Sinner Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam Wiem, że buty trzeba mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć, ale mam czysto teoretyczne pytanie: Jeżeli długość mojej stopy wynosi 266 mm, to w jakim rozmiarze powinienem (teoretycznie) szukać buta? - 26,0 - 26,5 - 27,0 - 27,5 Przy czym rozmiary "połówkowe" mają podobno tą samą długość wkładki co wymiary całe, czyli np 27,0 = 27,5 Szerokość stopy w najszerszym miejscu to 100 mm. Pytam, bo zamierzam sprowadzić buty do mierzenia z możliwością oddania i chciałbym od razu trafić we właściwy rozmiar Będę wdzięczny za wszelką pomoc Użytkownik Sinner edytował ten post 05 marzec 2010 - 00:15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aztek Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Cześć Ja na trzech różnych miarkach miałem różną długość stopy. Różnica jakieś 8-9mm od chyma 256-265:eek:. 250 były za ciasne, 260 są ok. Trzeba mierzyć organoleptycznie. Miarka to tylko taki odnośnik. Wdzę, że ziomal z miasta jesteś, więc służe moim Dobermannem w rozmiarze 26,5 - ale tylko do przymiarki;). Choć może być problem z szerokością buta bo ma chyba 98 mm. P.S Jutro na 95% jestem na Gromadzyniu Pozdrawiam Użytkownik Aztek edytował ten post 05 marzec 2010 - 15:39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinner Napisano 5 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Hejka Zamówiłem dzisiaj buty w rozmiarze 27,5 z możliwością odesłania. Mam nadzieję, że będą ok Ja jutro prawdopodobnie odwiedzę Chyrową lub Puławy, no chyba że mnie kumpel wyciągnie na Lawortę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi