wort Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Każdy but prędzej lub później się zasmrodzi, tym później im będzie bardziej suchy wewnątrz ale też między butem wewn. a skorupą, tam wilgoć może się utrzymywać nawet kilka tygodni bez używania, chociaż wewnątrz wydaje się suchy. Wyłączne używanie wewnętrznych grzałek nie jest dobre, mamy ciepło i trochę wilgoci, to bakterie lubią najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Każdy but prędzej lub później się zasmrodzi, tym później im będzie bardziej suchy wewnątrz ale też między butem wewn. a skorupą, tam wilgoć może się utrzymywać nawet kilka tygodni bez używania, chociaż wewnątrz wydaje się suchy. Wyłączne używanie wewnętrznych grzałek nie jest dobre, mamy ciepło i trochę wilgoci, to bakterie lubią najbardziej. Dlatego zalecana jest formalina do odkażania butów i nie tylko narciarskich. Zalecenie od dermatolog, miałem grzybicę paznokcia, której nabawiłem się jeszcze w Szkole Oficerskiej, gdy w użyciu były używane buty tzw. opinacze wyłącznie na wymianę. Przez około 20 lat nie udało się jej wyleczyć. Dopiero dwa lata temu trafiłem na panią dermatolog, która sobie poradziła z tym problemem i zaleciła dodatkowo potraktować wszystkie buty formaliną w sposób jaki opisałem wcześniej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi