JurekP Napisano 11 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Widzial ktos takie cudo? Wlasnie dzisiaj kurier przyniosl mi Barony, ktore zakupilem w niemieckim sklepie internetowym. Najpierw zdziwilo mnie lekko inne ich ubarwienie, a po pewnym czasie spojrzalem na skale DIN i zobaczylem tam zakres 4 - 13. Na pietce stoi 13-tka jak byk, i nawet na pudelku. Czy to moze model na 2010/2011? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 11 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Widzial ktos takie cudo? Wlasnie dzisiaj kurier przyniosl mi Barony, ktore zakupilem w niemieckim sklepie internetowym. Najpierw zdziwilo mnie lekko inne ich ubarwienie, a po pewnym czasie spojrzalem na skale DIN i zobaczylem tam zakres 4 - 13. Na pietce stoi 13-tka jak byk, i nawet na pudelku. Czy to moze model na 2010/2011? Baron 2010 - zgadza się...... nie wiesz co kupowałeś ? jak Ci sie nie podobaja chetnie odkupie.... pzdr, mq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekP Napisano 11 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 nie wiesz co kupowałeś ? jak Ci sie nie podobaja chetnie odkupie.... Kupowalem 12-tki A tu niespodzianka. Nie napisalem jednak, ze te, ktore dostalem mi sie nie podobaja - tym bardziej ze moje Mantry z utesknieniem czekaly na Barony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Kupowalem 12-tki A tu niespodzianka. Nie napisalem jednak, ze te, ktore dostalem mi sie nie podobaja - tym bardziej ze moje Mantry z utesknieniem czekaly na Barony czemu nie duke? mantry lubia dukes...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekP Napisano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 czemu nie duke? mantry lubia dukes......Za lekki jestem na Dukes. Sprezyny bezpiecznikow najlepiej pracuja w srodku zakresu (a moje nastawy nie osiagaja srodka skali nawet w Baronach). Poza tym jakies 200 gramow mniej na noge (niby procentowo niewielka roznica, ale psychologicznie dziala ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Widzial ktos takie cudo? Wlasnie dzisiaj kurier przyniosl mi Barony, ktore zakupilem w niemieckim sklepie internetowym. Najpierw zdziwilo mnie lekko inne ich ubarwienie, a po pewnym czasie spojrzalem na skale DIN i zobaczylem tam zakres 4 - 13. Na pietce stoi 13-tka jak byk, i nawet na pudelku. Czy to moze model na 2010/2011? Takie jak te? http://allegro.pl/it...ur.html#gallery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekP Napisano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Takie jak te? http://allegro.pl/it...ur.html#galleryTak, identyczne. Marker pewnie zwiekszyl zakres DIN Baronow do 13, poniewaz wypuscil znacznie lzejsze wiazania tourowe F10 (DIN 10) i F12 (DIN 12). W tej sytuacji Baron 12 mogl stracic racje bytu, stad takie zagranie marketingowe. Przy okazji ciekawostka - Barony produkowane sa w Czechach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Przy okazji ciekawostka - Barony produkowane sa w Czechach. Robią Markery "od zawsze" w Filmowym Studio Barandov Te na Allegro mają chyba atrakcyjną cenę. Aktualnie 1 000,- Użytkownik Harpia edytował ten post 12 luty 2010 - 21:52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekP Napisano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Te na Allegro mają chyba atrakcyjną cenę. Aktualnie 1 000,-Na Allegro widze, ze 1050. Ja za swoje dalem tyle samo (+koszt przesylki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 JurekP Myślisz, że nowe F10 i F12 są do Touringu z ukierunkowaniem na małą wagę a Barony łączą zalety Tourowych z Free? Czyli te drugie mają większą sztywność i lepszą kontrolę krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekP Napisano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 JurekP Myślisz, że nowe F10 i F12 są do Touringu z ukierunkowaniem na małą wagę a Barony łączą zalety Tourowych z Free? Czyli te drugie mają większą sztywność i lepszą kontrolę krawędzi.Marker lansuje nowe dzielo jako sprzet turowy: http://www.marker-tour.com Czyms ta znacznie mniejsza waga (prawie 400g mniej od Baronow na jednym wiazaniu(!)) musi byc jednak okupiona - podejrzewam, ze mniejszą sztywnością i mniejszą wytrzymałością. W marcu lub kwietniu F10 i F12 maja byc w sprzedazy i wtedy pewnie pojawia sie pierwsze testy i opinie. W tym watku przewijal sie temat nowych wiazan: http://www.skiforum....ead.php?t=28112 Użytkownik JurekP edytował ten post 12 luty 2010 - 22:47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi