misia53 Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Słychajcie, powiedzcie mi jakiej moge sie spodziewac pogody w styczniu w dolinie Zillertal? Zazwyczja jezdziłam w marcu, i boje sie ze styczen moze byc mrozny. Bede wdzieczna za Wasze spostrzezenia w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Słychajcie, powiedzcie mi jakiej moge sie spodziewac pogody w styczniu w dolinie Zillertal? Zazwyczja jezdziłam w marcu, i boje sie ze styczen moze byc mrozny. Bede wdzieczna za Wasze spostrzezenia w tym temacie A kto to dzis moze wiedziec :) Pewne rzeczy sa przewidywalne: np. ze kiedys pada snieg i najczesciej pada w grudniu i styczniu, ale np. 2 lata temu pod koniec sycznia siapil deszcz na nizszych wysokosciach. Co mozesz zrobic? Poprzegladaj archiwum pod katem opisow z wyjazdow, sprzed roku czy dwoch - moze cos trafisz na temat. Ew. pogooglaj w archiwum FIS: czy i jak sie odbywaly zawody w Kitzbuhel i Wengen, ktore zawsze co roku sa w 2 polowie stycznia :) Ogolnie moge powiedziec ze Zillertal jest o tyle dobrym wyborem, ze masz tam bardzo urozmaicony wybor osrodkow i wysokosci. Z jednej strony Zillertal Arena, gdzie trasy schodza stosunkowo nisko, a z drugiej jest lodowiec Tux - wiec wysoko :) Gdyby pogoda byla zmienna to przy odrobinie szczescia bedziesz wybierac, czy chcesz byc pod czy nad chmurami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krotosz Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 byłem w styczniu 2009 i pogoda była co dzień inna.był dzień z dużym opadem śniegu,był cudny słoneczny i ciepły dzień a kolejny też słoneczny ale z potwornym wiatrem,następny też wietrzny i niestety bez słońca.temperatury przez cały tydzień ok.-5 na górze i na plusie w dolinie.generalnie pogoda nie zachwyciła i dlatego w tym sezonie wybrałem Włochy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misia53 Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Odezwał sie odgadniony;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henryk396 Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Odezwał sie odgadniony;-) z tego co ogladalem w statystykach z paru lat to w alpach luty jest najzimniejszy ale to tylko statystyki styczen srednia to -8 a zapomnialem tu masz linka gdzie mozesz sprawdzac pogode http://wetter.news.a...zillertal-arena Użytkownik henryk396 edytował ten post 22 grudzień 2009 - 17:33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi