xsiorex Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 JumperOkocim Czy mógłbyś załatwić jakieś plany skoczni w Skawicy? @rekin488 zdjęcie nie wchodzi, bo dałeś link do jakiegoś konta pocztowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Hm... Ja to odkąd zacząłem jeździć, a właściwie najpierw skakałem. Pamiętam, że dostałem od dziadka takie czerwone nartki na sprężynach. Przed blokiem mam dwie górki jedną wyższą, a drugą mniejszą zaraz za nią. Na początku nie mogłem dojechać do ,,progu" ale gdy dojechałem skutki były tragiczne. Nie wiedziałem że wybija się ze środków nart więc gdy tylko dzioby nart dojechały do ,,progu" wybiłem się do przodu. Ja poleciałem około metra i wylądowałem na brzuchu. Gorsze jest to, że narty zostały na ,,progu":). Byłem cały w śniegu(podobnie jak Małysz w Zakopanem) ale nie zraziłem się wtedy. Miałem ok.4-5 lat, a jeździć w wieku 6-7 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 na zjazdówkach chyba że masz skokówki. na terenowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsiorex Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 :Ja skakałem pierwszy raz w Szczyrku na zjazdówkach. Na stoku zrobili skocznię ze śniegu, ale można było nieźle polecić, ja byłem jednym z tych co skakali najdalej I NIE ZALICZYŁEM ANI JEDNEJ WYWROTKI ANI PODPÓRKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsiorex Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 skokówki nowe to kupisz np. FISCHER - gołe deski 1050 zł , a używane to trzeba kupić chyba od jakiegoś klubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 ok. K-8 do max K-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Ja osobiście nie polecam budować skoczni ze śniegu, chyba że mieszkasz na lodowcu. Na jeden dzień zachodzisz, męczysz się i potem nie masz już siły skakać więc myślisz ,,poskacze jutro". Na drugi dzień przychodzisz a tu odwilż, albo wandalom spodobało się kopanie śniegu. Według mnie to szpadel czy łopata i zasuwaj sypać próg z ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsiorex Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Urban.... Zgodzę się z michim. Nie masz co robić skoczni ze śniegu. jednak skoro chcesz to możesz spróbować. Po pierwsze: zależy gdzie chcesz ją robić. Jeśli na swoim terenie to dobrze, a jeśli gdzieś indziej to ci ją zniszczą Po drugie: Postaraj się dobrać optymalny kąt rozbiegu (tzn. żebyś mógł polecieć nie może być za duży bo wtedy tracisz prędkość, lecisz krócej. A jeśli kąt będzie za mały to skok długi też nie będzie) Po trzecie: wyprofiluj odpowiednio zeskok Po czwarte: tory polej wieczorem wodą A z ciekwości jaki masz sprzęt? Mam nadzieję, że trochę ułatwiłem, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsiorex Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 michi a ty masz jakis sprzet do skakania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 niestety nie. mam stare "pieniny" takie na jakich fortuna zdobywał złoto ale są nie wysokie, a tak to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 wzrost 162cm, a na allegro zaglądam dość często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsiorex Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Mam pytanie: Czy jak obłożę zeskok skoczni zrobiony z drewna płytą PCV i przed skokami będę ją polewał wodą to będę mógł skakać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 tak to jest mój pomysł na jedyną polską amatorską skocznię letnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 w sklepach budowlanych np. castorama, OBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 i rozbieg tez z PCV?no oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsiorex Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 a michi chciałbym ci powiedzieć, że pierwszą amatorską letnią skocznią była (a może jeszcze i jest?) skocznia w jaworniku (koło myślenic) a sadziecie ze pcv moze zastapic igielit???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 1.a i tu się mylisz bo oni mają tylko igielit na rozbiegu więc co potem skakaliby na ziemię?! To jest po to aby mogli skakać jak jaest mało śniegu i nie starczy im na rozbieg. 2. Może ale ja PCV stosowałbym tylko na rozbiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsiorex Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 hmmm... o igielit to trudno (niestety) kontaktuj się z klubami teraz w wiśle mają przebudowywać te małe skocznie w centrum więc można się zapytać - dadzą za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsiorex Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 michi mówiłeś ze w jaworniku nie mają igileitu - http://www.skijumpin...iach-2009/#gora rekin... najlepiej skakać na nowych, choć są cięższe (moim zdaniem) a urban - weż zrozum że skocznia ze śniegu jest bez sensu - może przyjść odwilż - zresztą usypanie troche ziemi to nie jest duża robota rekin - masz gg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsiorex Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 to szkoda bo ja juz kombinuję nad skocznia z kolega ktorego poznalem na innej str. a jest z mojego miasta wiec moglibysmy troche gadac na temat roznych "skokowych" rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 no ja podobnie tak jak xsiorex znalazłem gościa z mojego miasta ale jeszcze się nie kontaktowałem z nim bo jest o 3 lata starszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsiorex Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 rekin488 ja bym coś podobnego do buli zrobił żeby wygodniej (i bezpieczniej!!!) spadać, tzn. lądować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsiorex Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 urban no cóż to są jeszcze stare narty... to nie są carvingi więc pewnie lekkie - ja sądzę że możesz na nich próbować skakać michi w dąbrowie mieszka jeden skoczek (ma profesjonalny sprzęt ) Nazywa się MARCIN KALETA jak chcesz kontakt to wejdź na http://www.lodz-ski-team.pl/ i popytaj na shoutboxie chłopaków z łodzi o to teren jaki znalazłem w lesie na skocznie. Oceniajcie Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 xsiorex taka rada zajrzyj 5 postów wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsiorex Napisano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 niestety... ruch się zacznie pewnie na początku listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi