Maarcel Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 No dobra mądrale... komputerowi spece od nart i narciarstwa Wiecie jaka kurtka najlepsza, jakie parametry, XCR-y, eVenty, torrenty A co robicie jak Wam skapnie smar z wyciągu na kurtkę? Wielka, dorodna plama. JAK JĄ USUNĄĆ? Dodam, że nie chce wycinać Próbowałem: - ludwika i pochodnych - mydło zwykłe - mydło w płynie Nikwax - płyn do mycia silnika rozpuszczający smary, osady, etc... Prałem, szorowałem, ugniatałem, moczyłem, namaczałem, wirowałem, używałem słów uważanych powszechnie za obraźliwe, kląłem pod nosem oraz na głos I NIC !!! Plama nadal jest i ma się wyjątkowo zdrowo i dobrze - [email protected]#$%^& Zatroskany Maarcel Użytkownik Maarcel edytował ten post 17 styczeń 2010 - 15:02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 idę do kierownika zamieszania (na wyciągu) robię małe "opr" i wnioskuję o zwrot kasy za kurtkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Może być problem z usunięciem. Możesz zaryzykować i uzyć benzyny ekstrakcyjnej. Niestety odziezy technicznej nie można prać w temp. wyższej niż 30 - 35 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Wiesz co ,ja pracuję w smarach na co dzień i mam taką pastę do prania ubrań,nazywa się "komfort automat" robi ją firma POLLENA i kosztuje około 4 zł nie gwarantuję sukcesu,bo z tego ,co piszesz ,to plama nie jest świeża,ale warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekwawa Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 No dobra mądrale... komputerowi spece od nart i narciarstwa Wiecie jaka kurtka najlepsza, jakie parametry, XCR-y, eVenty, torrenty A co robicie jak Wam skapnie smar z wyciągu na kurtkę? Wielka, dorodna plama. JAK JĄ USUNĄĆ? Dodam że nie chce wycinać Próbowałem: - ludwika i pochodnych - mydło zwykłe - mydło w płynie Nikwax - płyn do mycia silnika rozpuszczający smary, osady, etc... Prałem, szorowałem, ugniatałem, moczyłem, namaczałem, wirowałem, używałem słów uważanych powszechnie za obraźliwe, kląłem pod nosem i na głos I NIC !!! Plama nadal jest i ma się wyjątkowo zdrowo i dobrze - [email protected]#$%^& Zatroskany Maarcel jeszcze mąka ziemniaczana z benzyną lub talk, na talk bibuła i prasujesz. tylko UWAŻAJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Popatrz na forum ngt.pl - tam sa zdarzaja sie "doktorowie i profesorowie" od membran itp. :) Np. taki watek, poczytaj: http://ngt.pl/forum/...adTopic&nr=3419 Znalazl mi sie aklurat taki watek na grupie dyskusujnej: http://groups.google...61498463dd7ab95 ale kojarze ze byly tez bardziej na temat i nowsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maarcel Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Dzięki za odzew. Powalcze jutro benzyną ekstrakcyjną - dziś już nie mam siły - kurtka schnie po kolejnym (trzecim) praniu. Dawno nie była taka czysta, czerwień aż razi w oczy - tylko ta plama :mad: Maarcel Użytkownik Maarcel edytował ten post 17 styczeń 2010 - 20:55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybalski Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam. Też kiedyś ubrudziłem kurtkę smarem jakimś samochodowym nie wiem co to był za smar ale plama znikła mi po potraktowaniu jej margaryną roślinną oraz nikwaxem plama zeszła. Dodam jeszcze że robiłem to na świeżo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Fakt, margaryna pomogła w dzieciństwie jak łapy w smołę wpakowałem Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maarcel Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Uprzejmie donoszę ... Benzyna ekstrakcyjna zdziałała najwięcej, za co dziękuję doradzającym (nawet nie pytam co na to membrana). Nie oznacza to, że usunęła plamę w 100%. Nie chcąc zniszczyć kurtki pozostawiam to niewielkie już zabrudzenie w nadziei, że kolejne prania w trakcie użytkowania zatrą ten niechlubny ślad po nartowaniu w Polsce Maarcel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Cześć Marcellusie a nie lepiej olać plame i naszyć na nią jakąś narciarską naszywkę np. z jakiejś włoskiej szkoły narciarskiej, albo skiforum, albo przytwierdzić w tym miejscu znaczek z jakiejś olimpiady. Poszukam jakiegoś ładnego gadżetu jak reflektujesz. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maarcel Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Na plecach ? Na prawej łopatce ? :D:D Gdyby to było z przodu to moje gadżeciarskie usposobienie już dawno naprasowałoby tam naszywkę - mam ładną z Val d'Isere. Chociaż ostatnio z 4 naszywek, 3 zdjąłem, zeby nie robić zamieszania na stoku - strasznie się gapili - został tylko Skispace.com Maarcel Załączone miniatury Użytkownik Maarcel edytował ten post 18 styczeń 2010 - 21:44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maarcel Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Rozwiązanie Mitka dobre - pierwsza myśl była - Dlaczego ***** nie z przodu ta plama? Naszyłbym coś. Benzyna ekstrakcyjna skuteczna, w materiale zewnętrzym dziury i odbrawień brak. Membrana - nie mam pojęcia - najwyżej będzie "ciągnęło" po plecach M. Użytkownik jark edytował ten post 18 styczeń 2010 - 22:04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Cześć Rozwiązanie Mitka dobre - pierwsza myśl była - Dlaczego ***** nie z przodu ta plama? Naszyłbym coś. Benzyna ekstrakcyjna skuteczna, w materiale zewnętrzym dziury i odbrawień brak. Membrana - nie mam pojęcia - najwyżej będzie "ciągnęło" po plecach M. A co naszywka musi byc z przodu??????? - jak order lenina.:confused: Marcellus wyluzuj. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi