Skocz do zawartości

Chamonix - La Valle Blanche

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 18.07.2024 o 12:54, Marcos73 napisał:

Piotrek, historia zatacza koło, sam stajesz się powoli "Leśnym dziadkiem".......

pozdro

Emerytem to jeszcze nie leśnym dziadkiem.

Taki typowy dziad święcie wierzy w dogmaty wyuczone lata temu, lub bezkrytycznie ufa dawnym ekspetom. Nie tylko unika wyczynu i ryzyka ale przede wszystkim nowości.  Dla mnie nadal naturalnym jest kwestionowanie wszelkich autorytetów i prawd. Nawet jeśli dotyczy to własnej wiedzy i przekonań. Choć mój poziom w niektórych dziedzinach jest niższy niż kiedyś to nie oznacza, że nie dostrzegam rozwoju narciarstwa, pojawiających się nowinek i zmian i choć częściowo staram się tego probować.

W dniu 19.07.2024 o 10:49, MarioJ napisał:

Wrzucę moją fotkę. Jest to kocioł w polskich górach, nie powiem dokładnie gdzie. Może Tatry 🙂

Myślę że nachylenie było 50 st na samej górze, niżej mniej. Nie przewróciłem się, nie spadłem. Zjeżdżałem z fajnym kolegą z innego forum, który mi zrobił zdjęcie. Tak żeby nie było tylko teoretycznie. 🙂  

A zaczynałem freeride w sprzęcie zjazdowym. Pierwszy moja "poważna tura" to przejście ze Szrenicy pod Łabski Szczyt i zjazd do schroniska. Wtedy było to dla mnie raczej trudne, było wietrznie, szedłem sam. Dzisiaj to miejsce na wycieczki treningowe.

zleb_ponad_skok_Mario.thumb.jpg.e48b29eab9d8236a765e1c981be1c4ea.jpg

To nie Karkonosze były? A 50 stopni miała kawa w termosie? 😉

• Haha 1