bog41 Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witam, mężczyzna 185 cm 95 kg, 47 lat, umiejętności 7-8. Jeżdzę na Fischerach SC WC, ale to narty bardzo wymagające. Szukam nart do luźniejszej jazdy. Polecano mi Salomon 24h. Jestem teraz w Livigno i widziałem je w rozsądnej cenie. Co to za narty? Czy długośc 170 cm będzie OK. Z góry dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 To jest bardzo dobra narta, rzeczywiście godna polecenia. Jednakże jest to narta z grupy RACE więc jest stosunkowo twarda i wymagająca. Katalogowo jest określana jako narta, na której można spędzić cały dzień na stoku. Cechą charakterystyczną jest zmienny radius. Jeździłem na tych nartach w ubiegłym roku (właśnie długość 170 cm przy wzroście 176, waga podobna do Twojej) i mnie osobiście bardzo przypadła do gustu, długość będzie ok, na pewno nie krótsze. Co do rozsądnej ceny to nie wiem za ile można je kupić w Livinio - w Polsce jest to poniżej 2000 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 A widziałeś tę nartę? Jak się jej przyjrzysz uważnie to zauważysz, że promień skrętu nie jest określony jedną cyfrą tylko wskazany jest określony zakres. Na przykład tu, na stronie Salomona przyjrzyj się w powiększeniu piętce narty http://www.salomon.c...ours-z12-s-2009 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 aha, faktycznie.ale może to po prostu chodzi o "umiejscowienie" promienia narty długości 170 cm w stosunku do promieni innych długości, bo jeśli spojrzymy niżej okaże się ze najkrótsza narta ma promień właśnie 13m, a najdłuższa 17. To wyjaśniałoby również użycie znaków mniejszości i większości (< i >) na piętce nart... Oj Rycho nie przyjrzałeś się piętce nart, a taki ładny link ze zdjęciem zamieściłem Znajduje się tam między innymi oznaczenie V.R.M. czyli Variable Radius Menagement -technologia Salomona - taliowania nart w celu zwiększenia ich uniwersalności poprzez zróżnicowanie promienia skrętu jakim się poruszają... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bog41 Napisano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 To jest bardzo dobra narta, rzeczywiście godna polecenia. Jednakże jest to narta z grupy RACE więc jest stosunkowo twarda i wymagająca. Katalogowo jest określana jako narta, na której można spędzić cały dzień na stoku. Cechą charakterystyczną jest zmienny radius. Jeździłem na tych nartach w ubiegłym roku (właśnie długość 170 cm przy wzroście 176, waga podobna do Twojej) i mnie osobiście bardzo przypadła do gustu, długość będzie ok, na pewno nie krótsze. Co do rozsądnej ceny to nie wiem za ile można je kupić w Livinio - w Polsce jest to poniżej 2000 zł. Pozdrawiam Dzięki za radę. Kupiłem, zapłaciłem 480 Euro (z wiązaniami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi