Sencei Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Mam 13lat, 43,5kg,157cm wzrostu, na nartach jeżdżę 10lat i w tym roku myśle zmienić narty na lepsze. Znalazłem dwie ciekawe okazje tylko nie wiem co bardziej opłaca kupić Atomic race8 z wiązaniami na płycie tyrolia czy Fischer ctx200 z takimi wiązaniami. obydwie narty nowe Atomic 750zł, a Fischer720zł. Do Atomic-ów ciągnie skóra węża ale Fischery też mają ciekawe pokrycie. Co wybrać będąc na 10poziopmie w skali przygotowanej przez jednego formiste. Narty nie mają mi tylko służyć do jeżdżenia na stoku po którym codziennie jeździ ratrak ale również do spadków wysokości i zamuldnionej trasie. Jak nie te narty to jakieś inne ale miękie czy twarde?? Czytałem że jak ktoś szybkko jeździ jak ja to lepiej twarde bo miękie jest z dużymi prędkościemi trudno prowadzić. Nie wiem czy brać nówki czy używki. Najlepiej żeby to były narty z fantastycznej czwórki(Atomic, Fischer, Rossignol, Blizzard) ewentualnie head Tylko jeszcze jeden problem, bo teraz mam akuratnie wiek w którym się szybko rośnie i nie wiem czy kupić 150cm długości narty czy 160?? Doradźcie. Z góry za odp. dzięx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TT Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Do Atomic-ów ciągnie skóra węża ale Fischery też mają ciekawe pokrycie. I to mówi człowiek o zaawansowaniu 10,1 w skali fortum do 10?! Jakbyś powiedział coś o rdzeniu lub wiązaniu to jeszcze. Z resztą na tym poziomie sam wszystko powinienieś wiedzieć dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 To jest poziom umiejętności a nie znajomości nart! Ja jeżdżę dobrze ale nie znam sięna nartach za bardzo! Więc jak doradzicie?? Tak samo kto lepiej się zna na formułach Michael Shumacher(jakoś tak to się pisze) czy jego mechanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TT Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Schumacher się zna lepiej, bo on mówi mechanikowi, jak ma mu bolid ustawić i jakie opony założyć itp. :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Ludzie ja to w skrócie ale to nie mowa o tym co shumacher radzi tylko co sobie kupić(jakie narty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 hmm widze ze bardzo wysoko cenisz swoje umiejetnosci 10 w skali od 1 - 10?? ladnie landie tylko na takim poziomie to bym ci raczej radzil fischer rc4 wc sl i do pary fischer rc4 wc GS i tak wiazania przynajmniej do 18 din'ow a nie jakies badziewne atomic race8.a najpierw to naucz sie dobrze wciskac kit bo marnie ci to wychodzi:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Ja nie wciskam kitu a jakbym miał kase to bym kupił se atomic neox lub inne narteczki ale ja chcę tanie dobre więc jak doradzicie(chodzi mi o tę pierwszą skalę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 niwchodzi mi o kase tylko o umiejetnosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temudzin Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Zobacz na ten model... http://www.allegro.p...e_promocja.html musisz sie zapytac o dl. 150cm., bo aukcja jest na dl. 140, ale podobno maja na stanie jeszcze 150 jak bedziesz kiedys w poblizu Klodzka (Zieleniec/Czarna Gora/Kamienica) to daj znac... Byl bym bardzo wdzieczny gdybys mi poswiecil troszke czasu i nieco mnie podszkolil w jezdzie i technice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Zobacz na ten model... http://www.allegro.p...e_promocja.html musisz sie zapytac o dl. 150cm., bo aukcja jest na dl. 140, ale podobno maja na stanie jeszcze 150 jak bedziesz kiedys w poblizu Klodzka (Zieleniec/Czarna Gora/Kamienica) to daj znac... Byl bym bardzo wdzieczny gdybys mi poswiecil troszke czasu i nieco mnie podszkolil w jezdzie i technice lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temudzin Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 wiertar sencei: gdybys byl jednak bardziej ambitny i chcial ta swoja umiejetnosci zlotego dziecka 10,1-tej ( ) wykorzystac w lepszy sposob to zajrzyj tutaj: http://www.allegro.p...er_wroclaw.html ale pamietaj, to tylko narta juniorska, wiec w razie czego jezdzij na niej na jakies 50% swoich mozliwosci zeby Ci sie nie polamala jak za mocno bedziesz na nia naciskal i krawedziowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 hehehe nie no zaraz chyba padne ze smiechu, temudzin tylko niewiem czy chlopakowi polecajac tak slabe narty krzywdy niezrobisz:). jak bedzie jechal w pucharze swiata zjazd w kitzbuhel to moze sie przeciez biedaczek polamac:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 wiesz co dla 10 -tki to chyba wszystkie sa odpowiednie ja mam jeszcze narty z lat 60-tych fajne dechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temudzin Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 o ja glupi, no!!! nie pomyslalem kurcze, zrobmy specjalne zgromadzenie skiforum niedlugo i wspolnie mu zaprojektujmy idealne narty nazywajac je '10.1 nie dla cieniasow' :cool: moze jak oplacimy jeszcze kilku designerow to nawet jakas nowa skore weza zaprojektuja na design narty, albo samego gucciego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 weż narty na które Cię stać i bedzie ok i podniesiesz swój poziom -albo dorosniesz i bedzie w Tobie trochę samokrytyki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 o ja glupi, no!!! nie pomyslalem kurcze, zrobmy specjalne zgromadzenie skiforum niedlugo i wspolnie mu zaprojektujmy idealne narty nazywajac je '10.1 nie dla cieniasow' :cool: moze jak oplacimy jeszcze kilku designerow to nawet jakas nowa skore weza zaprojektuja na design narty, albo samego gucciego e tam bedziemy projektowac... sciagniemy skore z jakiegos zaskronca i przyklejimy na super-glue, bode miller bedzie mu zazdroscil:) ewentualnie moze uda mi sie zalatwic nart skokowe od malysza:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 4 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Dlaczego wy wszyscy formiści tylko ze człowieka wykpić chcecie?? Ja pytam jakie narty do 800kupic/używki czy nówki/jaka firma a wy od razu osądzacie człowieka po tym co pyta. Powiecie czy nie bo ja myślałem o wypadzie na to zebranie formistów i chciałbym zobaczyć jak kto jeździ.Spotkanie to najlepiej wg. mnie magura, albo karlików, ale wolałbym magure(koło gorlic/podkarpacie). ja pytam czy lepsze fischer ctx200 czy atomic race8.Może lepiej będzie kupić jakieś używki??Jaka długość?? ewentualenie można powiedzieć że w pierwszej skali 9,5,a w drugiej 9 ale mniej nie. Ja powtarzam jak nie chcecie odpowiedzieć na moje pytanie tylko wykpić to kpijcie ale ja zmieniam forum.Wiem że wam na tym nie zależy ale powiedźcie dlaczego kpicie z innych.Doradźcie jakie kupić narty i jaką dł. pozdro dla miłych skifor-mistów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 mnie napewno na tym spotkaniu niebedzie,ale jak chcesz to moge ci w zimie naghrac pare filmikow to soibie obejrzysz.a co do tych nart to przy umiejetnosciach 9 i 9.5 to bym ci zadnej z tych nart nie polecal:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 4 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Doradźcie w takim razie jakie mogą być i używki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar Napisano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Jeżeli jeździsz na 10 to kup to.Lepszej narty nie dostaniesz w tej cenie,tyle że jest troche krótka.To wszystko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi