alfa74 Napisano 14 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witam Zupełnie nie orientuje się w tych oznaczeniach. Czy polar o gramaturze 200g/m2 spełni swoje zadanie i nie zmarznę w nim na stoku? Czy jednak szukać czegoś cieplejszego? Jeśli tak to o jakiej gramaturze? Do tej pory pod kurtkę ubierałam zwykłą bluzę, ale jak ostatnio porządnie zmarzłam to stwierdziłam, że muszę szukać czegoś cieplejszego, czyli polaru. Zakup chcę zrobić na allegro i muszę zdać się na opis sprzedawcy, który niestety niewiele mi mówi. Z góry dziękuję za każdą wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybalski Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witam. Ja używam polaru o podobnej gramaturze i jest on wystarczający w zupełności na chłodniejsze dni ale nie używam go w narciarstwie bo pod kurtkę ubieram tylko bieliznę termoaktywną. Jeśli znów chodzi o kupno polaru to lepiej wydać trochę więcej a kupić coś dobrego bo polar polarowi nie jest równy. Osobiście polecam Milo jest to firma nasza rodowita i można u nich negocjować ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia* Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witam Zupełnie nie orientuje się w tych oznaczeniach. Czy polar o gramaturze 200g/m2 spełni swoje zadanie i nie zmarznę w nim na stoku? Czy jednak szukać czegoś cieplejszego? Jeśli tak to o jakiej gramaturze? Do tej pory pod kurtkę ubierałam zwykłą bluzę, ale jak ostatnio porządnie zmarzłam to stwierdziłam, że muszę szukać czegoś cieplejszego, czyli polaru. Zakup chcę zrobić na allegro i muszę zdać się na opis sprzedawcy, który niestety niewiele mi mówi. Z góry dziękuję za każdą wskazówkę. Używam polarka Rossignol 200, wypróbowałam go przy temperaturze -17 stopni i zdecydowanie dał radę Jestem zmarzluchem, więc dodatkowo bielizna termo i było idealnie ciepło Ale wiadomo, wiele zależy także od parametrów kurtki używanej przez Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi