami dając kompozyt. Choć surowe drewno jest już kompozytem naturalnie występującym w przyrodzie. Także jak bardzo dobrze sprawdza się jako rdzeń w nartach więc niech tak zostanie. Sam ślizg mimo że są materiały bardziej hydrofobowe w stosunku do wody (metal) - lodu nadal wykonywany jest z polietylenu jako materiału bazowego z dodatkami grafitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 W obydwu dużo buku, no i w jednym osika, oprócz jak słusznie zauważyłeś topoli. Wzmacnianie to nie tylko titanal, grafen, w lekkich carbon. Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... Ludwiczek zawodowo i naukowo zajmuje się inżynieria materiałową i wszelkie odmiany alotropowe węgla oraz struktury cząsteczkowe tajemnicy dla niego nie stanowią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ludwiczek zawodowo i naukowo zajmuje się inżynieria materiałową i wszelkie odmiany alotropowe węgla oraz struktury cząsteczkowe tajemnicy dla niego nie stanowią Może i tak, ale ze znajomością sprzętu narciarskiego trochę gorzej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Chodziło mi o budowę rdzenia z kompozytu zawierającego włókna weglowe, a nie folię carbonową jako zewnętrzną powłokę narty jaką na samochody można zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Może i tak, ale ze znajomością sprzętu narciarskiego trochę gorzej;-) Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Grafenu tylko za dużo nie ładuj i będzie git;-) PS manufaktura na zdjeciu Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... a najwięcej go w narciarzu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : ) https://www.vittoria...ss-country.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : )https://www.vittoria...ss-country.html http://skibuilders.c...opic.php?t=5240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Taki mogą sobie co najwyżej wsadzić w te rowery, rakiety tenisowe, narty https://graphene-sup...ene-Nanopowder/ Równie dobrze mogą sobie wsypać cukru albo soli . Ewentualnie naskrobać trochę z ołówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ale ludzie wierzą i biznes się kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No wiem, w Kers w nartach też wierzyli . Head to lider marko-ściemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 A do tego mi dobrze performuje No, nie tak dobrze jak Volkl ale nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ten siłownik w nartach race to podobno też atrapa. Kilku gości w PŚ ma prawdziwe a u całej reszty (również RD) to ściema. Taką informację, przekazał mi Szymon Bębenek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Chodziło mi o budowę rdzenia z kompozytu zawierającego włókna weglowe, a nie folię carbonową jako zewnętrzną powłokę narty jaką na samochody można zastosować. Rdzeń nie przenosi sił, więc może być i z pianki. Zewnętrzna warstwa siły przenosi i można ją nazwać laminatem. Jest bardzo mocna, więc się ją stosuje w samochodach formuły 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Ja też mam narty, ale za cholerę nie wiem jak są zbudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Drewno w nartach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 A i tak - w przeciwieństwie do nart - rower sam nie jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ponoć drewno to dobre tłumienie drgań i duża wytrzymałość zmeczeniowa... tworzywa już są lepsze? Od kilkunastu lat nie interesuje się zywicami.. A postęp nie czeka.... Drewno materiał doskonały O czym wiedza nie tylko w kolejnictwie czy budownictwie. Choć samo drewno ma strukturę porowatą i może być infiltrowane właśnie żywicami dając kompozyt. Choć surowe drewno jest już kompozytem naturalnie występującym w przyrodzie. Także jak bardzo dobrze sprawdza się jako rdzeń w nartach więc niech tak zostanie. Sam ślizg mimo że są materiały bardziej hydrofobowe w stosunku do wody (metal) - lodu nadal wykonywany jest z polietylenu jako materiału bazowego z dodatkami grafitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 W obydwu dużo buku, no i w jednym osika, oprócz jak słusznie zauważyłeś topoli. Wzmacnianie to nie tylko titanal, grafen, w lekkich carbon. Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... Ludwiczek zawodowo i naukowo zajmuje się inżynieria materiałową i wszelkie odmiany alotropowe węgla oraz struktury cząsteczkowe tajemnicy dla niego nie stanowią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ludwiczek zawodowo i naukowo zajmuje się inżynieria materiałową i wszelkie odmiany alotropowe węgla oraz struktury cząsteczkowe tajemnicy dla niego nie stanowią Może i tak, ale ze znajomością sprzętu narciarskiego trochę gorzej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Chodziło mi o budowę rdzenia z kompozytu zawierającego włókna weglowe, a nie folię carbonową jako zewnętrzną powłokę narty jaką na samochody można zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Może i tak, ale ze znajomością sprzętu narciarskiego trochę gorzej;-) Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Grafenu tylko za dużo nie ładuj i będzie git;-) PS manufaktura na zdjeciu Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... a najwięcej go w narciarzu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : ) https://www.vittoria...ss-country.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : )https://www.vittoria...ss-country.html http://skibuilders.c...opic.php?t=5240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Taki mogą sobie co najwyżej wsadzić w te rowery, rakiety tenisowe, narty https://graphene-sup...ene-Nanopowder/ Równie dobrze mogą sobie wsypać cukru albo soli . Ewentualnie naskrobać trochę z ołówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ale ludzie wierzą i biznes się kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No wiem, w Kers w nartach też wierzyli . Head to lider marko-ściemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 A do tego mi dobrze performuje No, nie tak dobrze jak Volkl ale nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ten siłownik w nartach race to podobno też atrapa. Kilku gości w PŚ ma prawdziwe a u całej reszty (również RD) to ściema. Taką informację, przekazał mi Szymon Bębenek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Chodziło mi o budowę rdzenia z kompozytu zawierającego włókna weglowe, a nie folię carbonową jako zewnętrzną powłokę narty jaką na samochody można zastosować. Rdzeń nie przenosi sił, więc może być i z pianki. Zewnętrzna warstwa siły przenosi i można ją nazwać laminatem. Jest bardzo mocna, więc się ją stosuje w samochodach formuły 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Ja też mam narty, ale za cholerę nie wiem jak są zbudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Drewno w nartach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 W obydwu dużo buku, no i w jednym osika, oprócz jak słusznie zauważyłeś topoli. Wzmacnianie to nie tylko titanal, grafen, w lekkich carbon. Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... Ludwiczek zawodowo i naukowo zajmuje się inżynieria materiałową i wszelkie odmiany alotropowe węgla oraz struktury cząsteczkowe tajemnicy dla niego nie stanowią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ludwiczek zawodowo i naukowo zajmuje się inżynieria materiałową i wszelkie odmiany alotropowe węgla oraz struktury cząsteczkowe tajemnicy dla niego nie stanowią Może i tak, ale ze znajomością sprzętu narciarskiego trochę gorzej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Chodziło mi o budowę rdzenia z kompozytu zawierającego włókna weglowe, a nie folię carbonową jako zewnętrzną powłokę narty jaką na samochody można zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Może i tak, ale ze znajomością sprzętu narciarskiego trochę gorzej;-) Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Grafenu tylko za dużo nie ładuj i będzie git;-) PS manufaktura na zdjeciu Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... a najwięcej go w narciarzu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : ) https://www.vittoria...ss-country.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : )https://www.vittoria...ss-country.html http://skibuilders.c...opic.php?t=5240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Taki mogą sobie co najwyżej wsadzić w te rowery, rakiety tenisowe, narty https://graphene-sup...ene-Nanopowder/ Równie dobrze mogą sobie wsypać cukru albo soli . Ewentualnie naskrobać trochę z ołówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ale ludzie wierzą i biznes się kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No wiem, w Kers w nartach też wierzyli . Head to lider marko-ściemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 A do tego mi dobrze performuje No, nie tak dobrze jak Volkl ale nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ten siłownik w nartach race to podobno też atrapa. Kilku gości w PŚ ma prawdziwe a u całej reszty (również RD) to ściema. Taką informację, przekazał mi Szymon Bębenek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Chodziło mi o budowę rdzenia z kompozytu zawierającego włókna weglowe, a nie folię carbonową jako zewnętrzną powłokę narty jaką na samochody można zastosować. Rdzeń nie przenosi sił, więc może być i z pianki. Zewnętrzna warstwa siły przenosi i można ją nazwać laminatem. Jest bardzo mocna, więc się ją stosuje w samochodach formuły 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Ja też mam narty, ale za cholerę nie wiem jak są zbudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Drewno w nartach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... Ludwiczek zawodowo i naukowo zajmuje się inżynieria materiałową i wszelkie odmiany alotropowe węgla oraz struktury cząsteczkowe tajemnicy dla niego nie stanowią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ludwiczek zawodowo i naukowo zajmuje się inżynieria materiałową i wszelkie odmiany alotropowe węgla oraz struktury cząsteczkowe tajemnicy dla niego nie stanowią Może i tak, ale ze znajomością sprzętu narciarskiego trochę gorzej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Chodziło mi o budowę rdzenia z kompozytu zawierającego włókna weglowe, a nie folię carbonową jako zewnętrzną powłokę narty jaką na samochody można zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Może i tak, ale ze znajomością sprzętu narciarskiego trochę gorzej;-) Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Grafenu tylko za dużo nie ładuj i będzie git;-) PS manufaktura na zdjeciu Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... a najwięcej go w narciarzu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : ) https://www.vittoria...ss-country.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : )https://www.vittoria...ss-country.html http://skibuilders.c...opic.php?t=5240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Taki mogą sobie co najwyżej wsadzić w te rowery, rakiety tenisowe, narty https://graphene-sup...ene-Nanopowder/ Równie dobrze mogą sobie wsypać cukru albo soli . Ewentualnie naskrobać trochę z ołówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ale ludzie wierzą i biznes się kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No wiem, w Kers w nartach też wierzyli . Head to lider marko-ściemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 A do tego mi dobrze performuje No, nie tak dobrze jak Volkl ale nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ten siłownik w nartach race to podobno też atrapa. Kilku gości w PŚ ma prawdziwe a u całej reszty (również RD) to ściema. Taką informację, przekazał mi Szymon Bębenek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Chodziło mi o budowę rdzenia z kompozytu zawierającego włókna weglowe, a nie folię carbonową jako zewnętrzną powłokę narty jaką na samochody można zastosować. Rdzeń nie przenosi sił, więc może być i z pianki. Zewnętrzna warstwa siły przenosi i można ją nazwać laminatem. Jest bardzo mocna, więc się ją stosuje w samochodach formuły 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Ja też mam narty, ale za cholerę nie wiem jak są zbudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Drewno w nartach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ludwiczek zawodowo i naukowo zajmuje się inżynieria materiałową i wszelkie odmiany alotropowe węgla oraz struktury cząsteczkowe tajemnicy dla niego nie stanowią Może i tak, ale ze znajomością sprzętu narciarskiego trochę gorzej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Chodziło mi o budowę rdzenia z kompozytu zawierającego włókna weglowe, a nie folię carbonową jako zewnętrzną powłokę narty jaką na samochody można zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LudwiczekR Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Może i tak, ale ze znajomością sprzętu narciarskiego trochę gorzej;-) Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Grafenu tylko za dużo nie ładuj i będzie git;-) PS manufaktura na zdjeciu Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... a najwięcej go w narciarzu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : ) https://www.vittoria...ss-country.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : )https://www.vittoria...ss-country.html http://skibuilders.c...opic.php?t=5240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Taki mogą sobie co najwyżej wsadzić w te rowery, rakiety tenisowe, narty https://graphene-sup...ene-Nanopowder/ Równie dobrze mogą sobie wsypać cukru albo soli . Ewentualnie naskrobać trochę z ołówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ale ludzie wierzą i biznes się kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No wiem, w Kers w nartach też wierzyli . Head to lider marko-ściemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 A do tego mi dobrze performuje No, nie tak dobrze jak Volkl ale nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ten siłownik w nartach race to podobno też atrapa. Kilku gości w PŚ ma prawdziwe a u całej reszty (również RD) to ściema. Taką informację, przekazał mi Szymon Bębenek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Chodziło mi o budowę rdzenia z kompozytu zawierającego włókna weglowe, a nie folię carbonową jako zewnętrzną powłokę narty jaką na samochody można zastosować. Rdzeń nie przenosi sił, więc może być i z pianki. Zewnętrzna warstwa siły przenosi i można ją nazwać laminatem. Jest bardzo mocna, więc się ją stosuje w samochodach formuły 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Ja też mam narty, ale za cholerę nie wiem jak są zbudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Drewno w nartach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Grafenu tylko za dużo nie ładuj i będzie git;-) PS manufaktura na zdjeciu Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Tak to cytować Ludwiczka;-) Carbon jest, w nartach, butach... a najwięcej go w narciarzu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : ) https://www.vittoria...ss-country.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : )https://www.vittoria...ss-country.html http://skibuilders.c...opic.php?t=5240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Taki mogą sobie co najwyżej wsadzić w te rowery, rakiety tenisowe, narty https://graphene-sup...ene-Nanopowder/ Równie dobrze mogą sobie wsypać cukru albo soli . Ewentualnie naskrobać trochę z ołówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ale ludzie wierzą i biznes się kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No wiem, w Kers w nartach też wierzyli . Head to lider marko-ściemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 A do tego mi dobrze performuje No, nie tak dobrze jak Volkl ale nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ten siłownik w nartach race to podobno też atrapa. Kilku gości w PŚ ma prawdziwe a u całej reszty (również RD) to ściema. Taką informację, przekazał mi Szymon Bębenek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Chodziło mi o budowę rdzenia z kompozytu zawierającego włókna weglowe, a nie folię carbonową jako zewnętrzną powłokę narty jaką na samochody można zastosować. Rdzeń nie przenosi sił, więc może być i z pianki. Zewnętrzna warstwa siły przenosi i można ją nazwać laminatem. Jest bardzo mocna, więc się ją stosuje w samochodach formuły 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Ja też mam narty, ale za cholerę nie wiem jak są zbudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Drewno w nartach
wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Grafen to tylko napis był na headach. Grafenu tam nie było albo było go 5mg co pozwalało bezkarnie pisać, że jest . No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : ) https://www.vittoria...ss-country.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : )https://www.vittoria...ss-country.html http://skibuilders.c...opic.php?t=5240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Taki mogą sobie co najwyżej wsadzić w te rowery, rakiety tenisowe, narty https://graphene-sup...ene-Nanopowder/ Równie dobrze mogą sobie wsypać cukru albo soli . Ewentualnie naskrobać trochę z ołówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ale ludzie wierzą i biznes się kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No wiem, w Kers w nartach też wierzyli . Head to lider marko-ściemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 A do tego mi dobrze performuje No, nie tak dobrze jak Volkl ale nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ten siłownik w nartach race to podobno też atrapa. Kilku gości w PŚ ma prawdziwe a u całej reszty (również RD) to ściema. Taką informację, przekazał mi Szymon Bębenek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Chodziło mi o budowę rdzenia z kompozytu zawierającego włókna weglowe, a nie folię carbonową jako zewnętrzną powłokę narty jaką na samochody można zastosować. Rdzeń nie przenosi sił, więc może być i z pianki. Zewnętrzna warstwa siły przenosi i można ją nazwać laminatem. Jest bardzo mocna, więc się ją stosuje w samochodach formuły 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Ja też mam narty, ale za cholerę nie wiem jak są zbudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Drewno w nartach
star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No co Ty Teraz Graphen jest wszędzie ! Ja bez Graphenu to na narty ani na rower bym nie wsiadł I to 2.0 bo inne to już słabe : )https://www.vittoria...ss-country.html http://skibuilders.c...opic.php?t=5240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Taki mogą sobie co najwyżej wsadzić w te rowery, rakiety tenisowe, narty https://graphene-sup...ene-Nanopowder/ Równie dobrze mogą sobie wsypać cukru albo soli . Ewentualnie naskrobać trochę z ołówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ale ludzie wierzą i biznes się kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No wiem, w Kers w nartach też wierzyli . Head to lider marko-ściemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 A do tego mi dobrze performuje No, nie tak dobrze jak Volkl ale nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ten siłownik w nartach race to podobno też atrapa. Kilku gości w PŚ ma prawdziwe a u całej reszty (również RD) to ściema. Taką informację, przekazał mi Szymon Bębenek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Chodziło mi o budowę rdzenia z kompozytu zawierającego włókna weglowe, a nie folię carbonową jako zewnętrzną powłokę narty jaką na samochody można zastosować. Rdzeń nie przenosi sił, więc może być i z pianki. Zewnętrzna warstwa siły przenosi i można ją nazwać laminatem. Jest bardzo mocna, więc się ją stosuje w samochodach formuły 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Ja też mam narty, ale za cholerę nie wiem jak są zbudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
Zibi28 Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mam dwie pary nart i znajomość ich budowy w zupełności mi wystarczy. Wytwarzać nawet na skalę laboratoryjną ich nie myślę. Ja też mam narty, ale za cholerę nie wiem jak są zbudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
Rekomendowane odpowiedzi