fox34 Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Byłem już prawie zdecydowany na taki przeskok ale jak poczytałem trochę na forum o chip'ach to już sam nie wiem czy to będzie miało sens. Mam 192cm 89kg i myślałem o nartach trochę twardszych. Z Waszych postów wnioskuję, że head chip wcale nie jest twardą nartą z tym, że ma ponoć się utwardzać w miarę zmiany warunków i szybkości. Te supershape, które ujeżdżam teraz są wyśmienite, chociaż może trochę za miękkie. Dla zwykłego snobizmu chyba i ciekawości po trochę, zmieniłbym na coś innego. Użytkownik fox34 edytował ten post 30 listopad 2009 - 16:52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Masz bardzo skrętne narty. Dokupilbym jakies all montainy trochę twardsze i dluzsze, na prz., te dlugosci 183cm: http://www.skionline...&id_modelu=2667 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fox34 Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Jeżdżę głównie po przygotowanych stokach, szybko i najczęsciej carvingiem lub krótkim ciętym skrętem. Jazda off piste jeszcze mnie nie "połknęła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RysiekVR Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Jeżdżę głównie po przygotowanych stokach, szybko i najczęsciej carvingiem lub krótkim ciętym skrętem. Jazda off piste jeszcze mnie nie "połknęła" Proponuję Rossignol'a R9S lub R8S z rocznika 7/8 lub 8/9. Nie są tak gibkie jak iSupershape'y ale zdecydowanie twardsze. Wskazana dobra kondycja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fox34 Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Słabo wypadają przy długim carvingowym skręcie, a to tez bardzo lubię. Chyba, że nie aż tak słabo jak opisują na forum:D A czy nikt nie miał do czynienia z head chip ? Głównie o nich myślałem i porównaniu tych dwóch. Ewentualnie może ktoś ujeżdżał F progressor, ponoć to narta o dwóch promieniach skrętu. Nigdy nie miałem rossi, jakoś odrzuca mnie ich szata graficzna Zawsze kochałem atomica, dopóki nie odkryłem supershapa. Miałem slalomki atomica i supercross sx B5 ale ta narta w ogóle mi nie leżała. Podobają mi sie jeszcze voelkl'e, fischery i pewnie w każdej z nich znajdę jakiś odpowiednik rossi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Słabo wypadają przy długim carvingowym skręcie, a to tez bardzo lubię. Chyba, że nie aż tak słabo jak opisują na forum:D A czy nikt nie miał do czynienia z head chip ? Głównie o nich myślałem i porównaniu tych dwóch. Ewentualnie może ktoś ujeżdżał F progressor, ponoć to narta o dwóch promieniach skrętu. Nigdy nie miałem rossi, jakoś odrzuca mnie ich szata graficzna Zawsze kochałem atomica, dopóki nie odkryłem supershapa. Miałem slalomki atomica i supercross sx B5 ale ta narta w ogóle mi nie leżała. Podobają mi sie jeszcze voelkl'e, fischery i pewnie w każdej z nich znajdę jakiś odpowiednik rossi. jeśli jesteś przywiązany do Heada weź Supershape Speed i nie baw się w żadnego chipa...... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fox34 Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Rozumiem, że speed jest bardziej dynamiczny i wymagający niż i supershape? Też się nad nim zastanawiałem. Jeździłeś na obu? Oczywiście, że nie zależy mi na tym, żeby widniał napis chip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Rozumiem, że speed jest bardziej dynamiczny i wymagający niż i supershape? Nie jest bardziej wymagajacy - wedlug mnie A czy bardziej dynamiczny ? O co pytasz ? ISupershape masz radykalnie taliowana slalomke i w skrecie ona ma wieksza dynamike. Speed masz lajtowa gigantkopodobna i o tym rozmawiamy czego szukasz, jesli szukasz. Chociaz przyznam sie ze jak jezdzilem ta narta na poczatku jej ujezdzania 163 cm i r14 to strasznie oddawala w skrecie, mialem wrazenie ze dopala z nitro :rolleyes: Teraz na 177 cm nie ma juz takiego wrazenia, no ale przy takiej dlugosci inaczej chyba oddaje. Tez inny skret i inna jazda troszke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fox34 Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Rozumiem różnice. Zwracam się bardziej w stronę nart slalomowych niż gigantowych, więc wezmę to pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi