banas11 Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Witam na nartach jeżdziłem dopiero jeden sezon (4dni, w tym godzinka z instruktorem) swoje umiejętności oceniam na poziomie5-6, chciałbym kupić narty więc mam pytanie czy narty Fischera RX8 nie beda dla mnie zbyt trudne waga 72 kg, wzrost 176, chciałem dodać że w tym roku będę chciał spędzić parę godzinek z instruktorem chiałem jeszcze dodac ze nauka jazdy na nartach przychodzi mi dosc latwo:) korzystaj z funkcji edit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Witam na nartach jeżdziłem dopiero jeden sezon (4dni, w tym godzinka z instruktorem) swoje umiejętności oceniam na poziomie5-6, chciałbym kupić narty więc mam pytanie czy narty Fischera RX8 nie beda dla mnie zbyt trudne waga 72 kg, wzrost 176, chciałem dodać że w tym roku będę chciał spędzić parę godzinek z instruktorem RX6 będzie zdecydowanie lepsza na początek twojej kariery:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banas11 Napisano 18 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Czyli uważasz że RX6 nie będzie za trudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Będzie ok tym bardziej piszesz że szybko się uczysz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banas11 Napisano 18 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 a jakie buty i narty poleciłbyś dla mojej dziewczyny, nowicjuszka też po jednym sezonie tak jak ja, z tą nauką to już nie tak dobrze no i raczej napewno spokojna i rekreacyjna jazda, waga 65kg, wzrost 165cm, cena zestawu tak do 1500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenobcy Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 a jakie buty i narty poleciłbyś dla mojej dziewczyny, nowicjuszka też po jednym sezonie tak jak ja, z tą nauką to już nie tak dobrze no i raczej napewno spokojna i rekreacyjna jazda, waga 65kg, wzrost 165cm, cena zestawu tak do 1500złTu trochę dyskusji na temat sprzetu dla dziewczyn http://www.skiforum....ight=dziewczyny http://www.skiforum....ight=dziewczyny http://www.skiforum....ight=dziewczyny http://www.skiforum....ight=dziewczyny http://www.skiforum....ight=dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banas11 Napisano 20 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 ludzie podajcie jakis konkretny model wyprobowany zeby posluzył pare sezonow i zeby mozna rozwijac na nich troche swoje mozliwosci i zarazem zeby byly latwe Chodzi mi oczywiscie narty dla mojej dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 20 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Fischer CTX 400 Oceny użytkowników Nie ma jeszcze żadnych ocen Parametry techniczne: Długość: 170/165/160/155/150/145/140 Promień: 16m /160 Taliowanie: 110-69-98 Post Opis Żywe i zadziorne. Takie powinny być prawdziwe carvery. I takie są CTX 400. Głównie za przyczyną zastosowanych w konstrukcji materiałów - Carbon Fiber (włókno węglowe), Plasma Edge i płyty Railflex 2. Rekomendowane buty: MX3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banas11 Napisano 20 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 moze ktos doradzi jaki powinien byc promien skretu jaki rdzen itp?????????????????????????? Wielki dzieki KajuJ w koncu jakies konkrety i oto mi chodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 20 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 spytaj ją ( jej moze chodzić o kolor i nie tylko nart oraz innego sprzętu -Pozdrawiam a nie musisz kupowac po 1 sezonie(ile dni na stoku)sprzetu z tej średniej lub najwyższej półki ( niektórzy w odpowiedziach spełniaja swoje marzenia sprzetowe) wiesz jak fajnie sie wyglada narciarz po 1 sezonie na stoku w fischerach Rc ( może troche przesadziłem z tym Rc )ale bywaja takie rady Przepraszam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banas11 Napisano 20 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 a co powiecie na rosignol saphir 300 http://www.allegro.p...owe_okazja.html ewentualnie fisher smovie 5.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 a co powiecie na rosignol saphir 300 http://www.allegro.p...owe_okazja.html ewentualnie fisher smovie 5.5Te saphiry będą dla początkującej w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banas11 Napisano 21 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 jest to w miare dobra nartka czy raczej jakas lipa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 jest to w miare dobra nartka czy raczej jakas lipa??Normalne, komfortowe narty od początkujących do srednio zaawansowanych, na male i srednie prędkoscie do srednich skrętow. http://superski.ru/equip/lady.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Witam na nartach jeżdziłem dopiero jeden sezon (4dni, w tym godzinka z instruktorem) swoje umiejętności oceniam na poziomie5-6, chciałbym kupić narty więc mam pytanie czy narty Fischera RX8 nie beda dla mnie zbyt trudne waga 72 kg, wzrost 176, chciałem dodać że w tym roku będę chciał spędzić parę godzinek z instruktorem chiałem jeszcze dodac ze nauka jazdy na nartach przychodzi mi dosc latwo:) korzystaj z funkcji edit gratulacje: w takim tempie postepu za 5 dni zabraknie skali umiejetnosci!!!! gratulacje: w takim tempie postepu za 5 dni zabraknie skali umiejetnosci!!!! po prostu chcialem powiedziec zebys jeszcze raz przeczytal skale i sie odpowiednio w nia wpasowal... zycze dalszych postepow:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banas11 Napisano 21 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 drogi kolego skoro jezdzisz na nartach to powinienies wiedzie c ze osiagnac umiejetnosci na poziomie 5 (zaczynajac od zera) to chyba trwa kikadziesiat razy czy nawet kilkaset razy szybciej niz przeskoczenie z poziomu 5 na 10 wiec nie kpij sobie ze za drugie 5 dni mi skali braknie bo doskonale o tym karzdy wie ze tak nie jest. Jesli ktos napisze ze po dwoch dniach ocenia swoje umiejetnosci na 2 to go wysmiejesz ze za 10 dni braknie mu skali?? Pozatym osiagnac skale umiejetnosci na poziomie 5 przy dobrych warunkach fizycznych i latwym nabywaniu umiejetnosci w ciagu 4 dni spedzonych na stokach to wedlug mnie nie jest to nic nadzwyczajnego. a wogole to ten watek nie jest o skali umiejetnosci tylko o narcie o ktora pytalem i chcialem uslyszec jakies rady na ten temat a nie na temat oceniania swojej skali umiejetnosci po to napisalem jak dlugo jezdze na nartach zeby kazdy mogl ocenic czy dane narty beda dla mnie odpowiednia Pozdro. a co powiecie o RX2 dla poczatkujacej dziewczyny??nie beda za trudne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Dla Ciebie : RX6 , RX4 , Rossignol X-FIGHT Dla Niej : np. Blizzard X-Sprit 3 , ROSSIGNOL SAPHIR 300 , Fischer S 3.3 , RX4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banas11 Napisano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 dzieki oskar za konkrety a co bys powiedzial na temat fisher rx2 dla dziewczyna niemniej zostane przy saphirkach bo jej sie te podobaja i sa tansze troche nie wie ktos czasem dlaczego saphiry 300 w macro maja inną szate graficzna niz te w dziale katalog sprzetu?? i jaki rdzen maja te saphirki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Moze dlatego, ze w ofercie na 2006/07 rossignol nie ma tych nart w ofercie... Przynajmniej na oficjalnej stronie Rossignola: http://www.rossignol.com/ a tam Product --> Ski --> Overview... Zatem mozna wnioskowac, ze Saphir 300 jest narta robiona dla marketow... W zeszlym roku cena katalogowa wynosila okolo 1500PLN, a w katalogu Macro jest po 682PLN wiec jest duze prawdopodobienstwo, ze rdzen maja poliuretanowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkiDiv Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Inna szata graficzna specjalna dla makro. Saphir 300 rdzeń drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Rdzeń drewniany ?? Ee... coś mi się nie zdaje Według mnie to pianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkiDiv Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Drewniany, drewniany:) Rossignol w wielu nartach nawet w tych podstawowych stosuje tą konstrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banas11 Napisano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 A skad wiesz ze drewniany?? w koncu cena jest niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 No własnie cena jest zastanawiająca... według mnie drewno rozpoczyna się w cenach grubo wyższych od tej podanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Cena jest na pograniczu poliuretanu i drewna stad moje podejrzenia ale i brak pewnosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi