marcopolo444 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Wiemy,że wszystko możemy chińskie kupić ...ale czy narty chińskie , markowe ?????ktoś widział...może chińczycy o nartach zapomnieli????W sumie to sie poważnie pytam,,,,aby czasami jakiś podróbek nie kupić ....pozdrawiam:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomformat Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 O Chińskich markowych nie słyszałem, ale o markowych chińskich już tak. Volkl zaczął tam produkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcon Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Wydaje mi się że w Intersporcie widziałem K2 z nalepką Made in China, ale to jakiś żartowniś mógł przykleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turbo88 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 K2 już od kilku sezonów produkuje narty w chinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 O Chińskich markowych nie słyszałem, ale o markowych chińskich już tak. Volkl zaczął tam produkować Z tego co wiem to skończył już tam produkcję, a nie zaczął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcopolo444 Napisano 16 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 to znaczy że padłem ofiarą następnej podróby ..bo mam Volki , których nie ma w żadnym katalogu............niech to szlag trafi:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybalski Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 to znaczy że padłem ofiarą następnej podróby ..bo mam Volki , których nie ma w żadnym katalogu............niech to szlag trafi:eek: Nie koniecznie po prostu możesz mieć jakieś narty pozakatalogowe które były produkowane dla sieci marketów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pw Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Chiny czy to nam się podoba czy nie są krajem nowoczesnych technologii i eksportują duże ilości towarów wysoko przetworzonych W przeciwieństwie do Polski - niestety:(. W chinach produkuje się nie tylko tandetne koszulki, gumki do ścierania, wieczne pióra i atrament jak to było 30 lat temu Z drugiej strony produkcja nart nie jest aż tak skomplikowana jak twierdzą niektórzy producenci. Zatem dlaczego w Chinach nie miałyby powstawać topowe narty skoro powstają np. w Rumunii, a pewna b. znana firma produkuje buty na Węgrzech:p. A jeżeli chodzi o volkla to wiem z pewnych źródeł że parę lat temu były produkowane niektóre modele w fabryce Sportena w Czechach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomformat Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 to znaczy że padłem ofiarą następnej podróby ..bo mam Volki , których nie ma w żadnym katalogu............niech to szlag trafi:eek:Nie załamuj się, jak nie mają rdzenia z masy ryżowej to nie będzie tak źle, a jak mają bambusowy to ho ho:) A co do produkcji Volkla w Chinach to w tamtym sezonie było coś pisane że własnie przenoszą tam produkcję "niskich" modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Wszystkie narty marki Dynastar, które są dostępne w Makro są w produkowane w Chinach i to nie tylko te najniższe modele. A dowiedziałem się zupełnie przypadkowo oglądając te same deski w Makro i Ski Teamie. Na moje pytanie dlaczego jest taka różnica w cenie (ok 25%) sprzedawca właśnie mnie oświecił. Dodał również, że są one pełnowartościowe tak samo jak te produkowane w Europie na salony firmowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wincek Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Trochę faktów ,firmy VOLKL, MARKER i MARMOT zostały przejęte przez K2 ,a dalej stoi pewnie jakiś fundusz inwestycyjny i może z chinskim kapitałem nic dobrego z tego nie wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcon Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 A K2 nie należy przypadkiem do amerykanów? Po za tym to jeśli ten fundusz nie będzie się wcinał w sprawy "narciarskie" to chyba nie powinno być źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi