francuz2 Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Jako, że warunki śniegowe zdecydowanie się poprawiły, chciałbym rozpocząć w najbliższą niedzielę sezon narciarski. Z racji masakrycznych kolejek w weekend popularne ośrodki (Korbielów, GAT Szczyrk, COS Szczyrk, Nowa Osada, Czantoria itd.) odpadają. Wolę wybrać się w mniej popularne miejsce w Beskidzie Śląskim, gdzie będzie więcej jazdy a mniej stania. Ważne jest dla mnie jednak odpowiednie nachylenie stoku, które gwarantowałoby jazdę a nie "spuszczanie się" (nie śmiać się) w dół. Póki co mam na celowniku Poniwiec. Ktoś ma w głowie inne fajne miejscówki i mógłby się nimi podzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantom Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Ważne jest dla mnie jednak odpowiednie nachylenie stoku, które gwarantowałoby jazdę a nie "spuszczanie się" (nie śmiać się) w dół. możesz jaśniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francuz2 Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Jaśniej - górka ma być w miarę możliwości stroma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ado Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Mosorny Gron - Zawoja Bila w Czeskich Beskidach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michciu99 Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Jako, że warunki śniegowe zdecydowanie się poprawiły, chciałbym rozpocząć w najbliższą niedzielę sezon narciarski. Z racji masakrycznych kolejek w weekend popularne ośrodki (Korbielów, GAT Szczyrk, COS Szczyrk, Nowa Osada, Czantoria itd.) odpadają. Wolę wybrać się w mniej popularne miejsce w Beskidzie Śląskim, gdzie będzie więcej jazdy a mniej stania. Ważne jest dla mnie jednak odpowiednie nachylenie stoku, które gwarantowałoby jazdę a nie "spuszczanie się" (nie śmiać się) w dół. Póki co mam na celowniku Poniwiec. Ktoś ma w głowie inne fajne miejscówki i mógłby się nimi podzielić?---------------------------------------------------------------------------- Kolejki to rzecz normalna w takie dni. Może popróbuj na Mosornym Groniu. Co prawda trochę dalej i nie Beskid Śląski, ale górka fajna. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matik211 Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Na poniwiec jak pojedziesz to bd dobry wybór. Sam też tam często jade. Mało kolejek i da sie poszaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Mosorny Groń - tam nigdy nie ma kolejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fankaSDM Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 A moze Wisła-stozek - z racji utrudnionego dojazdu (wąska droga + od parkingu trzeba iść kilkaset metrów na piechotę) nie ma tam takich tłumów jak gdzie indziej w weekend (w porównaniu np. z Szczyrk GAT w weekend). Trasa wymagająca, można porzadnie posmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Jeśli chodzi o Mosorny, to dziś rano warunki ok, ale twardo i miejscami skorupy od śniegu z włączonych armatek. Potem powyłaziło trochę lodu. Pusto, maksymalnie ok. 20 aut na parkingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Mosorny Groń ,byłem dzisiaj zero kolejek nawet w godzinach szczytu,ani minuty nie stałem i trasa wymagająca,trochę lodu i muld ,ale ogólne wrażenie dobre,ewentualnie w Szczyrku Biłej stok Beskid długość 1300 metrów,mało znany stok ale warto zaliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi