metaal Napisano 21 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Witam Dostałem w prezencie cuś takiego W tej chwili prałem tylko bieliznę i jest oK. Jak wypróbuję na kurtce lub spodniach to cuś napiszę. Postrufka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek63 Napisano 23 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Już o tym było wcześniej, że pralnia tylko zniszczy membrane, chyba , że na własne ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profesorfalken Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Ja raz na jakis czas oddaje i trudno mi stwierdzic czy membrana zostala zniszczona czy nie, w kazdym razie kurtka nie przemaka i to jedynie moge stwierdzic golym okiem tylko ze nigdy w Warszawie nie oddawalam i stad pytanie czy ktos moze ma jakis sprawdzony punkt gdzie wiedza jak prac? Uszkodzenia membrany wizualnie nie stwierdzisz . Chyba, że rozprujesz kurtkę i kukniesz do jej wnętrza. Ja przekonałem się o jej uszkodzeniu w mojej starej kurtce, jak zauważyłem, że jest mi zimno w temperaturach w których wcześniej spokojnie śmigałem na stoku. Po prostu przez kurtkę uciekało wszystko, wilgoć i ciepło jednocześnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Uszkodzenia membrany wizualnie nie stwierdzisz . Chyba, że rozprujesz kurtkę i kukniesz do jej wnętrza. [...] . I co tam znalazłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARIOWROC Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Vist - piore w pralce minimalna temperatura plyn gel ariel lub podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profesorfalken Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 I co tam znalazłeś? W sumie dobre pytanie . Nie rozprułem tamtej kurtki. Gdybym to zrobił to pewno spodziewałbym się uszkodzeń w strukturze materiału, rozwarstwień itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Jako,że moje spodnie mają już swoje lata nie kupowałem specjalnych płynów do prania,tylko użyłem Białego Jelenia tzn szarego mydła,efekt? Moje spodnie nigdy nie były tak czyste, nic im się nie stało, a główny składnik wszelkich płynów do odzieży z membraną to szare mydło.Prałem ręcznie bardzo dokładnie ale się opłacało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jango Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Tak. Kolega wyżej ma racje że 95% preparatów do czyszczenia membran jest na bazie szarego mydła. Ja osobiście kupiłem zestaw 2 preparatów nixwaxa i narazie nie imprengnowałem kurtki tylko wyprałem w tym mydle. Ponieważ nie trzeba imprengnować kurtki za każdym razem tylko raz na 2-3 prania. Przy zakupie facet w sklepie mówił że nie trzeba tego specjalnego mydła tylko pod wodą i zwykłym "jeleniem" i też będzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witam Dostałem w prezencie cuś takiego Nie dostałam ale kupiłam. Cena ok 8 zł wydajność 10-14 prań. Cena zachęca. Jasne i dość brudne spodnie oraz kurtka w takim samym stanie wyprały się ładnie w 30°C. Wpływ na membranę nieznany ale skoro producent pisze: Bil Sport uzyskał rekomendację firm 4F, Brubeck, Dlsport, Regio, Active Wear, Tico, 2Skin, Grupa Ventus- wiodących producentów specjalistycznej odzieży sportowej oraz importera odzieży dla dyscyplin drużynowych- firmy Legea! to chyba dramatu nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 19 Marca 2012 Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 ...Bil Sport Active powstał z myślą o osobach aktywnie uprawiających różne dyscypliny sportu, zarówno na poziomie rekreacyjnym, jak i wyczynowym...W końcu to jest płyn do kąpieli, czy do prania szmat??? Jak ja lubię marketingowy bełkot... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 19 Marca 2012 Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 W końcu to jest płyn do kąpieli, czy do prania szmat??? Jak ja lubię marketingowy bełkot... Tadek pw do warstwy 1 i 2 niczego specjalistycznego nie trzeba - lagodny detergent i niska tem i tyle kurtki to zupelnie co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
welwetowa Napisano 19 Marca 2012 Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 W końcu to jest płyn do kąpieli, czy do prania szmat??? Jak ja lubię marketingowy bełkot... TadekTo, że marketingowy bełkot, to fakt, ale wcale nie znaczy to, że płyn jest zły. Osobiście niedawno kupiłam i prałam w nim kurtkę i spodnie narciarskie. Brud zszedł bardzo ładnie, za tydzień przekonamy się, czy ciuszki nie straciły swoich właściwości Duży plus za możliwość kupienia małej saszetki na pojedyncze pranie za niewielkie pieniądze (5zł), bo średnio uśmiechałoby mi się wywalać kasę na jakąś wielką butlę, skoro najbliższe pranko szykuje się dopiero za jakieś pół roku. Aha mam nadzieję, że to nie zostanie potraktowane jako reklama, ale miałam problem ze znalezieniem jakiegokolwiek płynu tego typu w sklepach. W Realu u mnie w mieście pusto, w sklepie narciarskim i Go Sporcie też bida. W końcu zrezygnowana, bez wielkich nadziei na powodzenie zajrzałam do 4F i oni o dziwo mieli- stał na ladzie obok kasy. Jeżeli też macie taki kłopot, to możecie tam spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
namor! Napisano 1 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Czas na pranie ciuchów - czy ktoś testował różne kulki do pranie? Np. http://ecoshop.com.p...CFUON3god5FgAzw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ela123 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Czy to już czas na wygrzebanie tego wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 A czemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Ja tam nie wiem, ja swoje szmaty piorę jak są brudne i nie pytam czy jest czas. Z odziezy wierzchniej to najczęściej spodnie i rękawice. Widzę że ktoś rzucił temat eko kulek. No to mówię od razu. Takie same efekty przynosi pranie w samej wodzie . Serio, próbowałam. Wywaliłam te pare złotych na te kulki i poeksperymentowałam.Nie wiem jak w innych regionach ale u mnie akurat efekt ten sam. Bo samą wodą da się wyprać. Może mniej efektywnie ale tak samo jak z tymi eko kulami. wtedy jest jeszcze bardziej eko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ela123 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 A czemu ?Bo właśnie piorę kurtki i spodnie. W tym sezonie - oprócz rzeczy syna - nie wymagały tego dotychczas. A ponieważ jesteśmy już po ostatnim wyjeździe, to trzeba pochowć wszystko . Tak mi żal jakoś w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Lojalnie donoszę że właśnie otrzymałam próbkę Perwoll Sport & Active do prania odzieży sportowej w tym wyposażonej w membranę. To jakaś nowość na rynku w cenie ok. dychy za litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Lojalnie donoszę że właśnie otrzymałam próbkę Perwoll Sport & Active do prania odzieży sportowej w tym wyposażonej w membranę. To jakaś nowość na rynku w cenie ok. dychy za litr. Też to kupiłem. U nas w sklepach za 1 L płaci się od 9,99-11,99zł ,natomiast za 1,5L (oryginał niem.) do 20złPL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... papryczka78 Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 czy jest szansa że dopiorę tym specyfikiem (Perwoll Sport&Actice) soft shella z normalnymi zabrudzeniami od noszenia, z którymi nie dał sobie rady Nikwax Tech Wash? Jestem załamana, mój biały softshell ma niedoprane końce rękawów, przy wejściach do kieszeni (takie szare typowe zabrudzenia od zwykłego noszenia) i na kołnierzu (od pudru)????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Nikwax mało co dopiera więc jest szansa że Perwoll da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wincek Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Ja pryskam czymś takim;http://www.whatsinsi...ng-trigger.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 czy jest szansa że dopiorę tym specyfikiem (Perwoll Sport&Actice) soft shella z normalnymi zabrudzeniami od noszenia, z którymi nie dał sobie rady Nikwax Tech Wash? Papryczka, zapierz te brudniejsze elementy ręcznie w szarym mydle a potem wypierz wszystko w pralce z odpowiednim płynem. Nikwax mało co dopiera Fakt Nowością to nie jest, piorę w tym płynie od paru lat. Kupowane w sklepach z tzw "chemią niemiecką". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wincek Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Kiedyś kupiłem taki też nie jest zły;http://allegro.pl/ni...3785341825.html Trzeba uważać z ilością dawkowanie ,ja dozuje na szmatkę wcieram np. końce rękawów czeka z 10 minut i piorę ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 czy jest szansa że dopiorę tym specyfikiem (Perwoll Sport&Actice) soft shella z normalnymi zabrudzeniami od noszenia, z którymi nie dał sobie rady Nikwax Tech Wash? Jestem załamana, mój biały softshell ma niedoprane końce rękawów, przy wejściach do kieszeni (takie szare typowe zabrudzenia od zwykłego noszenia) i na kołnierzu (od pudru)????????? Softa piorę w normalnych proszkach do koloru (mój jest czerwonawy) w pralce. Soft nie ma membrany więc nie ma co pękać i można go detergentem. Jeśli jednak to jest soft z membraną to to nie jest soft . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Pranie odzieży narciarskiej × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
papryczka78 Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 czy jest szansa że dopiorę tym specyfikiem (Perwoll Sport&Actice) soft shella z normalnymi zabrudzeniami od noszenia, z którymi nie dał sobie rady Nikwax Tech Wash? Jestem załamana, mój biały softshell ma niedoprane końce rękawów, przy wejściach do kieszeni (takie szare typowe zabrudzenia od zwykłego noszenia) i na kołnierzu (od pudru)????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Nikwax mało co dopiera więc jest szansa że Perwoll da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wincek Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Ja pryskam czymś takim;http://www.whatsinsi...ng-trigger.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 czy jest szansa że dopiorę tym specyfikiem (Perwoll Sport&Actice) soft shella z normalnymi zabrudzeniami od noszenia, z którymi nie dał sobie rady Nikwax Tech Wash? Papryczka, zapierz te brudniejsze elementy ręcznie w szarym mydle a potem wypierz wszystko w pralce z odpowiednim płynem. Nikwax mało co dopiera Fakt Nowością to nie jest, piorę w tym płynie od paru lat. Kupowane w sklepach z tzw "chemią niemiecką". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wincek Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Kiedyś kupiłem taki też nie jest zły;http://allegro.pl/ni...3785341825.html Trzeba uważać z ilością dawkowanie ,ja dozuje na szmatkę wcieram np. końce rękawów czeka z 10 minut i piorę ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 czy jest szansa że dopiorę tym specyfikiem (Perwoll Sport&Actice) soft shella z normalnymi zabrudzeniami od noszenia, z którymi nie dał sobie rady Nikwax Tech Wash? Jestem załamana, mój biały softshell ma niedoprane końce rękawów, przy wejściach do kieszeni (takie szare typowe zabrudzenia od zwykłego noszenia) i na kołnierzu (od pudru)????????? Softa piorę w normalnych proszkach do koloru (mój jest czerwonawy) w pralce. Soft nie ma membrany więc nie ma co pękać i można go detergentem. Jeśli jednak to jest soft z membraną to to nie jest soft . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Pranie odzieży narciarskiej
wincek Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Kiedyś kupiłem taki też nie jest zły;http://allegro.pl/ni...3785341825.html Trzeba uważać z ilością dawkowanie ,ja dozuje na szmatkę wcieram np. końce rękawów czeka z 10 minut i piorę ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 czy jest szansa że dopiorę tym specyfikiem (Perwoll Sport&Actice) soft shella z normalnymi zabrudzeniami od noszenia, z którymi nie dał sobie rady Nikwax Tech Wash? Jestem załamana, mój biały softshell ma niedoprane końce rękawów, przy wejściach do kieszeni (takie szare typowe zabrudzenia od zwykłego noszenia) i na kołnierzu (od pudru)????????? Softa piorę w normalnych proszkach do koloru (mój jest czerwonawy) w pralce. Soft nie ma membrany więc nie ma co pękać i można go detergentem. Jeśli jednak to jest soft z membraną to to nie jest soft . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi