papryczka78 Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 softshell na pewno, jest na metce, ale na metce jest też instrukcja prania żeby prać w specyfikach dla odzieży outdoorowej, cokolwiek to znaczy ryzyk fizyk, wrzucę go do prania z normalnym proszkiem i jeszcze potraktuję vanishem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Ja bym nie szła tą drogą. Jednak zaprałabym tak jak szoruje się kołnierzyki w koszulach. Nie znam się na waniszach, nie używam ale brud wtarty w materiał może jednak wymagać działania mechanicznego większego niż przewracanie w pralce z duża ilością środków chemicznych. Ja wiem że w XXI wieku takie czynności ręczne budzą obrzydzenie, ale uwierz- działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Nowością to nie jest, piorę w tym płynie od paru lat. Kupowane w sklepach z tzw "chemią niemiecką". Sprawdza się doskonale. Pytanie, czy to co teraz będą sprzedawać w Polsce to jest to samo. Cena zachęcajaca Drugą butlę kupiłem jeszcze taniej bo 19,90zł za 3L ! Po kilku opiniach efekt prania jest podobny a na pewno skuteczniejszy od niejednego proszku. Co do jakości kosmetyków i chemii z zachodu to nie wiem czy jest ona obecnie taka rewelacyjna, szczególnie ta z hipermarketów? Na pewno trzeba uważać na tzw. handel obwoźny gdzie pod metką made in USA mieszają różne dziwactwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 A może ktoś próbował tego: http://www.superkosz...ortowej-1L.html Cena 9,5 za litr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pierotez Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Słuchajcie dlaczego nic nie ma na temat środków firmy ponoć niemieckiej Woly Sport http://www.skalnik.p...;178;0;,_4.html Sam używam przemiennie: http://www.skalnik.p...sh_4,s5594.html z WS Down Wash - ten do śpiworów itp. Kurtka i spodnie Dynastara na Dermizaxie 20k/20k (chyba) i zero problemów od ok 7-8 lat. Kosztuje niewiele mniej od Nikwaxa ale starcza na 8-10 prań a nie 2 Niestety środki się pokończyły i muszę kupić coś nowego. Biała kurtka troche poszarzała i myśle jednorazowo nad szarym Biały Jeleń - i tu powiedzcie mi czy w płynie to będzie to samo co w kostce bo nie chce mi się skrobać. Dodam jeszcze że dermizax jest łatwiejszy do utrzymania od gore i z powodzeniem pierze się ww pralce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Hej prałem wiele razy ciuchy narciarskie w białym jeleniu ,ale zawsze skrobałem, albo mydliłem ręcznie musiałbyś przeczytać skład na tym w płynie i porównać g z kostką ,a jak nie to użyj tarki i po kłopocie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Hej prałem wiele razy ciuchy narciarskie w białym jeleniu ,ale zawsze skrobałem, albo mydliłem ręcznie musiałbyś przeczytać skład na tym w płynie i porównać g z kostką ,a jak nie to użyj tarki i po kłopocie Pozdrawiam Ehhhh, zrobie jak mówisz. Przyda się pożądniejsze pranie. Wrzuceę to wszystko do automatu. Ciekawe czy na szybszym programie wiórki zdązą się rozpuścić. Co do perwoli, arieli i innych wynalazków dużych firm to się wstrzymam bo wolę nie ryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 upss, biorę się za pranie. Man dwie kostki b. jelenia po 100g. Teraz zastanawiam się czy robić 2 razy, kurtka i spodnie potem bielizna, skarpety czapka... Chyba jednak na raz i nadzieja że 200g mydła nie będzie ani za dużo ani za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... zeberkaa Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Lojalnie donoszę że właśnie otrzymałam próbkę Perwoll Sport & Active do prania odzieży sportowej w tym wyposażonej w membranę. To jakaś nowość na rynku w cenie ok. dychy za litr. No to donoszę że próbkę użyłam i nie polecam. Jak dla mnie zapach zbyt intensywny i długo pozostaje na odzieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 No to donoszę że próbkę użyłam i nie polecam. Jak dla mnie zapach zbyt intensywny i długo pozostaje na odzieży. Zeberka tylko Toko!!! ,miły i przyjemny zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Nie wiem czy pranie ciuchów narciarskich w białym jeleniu to dobre posunięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Do kurtki z goretexu (bez ociepliny sama membrana) czego najlepiej użyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jark Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Jarek ... szare mydło http://luszczyca.org...tle=Szare_mydło ... zrób płatki , namocz wypłucz ... impregnat i ... już sprawdzone od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Z tym białym jeleniem to ja juz sama nie wiem. Kiedyś było to na pewno szare mydło. Teraz widzę sporo towarów z tą marką a i samo mydło mocno ewoluuje. Nie kupuje ale to szare mydło jest coraz mniej szare tak na oko i do tego chyba zaczyna się nazywać "naturalne" Może być tak samo jak ze świeczką pod narty, kiedyś się nadawała. A wracając do szarego mydła jako takiego to przecież szare mydło pozostawia osad. Nie przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jark Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Zeberka ... wystarczy dobrze wypłukać i nie zostawia / byle nie w gorącej wodzie a w tzw. letniej i to bardzo co do 'szarości' tego mydła .... ma być takowe, jak z mojego linku powyżej wszystkie inne, się tak nazywające są dużo jaśniejsze (ładniej wyglądają) ba , można tez dostać je w płynie (dozownik jak mydło do rąk) ale to nie to ... tamte są , powiedzmy , mniej naturalne aaaa .... i oczywiście tych ustruganych płatków , to nie ma być jakoś przesadnie dużo trzeba sobie to wypróbować ... naprawdę niewiele ich potrzeba by było czysto i ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Lukaszo86 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Z tym białym jeleniem to ja juz sama nie wiem. Kiedyś było to na pewno szare mydło. Teraz widzę sporo towarów z tą marką a i samo mydło mocno ewoluuje. Nie kupuje ale to szare mydło jest coraz mniej szare tak na oko i do tego chyba zaczyna się nazywać "naturalne" Tak jest chyba ze wszystkim. W dzisiejszej dobie masowego konsumpcjonizmu i poszukiwań obniżających koszty produkcji, dzisiejsze produkty tylko z "pudełka" są takie same jak te z dawnych czasów... Ile jest szynki w szynce? Mięsa w mięsie? Przed świętami pomidory szklarniowe kosztowały prawie 10 zł/kg a wyglądem to to nawet pomidora nie przypominało... Pewnie z szarym mydłem jest podobnie jak i z wieloma produktami. Moje zboczenie przy zakupach jest takie, że zawsze czytam skład a pasztety konserwowe już dawno nie wpadają do mojego koszyczka :-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... daro65_del Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Jeśli ktoś tęskni za typowym "szarym mydłem" to proszę je szukać u górników, jeszcze ze starych zapasów. Można je kupić także na bazarach/ targowiskach np na Szombierkach (1-sza sobota miesiąca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 ..... na Szombierkach ..... Szombierki ? ... , ech .... , mieszkałem TAM "za bajtla" na Oś Chruszczow (tak się wtedy nazywało), TAM na "Bagrach" zaczynałem przygodę z nartami, TAM pierwszy raz połamałem narty. Sorry że obok tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... daro65_del Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 A gdzie poza tym miejscem jeszcze można znaleźć taki specyfik? Tam gdzie jeszcze górnicy i hutnicy...ale spróbuj na krakowskiej tandecie lub bazarze Różyckiego ,tam zawsze było mydło i powidło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 lat później... Jasiek. Napisano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Kurtka jak i spodnie i inne podzespoły im więcej używasz tym więcej zużywasz. Nic nie jest długowieczne niestety. Dla mnie kurtka narciarska ma taki sam przebieg jak i inna. Najpierw narty, jak się membrana spierze to do codziennego chodzenia. Potem tylko przy domy. Następnie robocza no a na końcu Remondis! A pranie to jak z nowym samochodem. Najpierw myjesz co tydzień a potem zapominasz, że brudny. Kurtki narciarskie najpierw w płynach do membran. Potem normalnie tylko bez płynu do płukania. A następnie... "róbta co chceta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 7 miesięcy temu... alexa1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prania odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prącia ? Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prącia odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Rossmann Domol Sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alexa1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 OMG,..prącia odzieży...dzięki Kordiankw za zwrócenie uwagi, już poprawiłam;) słownik dziwne rzeczy podpowiada hehe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prania odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Mojej koszulki nigdy nie piorę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Pranie odzieży narciarskiej × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
NRGizer Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 A może ktoś próbował tego: http://www.superkosz...ortowej-1L.html Cena 9,5 za litr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Słuchajcie dlaczego nic nie ma na temat środków firmy ponoć niemieckiej Woly Sport http://www.skalnik.p...;178;0;,_4.html Sam używam przemiennie: http://www.skalnik.p...sh_4,s5594.html z WS Down Wash - ten do śpiworów itp. Kurtka i spodnie Dynastara na Dermizaxie 20k/20k (chyba) i zero problemów od ok 7-8 lat. Kosztuje niewiele mniej od Nikwaxa ale starcza na 8-10 prań a nie 2 Niestety środki się pokończyły i muszę kupić coś nowego. Biała kurtka troche poszarzała i myśle jednorazowo nad szarym Biały Jeleń - i tu powiedzcie mi czy w płynie to będzie to samo co w kostce bo nie chce mi się skrobać. Dodam jeszcze że dermizax jest łatwiejszy do utrzymania od gore i z powodzeniem pierze się ww pralce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Hej prałem wiele razy ciuchy narciarskie w białym jeleniu ,ale zawsze skrobałem, albo mydliłem ręcznie musiałbyś przeczytać skład na tym w płynie i porównać g z kostką ,a jak nie to użyj tarki i po kłopocie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Hej prałem wiele razy ciuchy narciarskie w białym jeleniu ,ale zawsze skrobałem, albo mydliłem ręcznie musiałbyś przeczytać skład na tym w płynie i porównać g z kostką ,a jak nie to użyj tarki i po kłopocie Pozdrawiam Ehhhh, zrobie jak mówisz. Przyda się pożądniejsze pranie. Wrzuceę to wszystko do automatu. Ciekawe czy na szybszym programie wiórki zdązą się rozpuścić. Co do perwoli, arieli i innych wynalazków dużych firm to się wstrzymam bo wolę nie ryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 upss, biorę się za pranie. Man dwie kostki b. jelenia po 100g. Teraz zastanawiam się czy robić 2 razy, kurtka i spodnie potem bielizna, skarpety czapka... Chyba jednak na raz i nadzieja że 200g mydła nie będzie ani za dużo ani za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... zeberkaa Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Lojalnie donoszę że właśnie otrzymałam próbkę Perwoll Sport & Active do prania odzieży sportowej w tym wyposażonej w membranę. To jakaś nowość na rynku w cenie ok. dychy za litr. No to donoszę że próbkę użyłam i nie polecam. Jak dla mnie zapach zbyt intensywny i długo pozostaje na odzieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 No to donoszę że próbkę użyłam i nie polecam. Jak dla mnie zapach zbyt intensywny i długo pozostaje na odzieży. Zeberka tylko Toko!!! ,miły i przyjemny zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Nie wiem czy pranie ciuchów narciarskich w białym jeleniu to dobre posunięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Do kurtki z goretexu (bez ociepliny sama membrana) czego najlepiej użyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jark Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Jarek ... szare mydło http://luszczyca.org...tle=Szare_mydło ... zrób płatki , namocz wypłucz ... impregnat i ... już sprawdzone od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Z tym białym jeleniem to ja juz sama nie wiem. Kiedyś było to na pewno szare mydło. Teraz widzę sporo towarów z tą marką a i samo mydło mocno ewoluuje. Nie kupuje ale to szare mydło jest coraz mniej szare tak na oko i do tego chyba zaczyna się nazywać "naturalne" Może być tak samo jak ze świeczką pod narty, kiedyś się nadawała. A wracając do szarego mydła jako takiego to przecież szare mydło pozostawia osad. Nie przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jark Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Zeberka ... wystarczy dobrze wypłukać i nie zostawia / byle nie w gorącej wodzie a w tzw. letniej i to bardzo co do 'szarości' tego mydła .... ma być takowe, jak z mojego linku powyżej wszystkie inne, się tak nazywające są dużo jaśniejsze (ładniej wyglądają) ba , można tez dostać je w płynie (dozownik jak mydło do rąk) ale to nie to ... tamte są , powiedzmy , mniej naturalne aaaa .... i oczywiście tych ustruganych płatków , to nie ma być jakoś przesadnie dużo trzeba sobie to wypróbować ... naprawdę niewiele ich potrzeba by było czysto i ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Lukaszo86 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Z tym białym jeleniem to ja juz sama nie wiem. Kiedyś było to na pewno szare mydło. Teraz widzę sporo towarów z tą marką a i samo mydło mocno ewoluuje. Nie kupuje ale to szare mydło jest coraz mniej szare tak na oko i do tego chyba zaczyna się nazywać "naturalne" Tak jest chyba ze wszystkim. W dzisiejszej dobie masowego konsumpcjonizmu i poszukiwań obniżających koszty produkcji, dzisiejsze produkty tylko z "pudełka" są takie same jak te z dawnych czasów... Ile jest szynki w szynce? Mięsa w mięsie? Przed świętami pomidory szklarniowe kosztowały prawie 10 zł/kg a wyglądem to to nawet pomidora nie przypominało... Pewnie z szarym mydłem jest podobnie jak i z wieloma produktami. Moje zboczenie przy zakupach jest takie, że zawsze czytam skład a pasztety konserwowe już dawno nie wpadają do mojego koszyczka :-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... daro65_del Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Jeśli ktoś tęskni za typowym "szarym mydłem" to proszę je szukać u górników, jeszcze ze starych zapasów. Można je kupić także na bazarach/ targowiskach np na Szombierkach (1-sza sobota miesiąca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 ..... na Szombierkach ..... Szombierki ? ... , ech .... , mieszkałem TAM "za bajtla" na Oś Chruszczow (tak się wtedy nazywało), TAM na "Bagrach" zaczynałem przygodę z nartami, TAM pierwszy raz połamałem narty. Sorry że obok tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... daro65_del Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 A gdzie poza tym miejscem jeszcze można znaleźć taki specyfik? Tam gdzie jeszcze górnicy i hutnicy...ale spróbuj na krakowskiej tandecie lub bazarze Różyckiego ,tam zawsze było mydło i powidło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 lat później... Jasiek. Napisano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Kurtka jak i spodnie i inne podzespoły im więcej używasz tym więcej zużywasz. Nic nie jest długowieczne niestety. Dla mnie kurtka narciarska ma taki sam przebieg jak i inna. Najpierw narty, jak się membrana spierze to do codziennego chodzenia. Potem tylko przy domy. Następnie robocza no a na końcu Remondis! A pranie to jak z nowym samochodem. Najpierw myjesz co tydzień a potem zapominasz, że brudny. Kurtki narciarskie najpierw w płynach do membran. Potem normalnie tylko bez płynu do płukania. A następnie... "róbta co chceta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 7 miesięcy temu... alexa1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prania odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prącia ? Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prącia odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Rossmann Domol Sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alexa1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 OMG,..prącia odzieży...dzięki Kordiankw za zwrócenie uwagi, już poprawiłam;) słownik dziwne rzeczy podpowiada hehe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prania odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Mojej koszulki nigdy nie piorę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Pranie odzieży narciarskiej × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
pierotez Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 upss, biorę się za pranie. Man dwie kostki b. jelenia po 100g. Teraz zastanawiam się czy robić 2 razy, kurtka i spodnie potem bielizna, skarpety czapka... Chyba jednak na raz i nadzieja że 200g mydła nie będzie ani za dużo ani za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Lojalnie donoszę że właśnie otrzymałam próbkę Perwoll Sport & Active do prania odzieży sportowej w tym wyposażonej w membranę. To jakaś nowość na rynku w cenie ok. dychy za litr. No to donoszę że próbkę użyłam i nie polecam. Jak dla mnie zapach zbyt intensywny i długo pozostaje na odzieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 No to donoszę że próbkę użyłam i nie polecam. Jak dla mnie zapach zbyt intensywny i długo pozostaje na odzieży. Zeberka tylko Toko!!! ,miły i przyjemny zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Nie wiem czy pranie ciuchów narciarskich w białym jeleniu to dobre posunięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Do kurtki z goretexu (bez ociepliny sama membrana) czego najlepiej użyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jark Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Jarek ... szare mydło http://luszczyca.org...tle=Szare_mydło ... zrób płatki , namocz wypłucz ... impregnat i ... już sprawdzone od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Z tym białym jeleniem to ja juz sama nie wiem. Kiedyś było to na pewno szare mydło. Teraz widzę sporo towarów z tą marką a i samo mydło mocno ewoluuje. Nie kupuje ale to szare mydło jest coraz mniej szare tak na oko i do tego chyba zaczyna się nazywać "naturalne" Może być tak samo jak ze świeczką pod narty, kiedyś się nadawała. A wracając do szarego mydła jako takiego to przecież szare mydło pozostawia osad. Nie przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jark Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Zeberka ... wystarczy dobrze wypłukać i nie zostawia / byle nie w gorącej wodzie a w tzw. letniej i to bardzo co do 'szarości' tego mydła .... ma być takowe, jak z mojego linku powyżej wszystkie inne, się tak nazywające są dużo jaśniejsze (ładniej wyglądają) ba , można tez dostać je w płynie (dozownik jak mydło do rąk) ale to nie to ... tamte są , powiedzmy , mniej naturalne aaaa .... i oczywiście tych ustruganych płatków , to nie ma być jakoś przesadnie dużo trzeba sobie to wypróbować ... naprawdę niewiele ich potrzeba by było czysto i ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Lukaszo86 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Z tym białym jeleniem to ja juz sama nie wiem. Kiedyś było to na pewno szare mydło. Teraz widzę sporo towarów z tą marką a i samo mydło mocno ewoluuje. Nie kupuje ale to szare mydło jest coraz mniej szare tak na oko i do tego chyba zaczyna się nazywać "naturalne" Tak jest chyba ze wszystkim. W dzisiejszej dobie masowego konsumpcjonizmu i poszukiwań obniżających koszty produkcji, dzisiejsze produkty tylko z "pudełka" są takie same jak te z dawnych czasów... Ile jest szynki w szynce? Mięsa w mięsie? Przed świętami pomidory szklarniowe kosztowały prawie 10 zł/kg a wyglądem to to nawet pomidora nie przypominało... Pewnie z szarym mydłem jest podobnie jak i z wieloma produktami. Moje zboczenie przy zakupach jest takie, że zawsze czytam skład a pasztety konserwowe już dawno nie wpadają do mojego koszyczka :-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... daro65_del Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Jeśli ktoś tęskni za typowym "szarym mydłem" to proszę je szukać u górników, jeszcze ze starych zapasów. Można je kupić także na bazarach/ targowiskach np na Szombierkach (1-sza sobota miesiąca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 ..... na Szombierkach ..... Szombierki ? ... , ech .... , mieszkałem TAM "za bajtla" na Oś Chruszczow (tak się wtedy nazywało), TAM na "Bagrach" zaczynałem przygodę z nartami, TAM pierwszy raz połamałem narty. Sorry że obok tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... daro65_del Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 A gdzie poza tym miejscem jeszcze można znaleźć taki specyfik? Tam gdzie jeszcze górnicy i hutnicy...ale spróbuj na krakowskiej tandecie lub bazarze Różyckiego ,tam zawsze było mydło i powidło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 lat później... Jasiek. Napisano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Kurtka jak i spodnie i inne podzespoły im więcej używasz tym więcej zużywasz. Nic nie jest długowieczne niestety. Dla mnie kurtka narciarska ma taki sam przebieg jak i inna. Najpierw narty, jak się membrana spierze to do codziennego chodzenia. Potem tylko przy domy. Następnie robocza no a na końcu Remondis! A pranie to jak z nowym samochodem. Najpierw myjesz co tydzień a potem zapominasz, że brudny. Kurtki narciarskie najpierw w płynach do membran. Potem normalnie tylko bez płynu do płukania. A następnie... "róbta co chceta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 7 miesięcy temu... alexa1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prania odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prącia ? Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prącia odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Rossmann Domol Sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alexa1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 OMG,..prącia odzieży...dzięki Kordiankw za zwrócenie uwagi, już poprawiłam;) słownik dziwne rzeczy podpowiada hehe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prania odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Mojej koszulki nigdy nie piorę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Pranie odzieży narciarskiej × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
tomal Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 No to donoszę że próbkę użyłam i nie polecam. Jak dla mnie zapach zbyt intensywny i długo pozostaje na odzieży. Zeberka tylko Toko!!! ,miły i przyjemny zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Nie wiem czy pranie ciuchów narciarskich w białym jeleniu to dobre posunięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Do kurtki z goretexu (bez ociepliny sama membrana) czego najlepiej użyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jark Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Jarek ... szare mydło http://luszczyca.org...tle=Szare_mydło ... zrób płatki , namocz wypłucz ... impregnat i ... już sprawdzone od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Z tym białym jeleniem to ja juz sama nie wiem. Kiedyś było to na pewno szare mydło. Teraz widzę sporo towarów z tą marką a i samo mydło mocno ewoluuje. Nie kupuje ale to szare mydło jest coraz mniej szare tak na oko i do tego chyba zaczyna się nazywać "naturalne" Może być tak samo jak ze świeczką pod narty, kiedyś się nadawała. A wracając do szarego mydła jako takiego to przecież szare mydło pozostawia osad. Nie przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jark Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Zeberka ... wystarczy dobrze wypłukać i nie zostawia / byle nie w gorącej wodzie a w tzw. letniej i to bardzo co do 'szarości' tego mydła .... ma być takowe, jak z mojego linku powyżej wszystkie inne, się tak nazywające są dużo jaśniejsze (ładniej wyglądają) ba , można tez dostać je w płynie (dozownik jak mydło do rąk) ale to nie to ... tamte są , powiedzmy , mniej naturalne aaaa .... i oczywiście tych ustruganych płatków , to nie ma być jakoś przesadnie dużo trzeba sobie to wypróbować ... naprawdę niewiele ich potrzeba by było czysto i ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Lukaszo86 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Z tym białym jeleniem to ja juz sama nie wiem. Kiedyś było to na pewno szare mydło. Teraz widzę sporo towarów z tą marką a i samo mydło mocno ewoluuje. Nie kupuje ale to szare mydło jest coraz mniej szare tak na oko i do tego chyba zaczyna się nazywać "naturalne" Tak jest chyba ze wszystkim. W dzisiejszej dobie masowego konsumpcjonizmu i poszukiwań obniżających koszty produkcji, dzisiejsze produkty tylko z "pudełka" są takie same jak te z dawnych czasów... Ile jest szynki w szynce? Mięsa w mięsie? Przed świętami pomidory szklarniowe kosztowały prawie 10 zł/kg a wyglądem to to nawet pomidora nie przypominało... Pewnie z szarym mydłem jest podobnie jak i z wieloma produktami. Moje zboczenie przy zakupach jest takie, że zawsze czytam skład a pasztety konserwowe już dawno nie wpadają do mojego koszyczka :-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... daro65_del Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Jeśli ktoś tęskni za typowym "szarym mydłem" to proszę je szukać u górników, jeszcze ze starych zapasów. Można je kupić także na bazarach/ targowiskach np na Szombierkach (1-sza sobota miesiąca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 ..... na Szombierkach ..... Szombierki ? ... , ech .... , mieszkałem TAM "za bajtla" na Oś Chruszczow (tak się wtedy nazywało), TAM na "Bagrach" zaczynałem przygodę z nartami, TAM pierwszy raz połamałem narty. Sorry że obok tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... daro65_del Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 A gdzie poza tym miejscem jeszcze można znaleźć taki specyfik? Tam gdzie jeszcze górnicy i hutnicy...ale spróbuj na krakowskiej tandecie lub bazarze Różyckiego ,tam zawsze było mydło i powidło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 lat później... Jasiek. Napisano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Kurtka jak i spodnie i inne podzespoły im więcej używasz tym więcej zużywasz. Nic nie jest długowieczne niestety. Dla mnie kurtka narciarska ma taki sam przebieg jak i inna. Najpierw narty, jak się membrana spierze to do codziennego chodzenia. Potem tylko przy domy. Następnie robocza no a na końcu Remondis! A pranie to jak z nowym samochodem. Najpierw myjesz co tydzień a potem zapominasz, że brudny. Kurtki narciarskie najpierw w płynach do membran. Potem normalnie tylko bez płynu do płukania. A następnie... "róbta co chceta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 7 miesięcy temu... alexa1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prania odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prącia ? Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prącia odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Rossmann Domol Sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alexa1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 OMG,..prącia odzieży...dzięki Kordiankw za zwrócenie uwagi, już poprawiłam;) słownik dziwne rzeczy podpowiada hehe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prania odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Mojej koszulki nigdy nie piorę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Pranie odzieży narciarskiej
Lukaszo86 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Nie wiem czy pranie ciuchów narciarskich w białym jeleniu to dobre posunięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Do kurtki z goretexu (bez ociepliny sama membrana) czego najlepiej użyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Jarek ... szare mydło http://luszczyca.org...tle=Szare_mydło ... zrób płatki , namocz wypłucz ... impregnat i ... już sprawdzone od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Z tym białym jeleniem to ja juz sama nie wiem. Kiedyś było to na pewno szare mydło. Teraz widzę sporo towarów z tą marką a i samo mydło mocno ewoluuje. Nie kupuje ale to szare mydło jest coraz mniej szare tak na oko i do tego chyba zaczyna się nazywać "naturalne" Może być tak samo jak ze świeczką pod narty, kiedyś się nadawała. A wracając do szarego mydła jako takiego to przecież szare mydło pozostawia osad. Nie przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Zeberka ... wystarczy dobrze wypłukać i nie zostawia / byle nie w gorącej wodzie a w tzw. letniej i to bardzo co do 'szarości' tego mydła .... ma być takowe, jak z mojego linku powyżej wszystkie inne, się tak nazywające są dużo jaśniejsze (ładniej wyglądają) ba , można tez dostać je w płynie (dozownik jak mydło do rąk) ale to nie to ... tamte są , powiedzmy , mniej naturalne aaaa .... i oczywiście tych ustruganych płatków , to nie ma być jakoś przesadnie dużo trzeba sobie to wypróbować ... naprawdę niewiele ich potrzeba by było czysto i ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Z tym białym jeleniem to ja juz sama nie wiem. Kiedyś było to na pewno szare mydło. Teraz widzę sporo towarów z tą marką a i samo mydło mocno ewoluuje. Nie kupuje ale to szare mydło jest coraz mniej szare tak na oko i do tego chyba zaczyna się nazywać "naturalne" Tak jest chyba ze wszystkim. W dzisiejszej dobie masowego konsumpcjonizmu i poszukiwań obniżających koszty produkcji, dzisiejsze produkty tylko z "pudełka" są takie same jak te z dawnych czasów... Ile jest szynki w szynce? Mięsa w mięsie? Przed świętami pomidory szklarniowe kosztowały prawie 10 zł/kg a wyglądem to to nawet pomidora nie przypominało... Pewnie z szarym mydłem jest podobnie jak i z wieloma produktami. Moje zboczenie przy zakupach jest takie, że zawsze czytam skład a pasztety konserwowe już dawno nie wpadają do mojego koszyczka :-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... daro65_del Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Jeśli ktoś tęskni za typowym "szarym mydłem" to proszę je szukać u górników, jeszcze ze starych zapasów. Można je kupić także na bazarach/ targowiskach np na Szombierkach (1-sza sobota miesiąca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 ..... na Szombierkach ..... Szombierki ? ... , ech .... , mieszkałem TAM "za bajtla" na Oś Chruszczow (tak się wtedy nazywało), TAM na "Bagrach" zaczynałem przygodę z nartami, TAM pierwszy raz połamałem narty. Sorry że obok tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... daro65_del Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 A gdzie poza tym miejscem jeszcze można znaleźć taki specyfik? Tam gdzie jeszcze górnicy i hutnicy...ale spróbuj na krakowskiej tandecie lub bazarze Różyckiego ,tam zawsze było mydło i powidło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 lat później... Jasiek. Napisano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Kurtka jak i spodnie i inne podzespoły im więcej używasz tym więcej zużywasz. Nic nie jest długowieczne niestety. Dla mnie kurtka narciarska ma taki sam przebieg jak i inna. Najpierw narty, jak się membrana spierze to do codziennego chodzenia. Potem tylko przy domy. Następnie robocza no a na końcu Remondis! A pranie to jak z nowym samochodem. Najpierw myjesz co tydzień a potem zapominasz, że brudny. Kurtki narciarskie najpierw w płynach do membran. Potem normalnie tylko bez płynu do płukania. A następnie... "róbta co chceta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 7 miesięcy temu... alexa1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prania odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prącia ? Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prącia odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Rossmann Domol Sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alexa1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 OMG,..prącia odzieży...dzięki Kordiankw za zwrócenie uwagi, już poprawiłam;) słownik dziwne rzeczy podpowiada hehe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prania odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Mojej koszulki nigdy nie piorę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Pranie odzieży narciarskiej
daro65_del Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Jeśli ktoś tęskni za typowym "szarym mydłem" to proszę je szukać u górników, jeszcze ze starych zapasów. Można je kupić także na bazarach/ targowiskach np na Szombierkach (1-sza sobota miesiąca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 ..... na Szombierkach ..... Szombierki ? ... , ech .... , mieszkałem TAM "za bajtla" na Oś Chruszczow (tak się wtedy nazywało), TAM na "Bagrach" zaczynałem przygodę z nartami, TAM pierwszy raz połamałem narty. Sorry że obok tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... daro65_del Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 A gdzie poza tym miejscem jeszcze można znaleźć taki specyfik? Tam gdzie jeszcze górnicy i hutnicy...ale spróbuj na krakowskiej tandecie lub bazarze Różyckiego ,tam zawsze było mydło i powidło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 lat później... Jasiek. Napisano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Kurtka jak i spodnie i inne podzespoły im więcej używasz tym więcej zużywasz. Nic nie jest długowieczne niestety. Dla mnie kurtka narciarska ma taki sam przebieg jak i inna. Najpierw narty, jak się membrana spierze to do codziennego chodzenia. Potem tylko przy domy. Następnie robocza no a na końcu Remondis! A pranie to jak z nowym samochodem. Najpierw myjesz co tydzień a potem zapominasz, że brudny. Kurtki narciarskie najpierw w płynach do membran. Potem normalnie tylko bez płynu do płukania. A następnie... "róbta co chceta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 7 miesięcy temu... alexa1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prania odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prącia ? Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prącia odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Rossmann Domol Sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alexa1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 OMG,..prącia odzieży...dzięki Kordiankw za zwrócenie uwagi, już poprawiłam;) słownik dziwne rzeczy podpowiada hehe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prania odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Mojej koszulki nigdy nie piorę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
daro65_del Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 A gdzie poza tym miejscem jeszcze można znaleźć taki specyfik? Tam gdzie jeszcze górnicy i hutnicy...ale spróbuj na krakowskiej tandecie lub bazarze Różyckiego ,tam zawsze było mydło i powidło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 lat później... Jasiek. Napisano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Kurtka jak i spodnie i inne podzespoły im więcej używasz tym więcej zużywasz. Nic nie jest długowieczne niestety. Dla mnie kurtka narciarska ma taki sam przebieg jak i inna. Najpierw narty, jak się membrana spierze to do codziennego chodzenia. Potem tylko przy domy. Następnie robocza no a na końcu Remondis! A pranie to jak z nowym samochodem. Najpierw myjesz co tydzień a potem zapominasz, że brudny. Kurtki narciarskie najpierw w płynach do membran. Potem normalnie tylko bez płynu do płukania. A następnie... "róbta co chceta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 7 miesięcy temu... alexa1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prania odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prącia ? Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prącia odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Rossmann Domol Sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alexa1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 OMG,..prącia odzieży...dzięki Kordiankw za zwrócenie uwagi, już poprawiłam;) słownik dziwne rzeczy podpowiada hehe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prania odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Mojej koszulki nigdy nie piorę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Jasiek. Napisano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Kurtka jak i spodnie i inne podzespoły im więcej używasz tym więcej zużywasz. Nic nie jest długowieczne niestety. Dla mnie kurtka narciarska ma taki sam przebieg jak i inna. Najpierw narty, jak się membrana spierze to do codziennego chodzenia. Potem tylko przy domy. Następnie robocza no a na końcu Remondis! A pranie to jak z nowym samochodem. Najpierw myjesz co tydzień a potem zapominasz, że brudny. Kurtki narciarskie najpierw w płynach do membran. Potem normalnie tylko bez płynu do płukania. A następnie... "róbta co chceta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexa1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prania odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prącia ? Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prącia odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Rossmann Domol Sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexa1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 OMG,..prącia odzieży...dzięki Kordiankw za zwrócenie uwagi, już poprawiłam;) słownik dziwne rzeczy podpowiada hehe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Witajcie, czy możecie polecić dobre płyny do prania odzieży i impregnacji. Znam tylko Nikwax i 4F. Różnica w cenie sporą, zastanawiam się nad jakością.macie jakieś ulubione sprawdzone płyny? Mojej koszulki nigdy nie piorę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi