w3rt Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam! Czy w Polsce istnieją jakieś przygotowane tory do skicrossu? Czy istnieją jakieś szkoły które na bieżąco organizują treningi? Jakieś bliższe informacje, jak można zacząć przygodę z tym sportem? Jak wygląda sprawa nart? Używa się gigantek, sg, czy może nart ski-cross (których w życiu nie widziałem w wersji RD )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 nigdy się nie interesowałem tym sportem, więc może zbyt wiele nie pomogę, ale gdzieś w październiku, na allegro sprzedawane były komórkowe atomici SX - 191cm szata graficzna jak na cywilnych sx, natomiast budowa jak w "zwykłych" komorkowych gsach atomica , co do twardości to napisane było w aukcji 36/26 - głowy nie dam czy akurat tyle, ale pamiętam, iż była to ta sama wartość co w gigantkach... pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afeRRRa Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Karolina Riemen będzie reprezentować Polskę w Kanadzie, więc jakieś minimalne zaplecze tego sportu w naszym kraju istnieć musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HesSki Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam! Czy w Polsce istnieją jakieś przygotowane tory do skicrossu? Czy istnieją jakieś szkoły które na bieżąco organizują treningi? Jakieś bliższe informacje, jak można zacząć przygodę z tym sportem? Jak wygląda sprawa nart? Używa się gigantek, sg, czy może nart ski-cross (których w życiu nie widziałem w wersji RD )? Wspaniałe, wymarzone i zdobyte, ale niestety tylko przez Sesego - Crossmaxy W12. Ja poluję na jeszcze jedną ewentualność - Atomic supercross, sx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesio Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Z pewnością trochę dowiesz się na stronie: http://www.skicross.com.pl/ Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi