bulwa Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 udało mi się dzisiaj ruszyć z domu i zacząć budowę skoczni . Narazie zrobiłem tory najazdowe i 'zratrakowałem' nartami rozbieg i zeskok. usypałem też śnieg na próg ale tu pojawił się problem. Śnieg jest strasznie sypki i trudno go jakoś uformować. Jutro będe dalej kombinować no i zebrałem cały wór choineczek . jutro ciąg dalszy prac na skoczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Bulwa:jeśli masz sypki śnieg to nawet jakbyś nie wiem co robił to skoczni miał niebędziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ahonen Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Samą skocznię z sypkiego śniegu da się ubić, ale trzeba ją ubijać nartami we dwóch/trzech z pół godziny. Ale buli się nie da... No Balinski czekamy na foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulwa Napisano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 udało się zbudować skocznie . teraz muszę coś zrobić ze strefą hamowania bo ziemia wychodzi... jeden skok próbny oddany....1 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ahonen Napisano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Dokładnie pięta. Ale na oko można zmierzyć środek stopy. Ja tak np. mierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 tak, skoki mierzymy od butów my mamy taki problem na skoczni głównej że jak skaczemy powyżej 9m ciężko się utrzymać (płasko jest na 12m) i jest to wina albo zbyt krótkiego zeskoku albo lodu na tej części skoczni Użytkownik JumperOkocim edytował ten post 19 styczeń 2010 - 17:18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 JumperOkocim: może nasyp woęcej śniegu. Moja skocznia w budowie, ale mniejsza. Myślę, że będzie gotowa jeszcze przed feriami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulwa Napisano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 dzisiaj nie skakałem ale polałem wodą próg. Tory najazdowe spryskałem wodą używając takiego spryskiwacza co do oprysków się stosuje (pomarańczowa butla, pompuje sie powietrze i sie pryska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Bulwa tak to sobie narty porysujesz i nie wiadomo jak to zamarznie i czy w ogóle, ale pomysł dobry. Ponieważ wielu z was skarży się na małą prędkość na progu wymyśliłem rozwiązanie: kupcie sobie np. w castoramie płytę PCV ok.20-25zł,potnijcie na paski 8cm x 1m i połóżcie na torach. Posypać śniegiem i vłala. Na lato od razu polać wodą i tory gotowe.Planuje takie rozwiązanie zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 W fazie końcowej mamy skocznię mamucią (pewnie K-15 będzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Skocznie fajne. Ciekawe jaki osiągniecie rekord. Życzę jak największego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulwa Napisano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 kolejny dzień na skoczni dzisiaj. Chwile poskakałem. kilka razy ubiłem zeskok nartami ale wciąż efekt nie jest zadowalający. Dałem tymczasowe oznaczenia metrów. Polałem rozbieg wodą... zostaje mi jeszcze do zrobienia: -polać kilka razy jeszcze rozbieg -coś zrobić ze strefą hamowania -prace kosmetyczne Użytkownik bulwa edytował ten post 21 styczeń 2010 - 15:29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 bulwa wg mnie wyjazd na próg skoczni jest za ostry ( nadsypał bym śniegu przy wjeździe na skocznie). Dużą prędkość rozwijasz na rozbiegu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ahonen Napisano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Jumper lądujecie z podparciem, bo macie złe nachylenie progu. Powinno być ok. 10st. w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ahonen Napisano 14 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Jak duża oficjalnie była ta skocznia? Zapodajcie jakieś zdjęcia. Niechże nacieszymy oczy... W mojej miejscowości jest stara skocznia bodajże K-35, ale rośnie już na całym terenie młody las, więc nie sądzę, by była możliwość renowacje a szkoda... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Skocznia w Dukli kolejna strona internetowa całkiem fajna skocznia rekord 33m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ahonen Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Ooo bardzo duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusiak22 Napisano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Siemanko, Sorrki za reklamę ale zapraszam wszystkich skoczków amatorów na forum o Amatorskich Skokach Narciarskich Pomóżcie je nam rozkręcić Serdecznie zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 @ elsaper gratuluje pierwszych skoków i odwagi chociaż krokiewka wydaje mi się nie straszną skocznią Szkoda że nie robią kolejnych konkursów na najlepszą amatorską skocznie narciarską bo ten był w 2007 r. najbardziej jak dla mnie szacunek dla krokiewki należy się za to że chłopaki skaczą na niej już od zimy 06/07. to już jej 4 sezon! W tamtym sezonie mieliśmy kolegę który też uczył się jazdy na nartach w ciągu 2 dni odważył się skoczyć 8m na K-12 pozdrawiam cię i zapraszam do dalszej dyskusji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Ja jutro jadę na zimowisko i chę zrobić tam skocznie(ze śniegu) ale nie wiem czy się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusiak22 Napisano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 No i mamy odwilż lekką Mam nadzieję że na przyszłą zimę tez będzie tak jak było teraz i że uda mi się postawić skocznię Użytkownik mateusiak22 edytował ten post 19 luty 2010 - 11:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 ej ludzie żyjecie czy popłynęliście razem z odwilżą:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JumperOkocim Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Więcej niż ty IV mistrzostwa amatorów w Skawicy Sezon się już w zasadzie skończył, teraz czas na nowe projekty i ulepszenia skoczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ahonen Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Sezon kategorycznie zakończony. Czas na kompletowanie sprzętu do skoków, szukanie miejsca na skocznię, projekty i budowę. Oraz na inne nienarciarskie zajęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Mam plany(narazie w głowie) zrobić skocznię K10 całą sztuczną i całoroczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi