zan Napisano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam. Przeszukałem całe forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie:Którą membranę lepiej wybrać kupując rękawice. Czytałem pochlebne opinie o membranie R-Tex jednak obawiam się że może nie być aż tak dobra pod względem przepuszczalności i oddychalności jak Gore-tex. Z tego co zauważyłem firma reusch ma też w swojej ofercie R-Tex XT. Jaka jest różnica pomiędzy zwykłym r-tex a XT? Jakie są wasze spostrzeżenia na temat tych membran? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam. Przeszukałem całe forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie:Którą membranę lepiej wybrać kupując rękawice. Czytałem pochlebne opinie o membranie R-Tex jednak obawiam się że może nie być aż tak dobra pod względem przepuszczalności i oddychalności jak Gore-tex. Z tego co zauważyłem firma reusch ma też w swojej ofercie R-Tex XT. Jaka jest różnica pomiędzy zwykłym r-tex a XT? Jakie są wasze spostrzeżenia na temat tych membran? Poszukja tu - moze cos znajdziesz - ogólnie to kopalnia wiedzy czy komentarzy: http://ngt.pl/ Jesli chodzi o rekawiczki to wybor jak wyzej wydaje mi sie ...marginalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam. Przeszukałem całe forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie:Którą membranę lepiej wybrać kupując rękawice. Czytałem pochlebne opinie o membranie R-Tex jednak obawiam się że może nie być aż tak dobra pod względem przepuszczalności i oddychalności jak Gore-tex. Z tego co zauważyłem firma reusch ma też w swojej ofercie R-Tex XT. Jaka jest różnica pomiędzy zwykłym r-tex a XT? Jakie są wasze spostrzeżenia na temat tych membran? W swojej "karierze" narciarskiej miałem rękawice różnych firm, chociaż nigdy z gore texu.... Na ten sezon kupiłem sobie w końcu te jedyne ...wymarzone "porządne" Reuscha z membraną R-tex. Byłem w tym sezonie już 2 razy w Alpach i mogę je szczerze polecić . Rewelacja!! Miękkie, lekkie, mocne (od spodu skóra) , ciepłe, mają wszystkie bajery....no i najważniejsze ręka się nie poci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 również jak kolega wyżej kupiłem sobie wymarzone, porządne rękawice Reusch z membraną R-Tex. szczerze polecam, wygodne, mięciutkie, co prawda byłem w nich dopiero raz, ale przy -15 stopniach nie zmarzłem w ręce a w innych rękawicach zdarzało mi się marznąc przy -6 :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 ceny są różne, duży wybór rękawic reusch jest w intersporcie(przynajmniej we Wrocławiu, nie wiem jak w innych odziałach), za takie rękawice trzeba dać koło 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aztek Napisano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Widziałem w Makro w cenie od 89 pln (ja za takie same w sklepie zapłaciłem 119 pln:D). Jest to jakiś najniższy model Reusch, ale przy - 16 nie zmarzłem, a przy +2 nie pociłem się. Polecam. Za wyższe modele trzeba było zapłacić do 200 pln. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioo Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Mam gore-texowe Lafumy. Spocone ręce nie grożą ale... poniżej -15 łapy mi niestety marzły Pozdrawiam marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi