niko130 Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Chce kupić narty Volkle (z szyna prowadzącą dla wiazania) bez wiązan. Nie potrafię zdjąc w/w wiazania z innych nart aby zrobic przekładkę. Czy ktos moze mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Chce kupić narty Volkle (z szyna prowadzącą dla wiazania) bez wiązan. Nie potrafię zdjąc w/w wiazania z innych nart aby zrobic przekładkę. Czy ktos moze mi pomóc? jest tam taka mala sruba z boku wiazania (oznaczona "okragla" strzalka) . zwykle jest tez symbol otwartej i zamknietej klodki; nalezy te srube obrocic 90stopni w strone "otwartej klodki: i wtedy wiazanie mozna wysunac do tylu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niko130 Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 jest tam taka mala sruba z boku wiazania (oznaczona "okragla" strzalka) . zwykle jest tez symbol otwartej i zamknietej klodki; nalezy te srube obrocic 90stopni w strone "otwartej klodki: i wtedy wiazanie mozna wysunac do tylu.... Dziękuję ! Na obu parach nart jakie mam , ustawiałem śrubę. Próby bezskuteczne , widocznie slizgi "sanek" są zapieczone. Może przeszkadza "hol" - wygięcie narty? Bedę próbował. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Dziękuję ! Na obu parach nart jakie mam , ustawiałem śrubę. Próby bezskuteczne , widocznie slizgi "sanek" są zapieczone. Może przeszkadza "hol" - wygięcie narty? Bedę próbował. Pozdrawiam! nie strzalka nie przeszkadza. ale zwykle ostatni milimetr to sie wciska i slychac "click" wiec ja bym sprobowal odbezpieczyc wiazanie i postukac gumowym mlotkiem, delikatnie. jezeli nie wyjdzie to dupa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niko130 Napisano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Eureka! Juz po problemie. "Śrubka" jest po prostu bolcem, który wsuwa się w szynę (najszersza szczelina ). Jej wyciągniecie umozliwia wysuniecie wiązania. Dziekuję za współpracę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profesorfalken Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 pozdrawiam , mam narty VOLKL + wiązania marker IPT motion 11 + piston olejowy amortyzator drgań i za nic nie mogę wyregulować przedniej części wiązania żeby zamocować but W środku, za ski-stoperem masz śrubkę (jest oznaczenie). Jak ją przekręcisz, to będziesz mógł wyjąć całą płytę z wiązaniem (szyna jest zintegrowana z nartą). Od spodu masz podziałkę i regulację. BTW Pisz w miarę po "naszemu" i nie mieszaj określeń w różnych językach - piston to tłok inaczej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi