Nikko Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Ciekawosc mnie zżera, wiec musze sie zapytac: Jakie sa dlugosci nart w Pucharze Swiata? Mam na mysli poszczegolne konkurencje, slalom, gs i zjazd, u mezczyzn jak i u kobiet. Jesli ktos wie niech napisze, lub da link do stronki z informacjami o tym. Pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 http://www.fis-ski.c...t/ausre0607.pdf Opis zaczyna sie na stronie nr 2, rozdzial 1. Alpine Racing Ski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Ciekawosc mnie zżera, wiec musze sie zapytac: Jakie sa dlugosci nart w Pucharze Swiata? Mam na mysli poszczegolne konkurencje, slalom, gs i zjazd, u mezczyzn jak i u kobiet. Jesli ktos wie niech napisze, lub da link do stronki z informacjami o tym. Pozdrowka! http://www.nemasters...esequipment.pdf tu masz dokladne dane us skiing ass ktore sa rowne fis dla przykladu : dlug nart: zjazd (faceci/kobiety) 215/210 super G 205/200 GS 185/180 SL 165/155 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Janie, zapomniales o bardzo waznym szczegole - nie dotyczy kobiet po 60 i mezczyzn po 70 roku zycia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Janie, zapomniales o bardzo waznym szczegole - nie dotyczy kobiet po 60 i mezczyzn po 70 roku zycia... w tym link co podalem sa takze rules dla amatorow, juniorow i tzw masters: dlatego podalem link nie chcialo mi sie wszystkiego przepissywac: podalem tylkko dlug dla zwodnikow: oczywiscie sa tez wymagania co do promienia itp:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Janie - licytujac sie ja podalem oficjalny plik FIS, w ktorym jest wszystko odnosnie sprzetu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Janie - licytujac sie ja podalem oficjalny plik FIS, w ktorym jest wszystko odnosnie sprzetu... niema co sie licytowac: w obydwu jest to samo: najwazniejsze w sumie jest zeby byl snieg////////////:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz Napisano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 http://www.nemasters...esequipment.pdf tu masz dokladne dane us skiing ass ktore sa rowne fis dla przykladu : dlug nart: zjazd (faceci/kobiety) 215/210 super G 205/200 GS 185/180 SL 165/155 Dodam tylko ze to sa minimalne dlugosci, w slalomie np przeklada sie na to ze wszyscy maja narty jednakowej (prawie) dlugosci natomiast w gigancie to mezczyzni maja czesto narty dluzsze (nawet powyzej 190 :eek: ), w DH i SG to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaszczur Napisano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 tak jak napisal moj poprzednik apropo slalomu i giganta, ja dodam ze w zjezdzie wiekoszosc ponad 220 cm....:D:D hardkorowcy to sa :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi