Bartek1995 Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Igielit jest drogi, zgodzę się. Warto było by go mieć na własnej skoczni. Trenowało by się wtedy cały rok, i może by coś wyszło z tych skoków, a tak to tylko zimą, a wiemy jaka ta zima potrafi być.Wiosną zmierzę moją górkę i zobaczę jaką skocznie udało by się wybudować. Myślę tu o k-10, k-15, k-25, k-35. Igielit by się przydałPrzydały by się także osoby do pomocyCo do sprzętu to jak najbardziej profesjonalny, ale myślę że tez na profesjonalnie wykonaną skocznie. Skoki są niebezpieczne, więc trzeba uważać.Gdzieś czytałem ze należy trenować pod okiem trenera aby nie doszło do upadu.Jak mam upaść i zginąć to co mi trener pomoże??? Może mi się to przydarzyć w domu. To jest przeznaczenie.Zapraszam wszystkie chętne osoby, te które by miały możliwość do pomocy w budowie;)Masz rację ,Po co ktoś ma patrzeć na śmierć ,i wzywać karetkę ,jak i tak umrzesz w szpitalu ,a tak co najmniej w śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Postaram się.A czy do progu może być wykorzystana płyta wiórowa odpowiednio zabezpieczona:confused:.Myślałem też żeby trochę wyostrzyć zeskok, a ziemię stamtąd dać na rozbieg:confused:.I jeszcze jedno czy jest sens kłaść igielit:confused:.A co do nart skakać na zjazdówkach czy szukać profesjonalnych nart do skoków:confused:.kolega Ahonen dobrze pisał płyta wiórowa się nie nada rozmoknie się na deszczu a jeśli laminowana będzie strasznie śliska na śniegu.Ja skocznie z palet skręcałem.Co do igielitu widziałem w październiku-listopadzie na allegro wychodziło 30zł za m2 więc tanie to nie jest ale jeśli masz sponsorów...co do nart to lepsze pewnie będą profesjonalne ale znaleść takie w dobrej cenie+ buty to duże wyzwanie mam nadzieję że coś podpowiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusiak22 Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Moja skocznia k-4 HS-5 Rekord 4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulwa Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 ehh właśnie przyszedłem z terenu gdzie będzie moja skocznia, ale niestety ze śniegu wystaje pełno badyli... w tamtym roku tego nie było ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 A skąd takie palety wziąć?:confused:. Fajna skocznia mateusiak. Użytkownik michi edytował ten post 03 styczeń 2010 - 16:01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ahonen Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Paleta używana ok. 20-30zł w skupie. Najlepiej wychodzi skocznia drewniano- ziemna. Tzn. przednia część z ziemi, a dalsza z palety. Mateusiak skocznia wygląda bardzo ładnie. Zrób jeszcze jakieś foty z rozbiegu i pod skosem, żeby było widać i najazd i spad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusiak22 Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Zrobię we wtorek, dziś zrobiłem ale było ciemno i nie za bardzo widać Robiłem je brata telefonem który ma tylko 1,3MPx moja nokia N70 się zepsuła i nie mam czym zdjęć robić http://img514.images...zdjcia0018m.jpg http://img412.images...djcia0017jd.jpg http://img24.imagesh...zdjcia0015l.jpg Użytkownik mateusiak22 edytował ten post 03 styczeń 2010 - 17:56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 michi-ja miałem ze skrawków z firmy produkującej palety, tata drewno na opał załatwiał i było tam trochę. bulwa-gdzie ty dokładnie skaczesz bo ja z okolicy mateusiak-dużą prędkość na progu uzyskujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusiak22 Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Trudno mi ocenić, skaczę sam więc nie potrafię jej ocenić Na pewno wolno się nie jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulwa Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 ja sobie skaczę za Dębnem (to jest jakieś 16km od Brzeska na Tarnów) ale to tak na zasadzie: jest śnieg to idę jak będe miał okazję przyjechać do Okocimia to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 to fajnie Zapraszamy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 W tym tygodniu robię skocznie ok. K10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 hej a wam co się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Skocznie już gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ahonen Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Cisza jakaś rzeczywiście... Jumper daj jakieś filmy ze skoków. Kurde pogoda u nas kiepska. :/ Ciągle odwilż... Nawet w nocy temperatura ledwo spada poniżej 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulwa Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 ehh miałem budować w weekend to lało :/ ale za tydzien już ferie to będzie się działo trzeba iść przygotować gałązki do wbicia ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Skocznia K9 z początku roku bo z ostatniego weekendu nie zrobiłem jeszcze filmiku Użytkownik JumperOkocim edytował ten post 12 styczeń 2010 - 11:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusiak22 Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Witam, Oto moja skocznia: Punkt K - 3m Punkt HS - 4m Rekord skoczni 3,5m Punkt "krytyczny" 5m Jak wam się podoba? Użytkownik mateusiak22 edytował ten post 16 styczeń 2010 - 15:45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Zrobiłem skocznie ale się na drugi dzień rozleciała:(. Ale mam super pomysł: wymurować z kamienia i położyć drewno.:confused: A mateusiak: skaczesz na zjazdówkach? Użytkownik michi edytował ten post 16 styczeń 2010 - 15:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusiak22 Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Tak na zjazdówkach, Atomic 200cm Jak to twój teren, to możesz wybudować ale raczej na następna zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ahonen Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Michi po co sobie komplikować życie? Wystarczy nasypać trochę ziemi i na wierzch położyć darnie. Zwiąże trawa elegancko i w zimie będzie trwalsze niż beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Tak, myślałem o następnej zimie. Może twój pomysł jest dobry ahonen, ale ja chciałem coś mocnego co wytrzyma kilkadziesiąt skoków na dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ahonen Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Ziemna skocznia wytrzyma na mrozie nawet przejazd traktorem. ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 No na mrozie. A u mnie coś kiepsko z mrozem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ahonen Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Po prostu uwierz mi na słowo, że nie ma lepszego materiału na skocznię niż ziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi