fantom Napisano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Wisła - Klepki Krótki opis ośrodka . Strona ośrodka: http://www.wyciag-klepki.pl Położenie Dojazd Parkingi (Ilość miejsc, cena, odległość od stoku) Jest - płatny Miejscowości (krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich) Około 1 km od skoczni narciarskiej w Wiśle Malince po lewej stronie drogi (kierunek na Szczyrk). Naprzeciwko stacji Cieńków Noclegi Trasy Typ wyciągu : 2xTalerzykowy Długość : 600 i 200 m Trasy oświetlone i ratrakowane Ceny http://wyciag-klepki.pl/cennik.html Kamera online (link do strony z kamerą online na stok) Aktualne warunki (link do strony z aktualnymi warunkami) Serwis narciarski (czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp) Jest wypożyczalnia i serwis Instruktorzy / Opieka nad dziećmi Tak Wyżywienie (gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny) Jest Galeria zdjęć http://wyciag-klepki.pl/galerie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Dzisiaj na Klepkach byłem pierwszy raz. Wybrałem się tam licząc, że będzie mało ludzi, bo jednak Nowa Osada czy Cienków to stacje o wiele bardziej popularne. O godzinie 10:30. ludzi mało:) Do godziny 11:30 jazda bez kolejki, potem 5 minut czekania. Warunki narciarskie dobre i bardzo dobre, po godzinie 12 trochę miejscami było rozjeżdżone. Na PLUS zaliczę dobrze przygotowany stok, mało ludzi w godzinach w których jeździłem. Na MINUS to płatny na wstępie parking 5 złoty i brak kart czasowych. Pozdrawiam Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzarkos Napisano 16 Marca 2011 Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Stok nadal czynny ale jedynie w weekendy. Warunki dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzarkos Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Na Klepkach można wykupić tylko pojedyńcze wyjazdy lub całodniowy skipass na kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Warunki doskonałe czyli: gruba warstwa śniegu bez kamieni i nierówności / lodu - szeroko i płasko, temp. ~0*C ,jazda na okrągło - to tyle z wczorajszego szusowania (10-15) znajomego z córką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex4 Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 czy ktoś wie jakie zmiany zaszły zmiany w Ośrodku po wybudowaniu nowej kanapy? Jak zmienił się stok (ponoć poszerzony) i baza gastronomiczno-sanitarna? Czy ta nowa kanapa nie "zakorkuje" stoku naktórym zawsze było luźno z powodu małowydajnego orczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex4 Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 jak tam na Klepkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Sympatyczna górka do nauki jazdy. Wczoraj pierwszy raz tam zajrzałem z osobami co miały drugi dzień narty na nogach. Bez problemów górka opanowana. :-) . W niedzielę słonce, +10 st i grząskie 'coś' na stoku. Do 10 tej jako-tako, potem jakby mniej.... Jazda nawet fajna gdy sie rozpędzić, ale z tym kłopot bo ludzi sporo a narty nawet na kreche słabo niosą..... ale 'kursanci' zadowoleni. Kolejek brak. Max minuta. Początek ferii - w Wisle i Ustroniu na ulicach 'dzikie tłumy' prawie jak lipcowe popołudnie..... Po nocnej ulewie i sobotnich opadach raczej kiepskie prognozy na stokach, snieg bedzie jeszcze długo, ale to jakby nie to.... PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 Marca 2016 Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Witam wszystkich, byłem w Wiśle od środy 16 marca do niedzieli 20 marca 2016 i jeździłem na Klepkach. Środa wieczór - jazda po muldach. Czwartek 8:00 - 10:00 wyratrakowany lód - super do szybkiej jazdy na krawędzi (mi się podobało, niektórzy narzekali) Piątek 9:00 - 10:00 bo rano wybrałem się na Cieńków (ale ćwiczący komandosi skutecznie blokowali stok, więc po 2 zjazdach zrezygnowałem) - twardo i szybko. O 11:00 wróciłem z żoną i dziećmi i już były całkiem inne warunki, mięko, wolno i muldy na dole. Piątek 8:00 - 10:00 super a od 11:00 już znacznie gorzej Sobota 8:00 - 10:00 super, później gorzej i pojawia się niedziela, postanowiono dośnieżyć stok i mamy taki oto efekt, gdzie armatka nie sięgnęła jest lód i szybko, gdzie sypnięto tępo, jedziesz szybko 20-30 metrów i narty Ci stają (co poniektórym jedna narta i leżą). O 11:00 żona po jednym zjeździe zrezygnowała - straszne muldy i co chwila ktoś leżał na stoku. W mojej ocenie jednak do niedzieli jedne z lepszych warunków w Wiśle - Cieńków (tragedia + komandosi), Soszów ok. (nawet wieczorem dało radę jeździć główną trasą, jak na objeździe nie wiem), Nowa Osada - padła i poniżej krytyki na końcu funkcjonowania. Pozdrawiam K.M. p.s. kolejek brak Sympatyczna górka do nauki jazdy. Wczoraj pierwszy raz tam zajrzałem z osobami co miały drugi dzień narty na nogach. Bez problemów górka opanowana. :-) . W niedzielę słonce, +10 st i grząskie 'coś' na stoku. Do 10 tej jako-tako, potem jakby mniej.... Jazda nawet fajna gdy sie rozpędzić, ale z tym kłopot bo ludzi sporo a narty nawet na kreche słabo niosą..... ale 'kursanci' zadowoleni. Kolejek brak. Max minuta. Początek ferii - w Wisle i Ustroniu na ulicach 'dzikie tłumy' prawie jak lipcowe popołudnie..... Po nocnej ulewie i sobotnich opadach raczej kiepskie prognozy na stokach, snieg bedzie jeszcze długo, ale to jakby nie to.... PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... moruniek Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Dziś jeszcze był spacer z moimi dziećmi na sanki i po drodze odwiedziłem Klepki oraz Cieńków. O warunkach na trasach nie napiszę bo nie jeździłem, ale na Klepkach zdecydowanie więcej ludzi niż na Cieńkowie. Klepki widziane z okolicznej łąki. Ładnie prezentuje się ratrak. Trochę ludzi na stoku. Choć kolejek do wyciągów brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jutro ruszają Klepki. 2019-12-28 W poniedziałek ruszamy Nareszcie pojawiły się ujemne temperatury. W związku z tym możemy dokończyć naśnieżanie stoku. Serdecznie zapraszamy od poniedziałku (30.12.2019) od godziny 10.00. Będzie czynna kolej linowa i orczyk 200 m. http://www.klepki.wi...ktualnosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... loockas Napisano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Od piątku 22.01 Klepki funkcjonują. Warunkiem koniecznym aby zakupić karnet jest zapisanie się na kurs narciarski http://www.klepki.wi...pl/file/cro.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Korzystając z okazji chciałem jutro po południu poprawić z żoną technikę jazdy (wchodzenie w skręty). Czy szkolenia są akceptowane przez służby i możemy się czuć bezpiecznie? Jeżeli ktoś był dzisiaj to poproszę o info jak było z obłożeniem bo na kamerach widać że ludzi jest dosyć sporo i czy ok 16.30 były kłopoty z wejściem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Od piątku 22.01 Klepki funkcjonują. Warunkiem koniecznym aby zakupić karnet jest zapisanie się na kurs narciarski http://www.klepki.wi...pl/file/cro.pdf i to jest to, ***** *** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Klepki - Wisła
moruniek Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Dziś jeszcze był spacer z moimi dziećmi na sanki i po drodze odwiedziłem Klepki oraz Cieńków. O warunkach na trasach nie napiszę bo nie jeździłem, ale na Klepkach zdecydowanie więcej ludzi niż na Cieńkowie. Klepki widziane z okolicznej łąki. Ładnie prezentuje się ratrak. Trochę ludzi na stoku. Choć kolejek do wyciągów brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jutro ruszają Klepki. 2019-12-28 W poniedziałek ruszamy Nareszcie pojawiły się ujemne temperatury. W związku z tym możemy dokończyć naśnieżanie stoku. Serdecznie zapraszamy od poniedziałku (30.12.2019) od godziny 10.00. Będzie czynna kolej linowa i orczyk 200 m. http://www.klepki.wi...ktualnosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... loockas Napisano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Od piątku 22.01 Klepki funkcjonują. Warunkiem koniecznym aby zakupić karnet jest zapisanie się na kurs narciarski http://www.klepki.wi...pl/file/cro.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Korzystając z okazji chciałem jutro po południu poprawić z żoną technikę jazdy (wchodzenie w skręty). Czy szkolenia są akceptowane przez służby i możemy się czuć bezpiecznie? Jeżeli ktoś był dzisiaj to poproszę o info jak było z obłożeniem bo na kamerach widać że ludzi jest dosyć sporo i czy ok 16.30 były kłopoty z wejściem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Od piątku 22.01 Klepki funkcjonują. Warunkiem koniecznym aby zakupić karnet jest zapisanie się na kurs narciarski http://www.klepki.wi...pl/file/cro.pdf i to jest to, ***** *** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jutro ruszają Klepki. 2019-12-28 W poniedziałek ruszamy Nareszcie pojawiły się ujemne temperatury. W związku z tym możemy dokończyć naśnieżanie stoku. Serdecznie zapraszamy od poniedziałku (30.12.2019) od godziny 10.00. Będzie czynna kolej linowa i orczyk 200 m. http://www.klepki.wi...ktualnosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... loockas Napisano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Od piątku 22.01 Klepki funkcjonują. Warunkiem koniecznym aby zakupić karnet jest zapisanie się na kurs narciarski http://www.klepki.wi...pl/file/cro.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Korzystając z okazji chciałem jutro po południu poprawić z żoną technikę jazdy (wchodzenie w skręty). Czy szkolenia są akceptowane przez służby i możemy się czuć bezpiecznie? Jeżeli ktoś był dzisiaj to poproszę o info jak było z obłożeniem bo na kamerach widać że ludzi jest dosyć sporo i czy ok 16.30 były kłopoty z wejściem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Od piątku 22.01 Klepki funkcjonują. Warunkiem koniecznym aby zakupić karnet jest zapisanie się na kurs narciarski http://www.klepki.wi...pl/file/cro.pdf i to jest to, ***** *** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
loockas Napisano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Od piątku 22.01 Klepki funkcjonują. Warunkiem koniecznym aby zakupić karnet jest zapisanie się na kurs narciarski http://www.klepki.wi...pl/file/cro.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex4 Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Korzystając z okazji chciałem jutro po południu poprawić z żoną technikę jazdy (wchodzenie w skręty). Czy szkolenia są akceptowane przez służby i możemy się czuć bezpiecznie? Jeżeli ktoś był dzisiaj to poproszę o info jak było z obłożeniem bo na kamerach widać że ludzi jest dosyć sporo i czy ok 16.30 były kłopoty z wejściem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Od piątku 22.01 Klepki funkcjonują. Warunkiem koniecznym aby zakupić karnet jest zapisanie się na kurs narciarski http://www.klepki.wi...pl/file/cro.pdf i to jest to, ***** *** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi