kilo1984 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam, mam nowe narty i chciałbym oddać do pierwszego nasmarowania w Poznaniu. ktoś zna dobry serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogna Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Ja oddaję tylko do Muszaka na Racławicką. Po kilku serwisowaniach można negocjować ceny. Odradzam Intersport w KingCrossie- znajomej tak ustawili nartki że nie wypieła się podczas upadku i kontuzja gotowa. No , ale może już się tam obsługa poprawiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RysiekVR Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam, mam nowe narty i chciałbym oddać do pierwszego nasmarowania w Poznaniu. ktoś zna dobry serwis? Jak są nowe to dobrze by było najpierw z dzień na nich pośmigać a potem smarować. Wątpię aby chciało się serwisantom czyścić ślizg (a zwykle jest zakonserwowany) przed smarowaniem (a jak tego nie zrobią to do du... z takim smarowaniem - zejdzie expresowo.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanka1 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Wart polecenia, poza Muszakiem, o którym mowa wyżej, jest też Pink Sport Aleja Polska (mnie więcej vis a vis myjni samochodowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keram Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Popieram Ryśka - omiń serwis za pierwszym razem - chyba, że chodzi o ustawienie wiązań... O Muszaku słyszałem też dobre opinie - dorzucę jeszcze skiteam przy Bułgarskiej - mają naprawdę profesjonalny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanka1 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Sprzęt profesjonalny to jednak nie wszystko, gdy nie ma dobrej obsługi. Kolega bardzo naciął się tam w zeszłym sezonie. Może dlatego, że w okresie bezpośrednio przed feriami mieli tam totalny zawrót głowy. Nie było mowy o poprawkach i prosto stamtąd podjechał od razu do Pink Sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keram Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Hanko... jak widać - co klient to opinia Ja osobiście nie spotkałem jeszcze żadnej osoby, która polecałaby Pinka pod jakimkolwiek względem. To chyba najdroższy sklep narciarski w Poznaniu a obsługa to same Alfy i Omegi. Jak ktoś się potrafi przez nich przebić to ok! Ale wracając do pytania kilo1984 - tu na forum zdania co do samego smarowania nowych nart są podzielone. Jedni uważają, że warto, inni że nie warto. Moja rada - jeśli ktoś ma spaprać Twoje nowe deski - odpuść sobie nawet taką błahostkę jak smary. Jak trafisz na bardzo złe warunki śniegowe to zdecydujesz na stoku i już na miejscu będziesz rozglądał się za serwisem... Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilo1984 Napisano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Dzięki wszystkim za pomoc!!! Pozjeżdżam z 1-2 dni i wtedy oddam deski do smarowania. Pozdrawiam:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanka1 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Hanko... jak widać - co klient to opinia Ja osobiście nie spotkałem jeszcze żadnej osoby, która polecałaby Pinka pod jakimkolwiek względem. To chyba najdroższy sklep narciarski w Poznaniu a obsługa to same Alfy i Omegi. Jak ktoś się potrafi przez nich przebić to ok! Moja wypowiedź dotyczyła tylko i wyłącznie serwisu, sama korzystałam, sprawdziłam. Co do sklepu i obsługi w pełni podzielam Twoja opinię i nigdy nie polecałam robienia tam zakupów. Tutaj będę monotematyczna - Zielazek:) pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 ja dorzucę jeszcze jeden serwis http://www.ski-service.poznan.pl/ robiłem tam kiedyś narty i chyba wiedzą co robią :D:D jak pamiętam to Motak jest w tym interesie na Śniadeckich ze 100lat!!!:eek: dla nie chcących wbijać się w miasto polecam jeszcze serwis http://www.2kola.net...ki/serwis2.html w Suchym Lesie mają tam też fajne kaski i gogle oraz jest gdzie zaparkować Użytkownik latamito edytował ten post 16 listopad 2009 - 22:54 sialala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 nie chcę, ani umiem się odnieść do Twojej wypowiedzi tak jak pisałem ,robiłem tam narty kiedyś ,kiedy serwisów i dobrych nart było jak na lekarstwo teraz jak narty nie chcą jechać ,to kosztuje ok 5E w serwisie na mscu /znaczy na stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba K. Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 PYTANIE Hej! Mam pytanko odnośnie w miarę taniego i dobrego serwisu, gdzie można się dogadać z właścicielem/pracownikami. Chodzi mi mianowicie o 2 rzeczy: 1) Gdzie można w miarę tanio i profesjonalnie podostrzyć narty? (żeby nie zedrzeć krawędzi) Mam pożyczone narty i przed wyjazdem chciałem, żeby krawędzie dobrze trzymały się stoku. Jest to rzecz, która (przynajmniej mi) potrafi uniemożliwić jazdę na nartach. Ostatnio na zlodzonej trasie, gdy próbowałem stanąć na krawędziach w poprzek oblodzonego stoku, kończyło się to tym, że cały stok przejeżdżałem na tyłku, aż do mniej stromego miejsca. Dla mnie to była masakra :mad: Tylko, że w ogóle się na tym nie znam i może akurat te deski nie potrzebują ostrzenia? Dlatego zależy mi na miejscu, gdzie ktoś będzie mógł obiektywnie na nie zerknąć i profesjonalnie doradzić, czy to ostrzenie aby na pewno jest potrzebne? Myślę raczej tylko o ostrzeniu, ubytkami w ślizgach i brakiem smaru nie będę się przejmował. 2) Jakiś czas temu mój ojciec zdobył, jakieś narty (za długa historia, żeby ją opowiadać, ale można w skrócie powiedzieć, że dostał deski z wiązaniami za "flaszkę") - tylko nie wiadomo, w jakim stanie są te deski i wiązania. Na pierwszy rzut oka trochę pordzewiałe krawędzie, jakieś rysy na ślizgach i na lakierze, wiązania wizualnie wydają się być w porządku. Trochę strach je testować na jakichś większych stokach (jadę niedługo do Włoch i wolę mieć sprawdzony sprzęt; pożyczyłem), a u nas (na Mazurach) nie ma aktualnie śniegu, żeby to zrobić. I chciałem się Was zapytać, czy jest możliwośc takiego sprawdzenia sprzętu, czy jest on w ogóle sprawny i bezpieczny? Głownie zależy nam na wiązanach, bo to ponoć, jakieś niezłe Markery Tylko, że bez sensu byłoby płacić np. stówę za sprawdzenie sprzętu i jego ewentualną renowację (trochę pordzewiałe krawędzie), żeby ostatecznie się dowiedzieć, że sprzęt nie nadaje się do bezpiecznej jazdy. Dlatego, czy znacie może kogoś, kto mógłby na nie obiektywnie zerknąć i dać, jakąś fachową poradę? Dechy nie są pierwszej młodości (chyba jakieś pierwsze z tych taliowanych) Z góry wielkie dzięki za pomoc Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoczek Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 PYTANIE Hej! Mam pytanko odnośnie w miarę taniego i dobrego serwisu, gdzie można się dogadać z właścicielem/pracownikami. Chodzi mi mianowicie o 2 rzeczy: 1) Gdzie można w miarę tanio i profesjonalnie podostrzyć narty? (żeby nie zedrzeć krawędzi) Mam pożyczone narty i przed wyjazdem chciałem, żeby krawędzie dobrze trzymały się stoku. Jest to rzecz, która (przynajmniej mi) potrafi uniemożliwić jazdę na nartach. Ostatnio na zlodzonej trasie, gdy próbowałem stanąć na krawędziach w poprzek oblodzonego stoku, kończyło się to tym, że cały stok przejeżdżałem na tyłku, aż do mniej stromego miejsca. Dla mnie to była masakra :mad: Tylko, że w ogóle się na tym nie znam i może akurat te deski nie potrzebują ostrzenia? Dlatego zależy mi na miejscu, gdzie ktoś będzie mógł obiektywnie na nie zerknąć i profesjonalnie doradzić, czy to ostrzenie aby na pewno jest potrzebne? Myślę raczej tylko o ostrzeniu, ubytkami w ślizgach i brakiem smaru nie będę się przejmował. Z góry wielkie dzięki za pomoc Pozdr! Witam chcesz by ktoś za Ciebie zadecydował czy narta jest dobra, nie przekonasz się sam jak nie wejdziesz na stok, jeżeli nie wiesz to moim zdaniem warto dać do serwisu - może już na miejscu gdzie będziesz jeździł (po weryfikacji na stoku) , ja osobiście oddałem do SkiTeam w Poznaniu i jestem na 1000% zadowolony, Dolomity- wszystko pod kontrolą, narty niosły i trzymały jak trzeba. Pewnie nie pomogłem za dużo lecz uważam,że każdy pracownik (sieciowy serwis lub prywatny) odpowie na zasadzie : Pana decyzja Pozdrawiam smoczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba K. Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Dzięki za wypowiedź Chodzi o to, że na tych krawędziach, jakąś tam ostrość czuć, ale nie wiem, czy to nie za mało na zmrożony stok/lód? Dlatego chciałem, żeby ktoś zerknął i ocenił. Nie uśmiecha mi się ostrzenie nart we Włoszech i płacenia za to 30 euro To jakie jeszcze miejsca moglibyście polecić w Poznaniu? Bo SkiTeam, może i jest profesjonalny, ale strasznie tam na wszystkim zdzierają kasę (kurtki za 4,5k to nigdzie jeszcze nie widziałem, a tam i owszem :eek: natomiast cena 2k za kurtkę to norma), więc chyba nie mam tam czego szukać Czekam na jeszcze jakieś porady i ewentualnie odp na 2-gie pytanie Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoczek Napisano 16 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Dzięki za wypowiedź Nie uśmiecha mi się ostrzenie nart we Włoszech i płacenia za to 30 euro To jakie jeszcze miejsca moglibyście polecić w Poznaniu? Bo SkiTeam, może i jest profesjonalny, ale strasznie tam na wszystkim zdzierają kasę (kurtki za 4,5k to nigdzie jeszcze nie widziałem, a tam i owszem :eek: natomiast cena 2k za kurtkę to norma), więc chyba nie mam tam czego szukać Pozdr! Powiem tak: jedź z tymi nartami do Ski Team do serwisu, zobaczą co masz i powiedzą trzeba to i to i ... a koszt to ..... a Ty zawsze możesz powiedzieć : dziękuję nie skorzystam. Ja zapłaciłem 85 zł za ostrzenie,smarowanie i uzupełnienie lekkich braków - jeżeli uważasz,że to za drogo to myślę, że nigdzie w kraju nie będziesz miał taniej.A jeśli już to jakość tej usługi pozostawi dużo do życzenia ( nie odbieraj tego,że mam udziały w serwisie Ski Team ), wydajesz jakieś całkiem duże pieniądze na wyjazd do Włoch i myślę ,że można oszczędzić na innych atrakcjach a na narty 80-90 zł to zaledwie kropla w morzu tych wydatków. Pozdrawiam smoczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba K. Napisano 16 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Dzięki, no i w sumie masz rację Zanieść narty i spytać, mogę Jeśli chodzi o wyjazd do Włoch to własnie udało mi się znaleźć super okazję i jadę za podobną cenę, jak w Polsce A myślisz, że oni by tam potrafili też ocenić, czy narty i wiązania nadają się do użytku w ogóle? (pkt.2 w moim pierwszym poście) Czy bym musiał coś zapłacic za to sprawdzenie? W sumie spytam się, jak tam pójdę, ale może będziesz mógł mi coś poradzić Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmek1 Napisano 16 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Spróbuj u Muszaka na Racławickiej. Wejście do serwisu po lewej patrząc na sklep z ulicy. TUTAJ masz cennik usług. Ja u nich na razie tylko smarowałem (pierwsze nartki), ale byłem zadowolniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyton Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 ja dorzucę jeszcze jeden serwis http://www.ski-service.poznan.pl/ robiłem tam kiedyś narty i chyba wiedzą co robią :D:D jak pamiętam to Motak jest w tym interesie na Śniadeckich ze 100lat!!!:eek: dla nie chcących wbijać się w miasto polecam jeszcze serwis http://www.2kola.net...ki/serwis2.html w Suchym Lesie mają tam też fajne kaski i gogle oraz jest gdzie zaparkować Doskonały serwis, Paweł Motak naprawdę wie co robi!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 29 Października 2012 Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Swoją drogą dziwne, że na różnych portalach zakupów grupowych można "se" kurs operatora wózka widłowego kupić, opony zmienić, napełnić klimę, umyć auto... ale nigdzie nie ma w takich ofertach przygotowania sprzętu do sezonu:) Prawdziwi narciarze nie oszczędzają! Bo nie mają okazji:) ...pomijając wątpliwą jakość takich usług za pół ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi