JumperOkocim Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 My niestety na lato musimy zdjąć z pola konstrukcje wieżyczki, ale prace ziemne przy zeskoku się szykują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Musimy ją zdjąć gdyż w lecie na terenie skoczni są sianokosy @Koszatniczka Od jakiejś skoczni trzeba zacząć więc zachęcam was do budowy, na pewno wiele pracy trzeba będzie włożyć ale żeby tylko wandali w okolicy nie było to szansa fajną skocznie jest (jak np. w Radoryżu Kościelnym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Tylko nie róbcie takiej jak w radoryżu bo tak gościu zrobił najazd bez wyrównania na progu. nie no ruch żaden ludzie co wy nawet nie myślicie żeby odwiedzić to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 jeśli o wysokość progu ci chodzi to gdzieś 70cm, rozbieg 10m a jak chodzi o narty to jeśli zaczynasz skacz na normalnych, chyba że skaczesz już długo to szukaj skokówek P.S.Jakbyś miał jakiś kontakt co do nart(silveretta) lub butów to podaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 23 Października 2010 Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Mam pytanie do wojcia i Damianara: nie jest któryś z was ze śląska? :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 31 Października 2010 Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Na takiej górce to możesz spokojnie myśleć o skoczni k-20 (jeśli naprawde ma 45 stponi na całej długości). A o śląsk pytałem się bo ja mieszkam w zagłębiu a to też śląsk. Jakby się jumperokocim obudził to mam pytanie: Gdzie kupiłeś narty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Ja też bym się bał, ale: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 No niezłe filmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Na takiej górce to możesz spokojnie myśleć o skoczni k-20 (jeśli naprawde ma 45 stponi na całej długości). A o śląsk pytałem się bo ja mieszkam w zagłębiu a to też śląsk. Jakby się jumperokocim obudził to mam pytanie: Gdzie kupiłeś narty? Witajcie trochę mnie tu nie było głównie dlatego że przeniosłem się na forum amatorskich skoczków narciarskich. Narty kupiłem w Brzesku sklep Olimp, wyjątkowo się trafiło że w pobliskim mieście znaleźliśmy z kolegami narty do skoków niestety bez wiązań za 120zł. Pytaliśmy się czy nie załatwiliby nam reszty sprzętu ale zaoferowali nam nowy od oficjalnych dystrybutorów w cenach dla nas kosmicznych. Co do nart to szukaj na Allegro znajomy o nicku skoczek102 sprzedaje. Z ostatniej chwili właśnie widzę wystawił pierwsze pary nart i butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 14 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 15 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Nie poddawaj się :] Wg. mnie skoki powinny też być trenowane, jak piłka nożna :] W sensie tak popularnie. Narty skompletowałem, na ten sezon będę miał kombinezon. Co do tego trenowania to brakuje u nas w kraju infrastruktury, skocznie są jedynie w Beskidach i Karpatach nawet młodzi skoczkowie z Sudetów nie mają gdzie zaczynać skakać. Gdyby w kraju było więcej takich jak skoczkowie z Łodzi to byłaby szansa to rozkręcić ale bez pomocy samorządów i sponsorów nie ma szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Wymyśliłem genialną rzecz. Z desek zbiłem próg ok. 50 cm. Teraz mogę skakać tam gdzie jest śnieg. Jest u nas w parku taka fajna długa górka, myślę ,że skocze z 10m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ahonen Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 O widzę, że zaczyna się przedsezonowa gorączka, dlatego zapraszam na forum amatorskich skoków. Adres mieści się pod postem JumperOkocimia. Na forum wszelkie możliwe rozmowy na temat Amatorskich skoków, jak również rozmowy o skokach zawodowych. Serdecznie zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 kombinezon U tego gościa możesz kupić kombinezon ma ich wiele. Zapraszam na forum amatorskich skoczków narciarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Tak to typowo do skoków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 25 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 U mnie trochę posypało ale to jest tak, że tylko gdzie nie gdzie jest kilka płatków śniegu. Mam nadzieje, że do końca listopada oddam pierwszy skok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 No tak w ogóle to ja też mam 13 lat. U mnie nasypało tyle, że jeszcze trochę i można skakać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Witaj Adam30002 długo czekałem aż ktoś z okolicy dołączy do rozmowy o skokach Gdzie skaczesz? w dużej grupce masz jakieś foty filmiki? U mnie dziś nieźle posypało prognozy na tydzień są obfite w śnieg Jutro prawdopodobnie rozpoczęcie sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ahonen Napisano 28 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Amatorzy skoków bijajcie na forum specjalnie dla Was! http://amatorskie_sk...rskie.foreo.pl/ Potrzebujemy Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsiorex Napisano 21 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 trochę może dołoży Mogła by też być taka jak Krokiewka w Lublinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsiorex Napisano 23 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Masz dobre zdjęcia, sądzę, że mógłbyś pokusić się nawet o trochę większą skocznię, jeżeli postawisz ją na jakiś balach, mógłbyś też wyciąć to drzewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 23 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Fundusze no cóż - jakoś się uda, wiem już kto jest właścicielem gruntu - spółdzielnia mieszkaniowa, więc jak się zgodzą to może nazwiemy skocznię ich nazwą? To jest szansa się dogadać, powinniście zaplanować co i jak, i pytać o zgodę spółdzielni @arecki1995 te drzewo od lewej strony przeszkadza ale wydaje mi się że można zbudować to co zaplanowałeś. Użytkownik JumperOkocim edytował ten post 23 luty 2011 - 23:06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsiorex Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Włączcie się w dyskusje o sprzęcie: http://www.skiforum....?t=26263&page=4 Szczerze muszę powiedzieć, że skoki to sport kosztowny:( Kiedy przeliczyłem ile będzie kosztować nowy sprzęt (oprócz kasku i gogli), to się przeraziłem: - Narty Fischer (1050zł) - Buty Rass (1100 zł) - wiązania np. Winair (ok. 750zł) - kombinezon (ok. 450zł). Jeżeli ktoś z Was ma jakieś namiary na nowe lub używane narty, nowe buty i nowy kombinezon to proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Tak, nowy sprzęt jest zaje drogi. Ja wydałem ostatnio troche kasy na sprzęt używany, ale sprzęt mam powiedzmy kompletny -Narty Elan 230cm bez wiązań(100zł) -wiązania sprężynowe Germina (50zł) -Kombinezon Berdax (150zł) -Buty mocno zaużywane Adidas (40zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsiorex Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 ja chcę kupić używane narty z wiązaniami, buty sobie powiedzmy postawię nowe JumperOkocim -prześlij jakieś zdjęcia swoich nart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi