Maarcel Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Dodatkowo - etanol nasila działanie doxycykliny, dzięki czemu ......szybciej wyzdrowiejesz :D:DTak mi jeden kolega medyk (wprawdzie zwierzęcy, ale medyk ...) żartobliwie powiedział, że ten zakaz picia przy antybiotyku to zmowa aptekarzy aby więcej piguł się sprzedało Maarcel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Przy podawaniu doxy nie powinno się stosować alkoholu, bo może dojść do niewydolności wątroby.Asiu, ale to tylko u ludzi, ktorzy maja tendencje do marskosci... Skrajne przypadki... Moja watroba trzyma sie dobrze, wiec ten "skutek uboczny" pomijam...Dodatkowo - etanol nasila działanie doxycykliny, dzięki czemu mogą wystąpić te objawy niepożądane, które bez alkoholu nie miałyby miejsca Ale za to oslabia jej wchlanianie... Czyli wypadkowa wychodzi na zero...a ja tylko dodam, że przy tym specyfiku winieneś się dodatkowo zabezpieczyć, gdyż osłabia on znacznie działanie antykoncepcyjnych piguł... U partnerki??? Az taki silny ten antybiotyk nie jest... Tak mi jeden kolega medyk (wprawdzie zwierzęcy, ale medyk ...) żartobliwie powiedział, że ten zakaz picia przy antybiotyku to zmowa aptekarzy aby więcej piguł się sprzedało Maarcel, dzieki - choc ty jeden rozumiesz skale problemu...Dziekuje wszystkim za zainteresowanie moim zdrowiem, ale jednoczesnie zapewniam, ze dam sobie rade i wystartuje...Jednoczesnie jak doksycyklina dziala z etanolem wyprobuje empirycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Czy ktos moglby napisac kilka wskazowek na temat dojadu. Gdzie parkowac i takie tam, oraz jak dlugo jedzie sie z Bielska. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi