merman Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 jak najlepiej dojechać do kaprun z wawy i zakopca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaÅ‚00 Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Oj ja bym uważał na to jak navi prowadzi:D. Ostatnio ładnie mnie poprowadziła we Francji. Popatrz na www.viamichelin.com, skonfrontuj to ze swoją nawigacją i szerokości:D. Ja zawsze w takie wyprawy drukuje plan drogi ze strony wyżej, atlas i na końcu nawigacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ski Planet Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Jedź przez Niemcy - masz 2 drogi: 1) na Poznań, Świecko, Poczdam i w dół na Monachium 2) przez Zgorzelec, Drezno, Regensburg i w dół na Munich potem już prosto - Rosenheim i w dół na Austrię (na Innsbruck) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berry Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Jedź przez Niemcy - masz 2 drogi: 1) na Poznań, Świecko, Poczdam i w dół na Monachium 2) przez Zgorzelec, Drezno, Regensburg i w dół na Munich potem już prosto - Rosenheim i w dół na Austrię (na Innsbruck) pozdrawiam z Warszawy do zakopanego przez Gdańsk .... Jeździłem kiedys z Wawy przez Niemcy... nie ma to większego sensu, ponieważ nadrabiamy... Oczywiście ile ludzi tyle zdań... ale ja takiej drogi nie polecam.... Jestem wierny Czechom ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Jeśli miałbyś jechać przez Wrocek,Zgorzelec to dalej zasuwaj przez Czechy(Zawidów,Praga,Linz,Schladming) Tej zimy kilkakrotnie pokonywałem w ten sposób tę trasę.W tej chwili w nocy starczy Ci 8 godz. na przejechanie tej trasy od Zgorzelca,a zaoszczędzisz ponad 200km i ominiesz korki pod Monachium. a jeszcze krócej i szybciej polecisz z Wrocka na Kudowę-Pardubice-Havlickuv Brod-Trebon-Ceske Budejovice-Linz-Salzburg-Kaprun Wczoraj z Schladming do Wrocławia jechaliśmy(i to zgodnie z przepisami) tylko 8 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Chwila. Z Wawy na Wrocek??:eek: A w jakim czasie tam dojedziesz,jak tylko do Piotrkowa masz "szybkiego ruchu"??A jeżeli na Siewierz i Wrocek to i tak czasowo nadłożysz. Dalej z Wrocka na Kudowę-wogóle nie komentuję.... A teraz-w Jankach wjeżdżasz na dwupasmówkę i mkniesz do samego Cieszyna i jesteś w stanie to zrobić w 4,5-5h,a z Cieszyna na Brno-Znojmo,ominąć Wiedeń a dalej to już prosto... Jak już wcześniej pisałem/w innym tenacie dojazdu do Kaprun/ z Kaprum do Cieszyna najkrócej przejechałem w 6,5h/w dobrych warunkach/.Spokojnie jednak możesz przyjąć do 8h jazdy z Cieszyna.Ja bym wybrał tą drogę. Na pewno szybciej nie będzie przez Wrocek..... Użytkownik snowblade'man edytował ten post 18 luty 2010 - 15:22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AroOo92 Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 http://www.viamichel...010&indemnite=0 ostatnio tak jechaliśmy, i nie natrafiliśmy na żadne przeszkody, drogi są cały czas dwupasmowe właściwie, w Austrii się chyba zaraz za granicą czeską zaczyna jednopasmówka, ale głowy nie dam uciąc. Przy spokojnen jeździ wawa-zell am see (kilka km obok kaprun) wyjechaliśmy koło8 byliśmy na 21 z przerwami itp. mama do porywczych kierowców nie należy, do tego droga jest prosta jak drut do nauczenia się, właściwie to jak wjezdżamy na jeden numer drogi to nim jedziemy i jedziemy :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berry Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 podłączę się w temacie, ja też w tamtą stronę się wybieram, tak czytam i widzę żę doradzacie ominąć Wiedeń, czemu? Czy tam są straszne korki? Będę na przejściu w Cieszynie, i tak navigacja nas prowadzi. Czy to zły pomysł? ja nie omijam Wiednia (choć można)... Nocą i tak ogranicza nas jedynie 80 na obwodnicy w tunelach pod miastem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 podłączę się w temacie, ja też w tamtą stronę się wybieram, tak czytam i widzę żę doradzacie ominąć Wiedeń, czemu? Czy tam są straszne korki? Będę na przejściu w Cieszynie, i tak navigacja nas prowadzi. Czy to zły pomysł? Jeżeli będziesz jechał nocą-to można jechać przez Wiedeń.Strikte przez centrum jechać nie będziesz,bo nawet nawigacja poprowadzi Cię przed centrum-w prawo i miniesz miasto obwodnicą"górą".Jeżeli jednak przez dzień,to można tam sporo stracić,bo ruch i korki dość spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor61 Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Jeżdżę przez Słowację, omijając Wiedeń, czas ok. 9 godz. z Bielska-B. 1/ Bratysława, Eisenstad, Bruck an der Mur 2/ Bratysława, Linz , Salzburg - dłuższa o ok. 60 km ale więcej po autostradach Komentarz do poprzedników: 1/Z Warszawy przez Niemcy ok. ale do Włoch lub w ok. Insbrucka 2/ Z GPS-a pożytek gdy ma się do tego mapę, bo czasem taką drogę wyszykuje że dzięki. Udanego wyjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Najlepiej przez Czechy i Austrię i po Autostradach hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi