ServiceMen Napisano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam Dziś jeden gość przyniósł mi narty do serwisu, chciał sam zamontować wiąząnie i wkręcił za długie śruby i na ślizgu pojawiły się lekkie wybrzuszenia. Czy kiedyś ktoś spotkał się z takim problemem? i ma na to jakąś rozsądną poradę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Nowe narty? Fachowcem nie jestem, ale jeśli pojawiły się wybrzuszenia, to jak dla mnie narta może się zacząć rozwarstwiać w tych miejscach. Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam Dziś jeden gość przyniósł mi narty do serwisu, chciał sam zamontować wiąząnie i wkręcił za długie śruby i na ślizgu pojawiły się lekkie wybrzuszenia. Czy kiedyś ktoś spotkał się z takim problemem? i ma na to jakąś rozsądną poradę? Miałem takie przypadki. Wykręcić i zastąpić krótszymi. Można otwory zaimpregnować przed ponownym montażem. Nie powinno to nartom jakoś specjalnie zaszkodzić a " brzuszki " znikną. PS czy rdzeń był drewniany czy syntetyk ? Użytkownik Lobo edytował ten post 07 grudzień 2009 - 14:38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ServiceMen Napisano 7 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 rdzeń był pankowy, narta jakaś marketowa, Wziąłem lekko zaklepałem wypuklenia zamieniłem śruby na krótsze wsadziłem dyble metalowe i gra muzyka nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 rdzeń był pankowy, narta jakaś marketowa, Wziąłem lekko zaklepałem wypuklenia zamieniłem śruby na krótsze wsadziłem dyble metalowe i gra muzyka nic nie widać Za długie śruby znacząco poprawiają stabilność narty. Przykręcasz wiązania śrubami przez nartę do kołków rozporowych w glebie i gwarantuje tobie, że narty ani drgną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi