Gabrik Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Zatem rozpiętość VLT nie ma wpływu na szybkość reakcji, a tylko na stopień ściemniania/rozjaśniania. Pozostaje zatem sprawdzenie w boju czy owa smithowa rozpiętość VLT jest sensowna (pamiętając oczywiście, że firma produkuje wymienne szybki). Ja przyjąłem w oparciu o doświadczenia innych użytkowników Smitha, iż ich photo + szybka na złe warunki załatwiają temat. Odrębna sprawa - czy Smith ma tak wąski przedział w swoich photochromach aby mieć sens produkowania pozostałych szybek, czy te 50-30 VLT wynika z czegoś bardziej pożytecznego dla użytkowników. Warto jednak zauważyć iż kupując np. gogle z "normalną" szybką otrzymujemy dość nieścisłe informację np. szybka S2 kolor green VLT 18% - 43%, szybka S3 kolor red VLT 8%-18%. Powstaje pytanie, czy szybki nie trzymają parametrów czy producent (nie wiadomo czemu) jest niedokładny w informacji? Sam temat szybkości reakcji na zmianę natężenia światła i ewentualnych z tym związanych problemów, już dość dobrze w tym i innych wątkach wyjaśniono. Najzwyczajniej przy wjechaniu w cień z pełnego słońca, problem z widocznością będzie w photo o szerokim zakresie i w zwykłej VLT 13%.... Nieco lepiej będzie gdy mamy szybkę np.30% VLT i photo 30%-50% VLT (trzymając się już Smitha) i wówczas po wjechaniu w cień będziemy widzieć lepiej gdyż mamy szybki o większej przepuszczalności (przy założeniu, iż na pełnym słońcu, mówiąc slangiem "takie VLT daje radę"). Czytałem opinie użytkowników, którzy w praktyce uznali, iż szybka 25% VLT sprawdza im się w słonecznych warunkach i bez 16%VLT czy 12% VLT mogą się obejść. Jednocześnie jednak poznałem opinie użytkowników, którzy szybkę 12% VLT uznali za jedną ze swoich ulubionych. Reasumując odczucia innych dla wyrobienia sobie poglądu to jedno, a na koniec nasza osobista reakcja zawsze może być wyjątkiem od reguły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 29 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Po dzisiejszych testach (oczywiście bez śniegu). Stwierdziłem jedno, muszę się wyedukować w temacie VLT... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Tak jak obiecałem dzielę się swoimi odczuciami z użytkowania Chromapop Photochromic. Używałem w pełni słoneczne dni, podczas tzw. jazdy nocnej i w pochmurną pogodę (Polska). Temperatura w zakresie od 0 do -7 stopni. Mimo ( w porównaniu do niektórych modeli innych firm) wąskiego podawanego przez firme Smith zakresu 30%-50% VLT, nie brakowało mi przejrzystości. Tzn. były odpowiednio przeźroczyste podczas pochmurnej pogody i jazdy nocnej (sztuczne oświetlenie) oraz bardzo dobrze poradziły sobie podczas słonecznej pogody. Odnośnie "parowania", nic takiego nie miało miejsca. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 18 Marca 2020 Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Ja korzystam z Julbo. Rozpiętość 1-3, są super, za wyjątkiem gdy jest nie to, że ciemno, ale np. gęsty śnieg, a przy tym mocne zachmurzenie. De facto na takie warunki dobrze jest mieć coś dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 18 Marca 2020 Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Ja i syn: salomon xview photo. Żona aksium ale chyba z tymi samymi szkłami. Wszyscy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1980 Napisano 18 Marca 2020 Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Ja ostatnio dochodzę do takich wniosków. Najbardziej optymalny zestaw to gogle z szybą S0 na kasku i dobre okulary przeciwsłoneczne na nosie. W sytuacji ładnej pogody jeździmy w okularach. Jak jest mgła, zajebiście wieje i pochmurno (np. szczyt Chopoka przy gorszej pogodzie) zakładam gogle. Używam poc fovea clarity i mam w zestawie drugą szybę o parametrach S2. Ma ona chyba jakieś lekkie właściwości fotochromatyczne bo trochę się rozjaśnia i jakby przyciemnia. W sumie jest dosyć uniwersalna przy parametrach S2 ale mimo tego najbardziej uniwersalny zestaw to ten co pisałem na początku. Nie chcę mi się zmieniać szyb. W S0 dobrze widać podczas mgły, opadów, a poza tym na wieczorne jazdy np. trening tyczkowy jak znalazł. Jak jest lampa to zwykle okulary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 18 Marca 2020 Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Jeżdżę w s1-3. W dzień super, w nocy na oświetlonych stokach ok. Problem jest przy mgle, bardzo mocnym zachmurzeniu i szarówce przed startem oświetlenia. Także w planach kupno czegokolwiek z S0 na doczepkę. W tym roku pod ręką miałem jakieś mega tanie chińczyki które do jakiegoś zakupu mi dorzucili w promocji, ale jednak podwójne szkła i gąbki by się przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ciekawy patent Czyli w razie potrzeby szybka zmiana szkieł lub okularów na gogle? Często spotykam się z Uvexem, z tego co widziałam, w ofercie tego producenta znajduje się kilka fajnych modeli. Nigdy jednak nie korzystałam z tych produktów. Ktoś może podzielić się zdaniem na temat marki Uvex? zestawu okulary/gogle uzywalem jeszcze jakies 10 lat temu - obecnie wylacznie gogle: inna szyba na slonce inna na minimalna widocznosc i mgle(wylacznie clear a nie rozne "patenty" niby poprawiajace kontrast a ZAWSZE pochlaniajace dodatkowa czesc promieni)…. Pomaga to, ze szybki w moich goglach sa mocowane magnetycznie wiec zamiana jest blyskawiczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 zestawu okulary/gogle uzywalem jeszcze jakies 10 lat temu - obecnie wylacznie gogle: inna szyba na slonce inna na minimalna widocznosc i mgle(wylacznie clear a nie rozne "patenty" niby poprawiajace kontrast a ZAWSZE pochlaniajace dodatkowa czesc promieni)…. Pomaga to, ze szybki w moich goglach sa mocowane magnetycznie wiec zamiana jest blyskawiczna... zawsze sadzilem ze pomarancz uvexa poprawia kontrast, gdyz bez niej wszystko zlewalo sie jak mleko. Tak chociaz muldy widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 zawsze sadzilem ze pomarancz uvexa poprawia kontrast, gdyz bez niej wszystko zlewalo sie jak mleko. Tak chociaz muldy widze zobacz ile swiatla pochlania szyba pomaranczowa….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 zestawu okulary/gogle uzywalem jeszcze jakies 10 lat temu - obecnie wylacznie gogle: inna szyba na slonce inna na minimalna widocznosc i mgle(wylacznie clear a nie rozne "patenty" niby poprawiajace kontrast a ZAWSZE pochlaniajace dodatkowa czesc promieni)…. Pomaga to, ze szybki w moich goglach sa mocowane magnetycznie wiec zamiana jest blyskawiczna... pokażesz jakiś link których uzywasz ? I które szyby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ciekawy patent Czyli w razie potrzeby szybka zmiana szkieł lub okularów na gogle? Często spotykam się z Uvexem, z tego co widziałam, w ofercie tego producenta znajduje się kilka fajnych modeli. Nigdy jednak nie korzystałam z tych produktów. Ktoś może podzielić się zdaniem na temat marki Uvex? Krótko i na temat: światowy lider w branży zabezpieczeń osobistych - nie zajmują się wyłącznie produktami "sportowymi". Pewnie w sporej ilości laboratoriów na świecie gdzie wykonuje się teraz testy na covid-19, ludzie pracują w okularach, rękawiczkach uvexa. Robią przyzwoite kaski, okulary, gogle - z wielu firm, jakie używałem, ich produkty są na dość wysokim poziomie wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 pokażesz jakiś link których uzywasz ? I które szyby ? https://freeskier.co...allenger-goggle podobnie dobre dosw mam z f-ma Dye oraz Smith Oakley i Uvex to wiadomo dodac nalezy jestzcze POC i Rudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria gogle fotochromatyczne × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 zestawu okulary/gogle uzywalem jeszcze jakies 10 lat temu - obecnie wylacznie gogle: inna szyba na slonce inna na minimalna widocznosc i mgle(wylacznie clear a nie rozne "patenty" niby poprawiajace kontrast a ZAWSZE pochlaniajace dodatkowa czesc promieni)…. Pomaga to, ze szybki w moich goglach sa mocowane magnetycznie wiec zamiana jest blyskawiczna... zawsze sadzilem ze pomarancz uvexa poprawia kontrast, gdyz bez niej wszystko zlewalo sie jak mleko. Tak chociaz muldy widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 zawsze sadzilem ze pomarancz uvexa poprawia kontrast, gdyz bez niej wszystko zlewalo sie jak mleko. Tak chociaz muldy widze zobacz ile swiatla pochlania szyba pomaranczowa….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 zestawu okulary/gogle uzywalem jeszcze jakies 10 lat temu - obecnie wylacznie gogle: inna szyba na slonce inna na minimalna widocznosc i mgle(wylacznie clear a nie rozne "patenty" niby poprawiajace kontrast a ZAWSZE pochlaniajace dodatkowa czesc promieni)…. Pomaga to, ze szybki w moich goglach sa mocowane magnetycznie wiec zamiana jest blyskawiczna... pokażesz jakiś link których uzywasz ? I które szyby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ciekawy patent Czyli w razie potrzeby szybka zmiana szkieł lub okularów na gogle? Często spotykam się z Uvexem, z tego co widziałam, w ofercie tego producenta znajduje się kilka fajnych modeli. Nigdy jednak nie korzystałam z tych produktów. Ktoś może podzielić się zdaniem na temat marki Uvex? Krótko i na temat: światowy lider w branży zabezpieczeń osobistych - nie zajmują się wyłącznie produktami "sportowymi". Pewnie w sporej ilości laboratoriów na świecie gdzie wykonuje się teraz testy na covid-19, ludzie pracują w okularach, rękawiczkach uvexa. Robią przyzwoite kaski, okulary, gogle - z wielu firm, jakie używałem, ich produkty są na dość wysokim poziomie wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 pokażesz jakiś link których uzywasz ? I które szyby ? https://freeskier.co...allenger-goggle podobnie dobre dosw mam z f-ma Dye oraz Smith Oakley i Uvex to wiadomo dodac nalezy jestzcze POC i Rudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria gogle fotochromatyczne × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 zawsze sadzilem ze pomarancz uvexa poprawia kontrast, gdyz bez niej wszystko zlewalo sie jak mleko. Tak chociaz muldy widze zobacz ile swiatla pochlania szyba pomaranczowa….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 zestawu okulary/gogle uzywalem jeszcze jakies 10 lat temu - obecnie wylacznie gogle: inna szyba na slonce inna na minimalna widocznosc i mgle(wylacznie clear a nie rozne "patenty" niby poprawiajace kontrast a ZAWSZE pochlaniajace dodatkowa czesc promieni)…. Pomaga to, ze szybki w moich goglach sa mocowane magnetycznie wiec zamiana jest blyskawiczna... pokażesz jakiś link których uzywasz ? I które szyby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ciekawy patent Czyli w razie potrzeby szybka zmiana szkieł lub okularów na gogle? Często spotykam się z Uvexem, z tego co widziałam, w ofercie tego producenta znajduje się kilka fajnych modeli. Nigdy jednak nie korzystałam z tych produktów. Ktoś może podzielić się zdaniem na temat marki Uvex? Krótko i na temat: światowy lider w branży zabezpieczeń osobistych - nie zajmują się wyłącznie produktami "sportowymi". Pewnie w sporej ilości laboratoriów na świecie gdzie wykonuje się teraz testy na covid-19, ludzie pracują w okularach, rękawiczkach uvexa. Robią przyzwoite kaski, okulary, gogle - z wielu firm, jakie używałem, ich produkty są na dość wysokim poziomie wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 pokażesz jakiś link których uzywasz ? I które szyby ? https://freeskier.co...allenger-goggle podobnie dobre dosw mam z f-ma Dye oraz Smith Oakley i Uvex to wiadomo dodac nalezy jestzcze POC i Rudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria gogle fotochromatyczne
mario33 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 zestawu okulary/gogle uzywalem jeszcze jakies 10 lat temu - obecnie wylacznie gogle: inna szyba na slonce inna na minimalna widocznosc i mgle(wylacznie clear a nie rozne "patenty" niby poprawiajace kontrast a ZAWSZE pochlaniajace dodatkowa czesc promieni)…. Pomaga to, ze szybki w moich goglach sa mocowane magnetycznie wiec zamiana jest blyskawiczna... pokażesz jakiś link których uzywasz ? I które szyby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ciekawy patent Czyli w razie potrzeby szybka zmiana szkieł lub okularów na gogle? Często spotykam się z Uvexem, z tego co widziałam, w ofercie tego producenta znajduje się kilka fajnych modeli. Nigdy jednak nie korzystałam z tych produktów. Ktoś może podzielić się zdaniem na temat marki Uvex? Krótko i na temat: światowy lider w branży zabezpieczeń osobistych - nie zajmują się wyłącznie produktami "sportowymi". Pewnie w sporej ilości laboratoriów na świecie gdzie wykonuje się teraz testy na covid-19, ludzie pracują w okularach, rękawiczkach uvexa. Robią przyzwoite kaski, okulary, gogle - z wielu firm, jakie używałem, ich produkty są na dość wysokim poziomie wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 pokażesz jakiś link których uzywasz ? I które szyby ? https://freeskier.co...allenger-goggle podobnie dobre dosw mam z f-ma Dye oraz Smith Oakley i Uvex to wiadomo dodac nalezy jestzcze POC i Rudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria gogle fotochromatyczne
Charvel Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ciekawy patent Czyli w razie potrzeby szybka zmiana szkieł lub okularów na gogle? Często spotykam się z Uvexem, z tego co widziałam, w ofercie tego producenta znajduje się kilka fajnych modeli. Nigdy jednak nie korzystałam z tych produktów. Ktoś może podzielić się zdaniem na temat marki Uvex? Krótko i na temat: światowy lider w branży zabezpieczeń osobistych - nie zajmują się wyłącznie produktami "sportowymi". Pewnie w sporej ilości laboratoriów na świecie gdzie wykonuje się teraz testy na covid-19, ludzie pracują w okularach, rękawiczkach uvexa. Robią przyzwoite kaski, okulary, gogle - z wielu firm, jakie używałem, ich produkty są na dość wysokim poziomie wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 pokażesz jakiś link których uzywasz ? I które szyby ? https://freeskier.co...allenger-goggle podobnie dobre dosw mam z f-ma Dye oraz Smith Oakley i Uvex to wiadomo dodac nalezy jestzcze POC i Rudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
jan koval Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 pokażesz jakiś link których uzywasz ? I które szyby ? https://freeskier.co...allenger-goggle podobnie dobre dosw mam z f-ma Dye oraz Smith Oakley i Uvex to wiadomo dodac nalezy jestzcze POC i Rudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi