Sencei Napisano 29 Października 2009 Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Witam. Po krótce, żeby nie pisaćeseju: 1)Czy mogę robić w innej szkole cz.I i cz. II?//zrobiłem KK w Ikaturze, ale <=8pkt. na ZR(Zawodach Regionalnych) dało mi promocję, że mam zdaną cz.I PI i nie wiem, czy mogę teraz robić cz. II w innej szkole// 2)Szukam terminu cz. II kursu na PI w najbliższej okolicy do podkarpacia (ale nie Krynica w terminie okołosylwestrowym, bo nie zalatwię już sobie spania), może byc zakopane lub jakikolwiek region Polski w obrębie 200km[do naciągania] od Krosna, ale chciałbym przez tydzień na w/w kursie zmieścićsię w kwocie 300zł za karnety(nie 300zł dziennei, tylko 300zł na te 6dni) 3)Jaką szkołe polecacie i gdzie (na jakim stoku), bo nie chcęprzykładowo robić na takim Kasprowym (o ile słyszałem 7zł za przejazd, dlatego). 4)Wolałbym aby to było ciche miejsce jak Krynica, a nie rozpowszechnione na świecie Zakopane. 5)Termin jaki mnie interesuje to od 28.12.2009 (minimalny termin początkowy) do ok. połowy stycznia(maksymalny termin zakonczeniowy). Tutaj jest spis kursów w tym terminie, jednak nie wiem w jakich ośrodkach szkoły przeprowadzają kurs oraz jakie tam są opłaty Wszystkim, którzy zechca się pomóc będę wdzięczny, a jeżeli byłoby to w okolicy terminu zawodów skiforum 2010(o ile takie będą) i w tym samym ośrodku lub okolicy to zobowiązuję sie zawitać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Dzięki za info, wolę nie tłumaczyc, dlaczego szukam tylko IIcz., bo nei o to chodzi w temacie. Chodzi mi o to, żę szukam kursu aby odbył sięjak najwcześniej najkorzystniej to termin 2.01.10 -8.01.10 ale konieczne czego szukam jest to, aby stok nie był zbyt drogi. Co myślicie o takim stoku (Harenda Zakopane)? <<Szkoła która prowadzi tam kursy>>,; znacie jakies opinie na temat tej szkoły? Powtórzę: 1)Szukam kursu najlepiej w terminie początkiem stycznia(IIcz.) który organizowany jest w niedrogim ośrodku i w takiej szkole, która zechce mnie wziąć jedynie na IIcz. Pomożęcie ? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2009 czytajcie ze zrozumieniem. Konkretnie to mi chodzi, o to, żeby IIcz. tego kursu (t.j. PI) była organizowana...(już to pisałem w postach wcześniej). To czy można robić w dwóch różnych szkołąch, jest chyba indywidualną kwestią, jeżęli szkołą zgodzi się, że zrobię u niech drugą cz., ale pierwszą zrobiłem gdzie indziej, to tak może być. Przypomne: Chodzi mi o to co we wcześniejszym moim poście (nie pierwszym, tylko drugim), a szczególnie podkreślając ceny i terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PRAXA Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 A dowiadywałeś się o stacje Bieszczadzkie np .w Ustrzykach ,Lesku ,czy Baligrodzie tak strzelam bo sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2009 A dowiadywałeś się o stacje Bieszczadzkie np .w Ustrzykach ,Lesku ,czy Baligrodzie tak strzelam bo sam nie wiem Na stronie sitn-u po wybraniu szkolenia na PI , terminu jako całego sezonu i miejsca bieszczady nei ma żdnych pozycji niestety. Co do tego, zę ma być w dwóch szkołach, to wielkie dzięki za info, a co do informatora, to co robicie, że wam przyszedl, a mi nie? Płaciliście cos za to? Wiem, zę sam jest darmowy, ale za wysyłkę lub cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gordasz Napisano 31 Października 2009 Udostępnij Napisano 31 Października 2009 sencei zasmuce się ;] ja też jestem z krosna , mój kolega chciał robić ten kurs i przez rok szukał miejsca i nie znalazł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karat10 Napisano 31 Października 2009 Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Witam. Po krótce, żeby nie pisaćeseju: 1)Czy mogę robić w innej szkole cz.I i cz. II?//zrobiłem KK w Ikaturze, ale <=8pkt. na ZR(Zawodach Regionalnych) dało mi promocję, że mam zdaną cz.I PI i nie wiem, czy mogę teraz robić cz. II w innej szkole// 2)Szukam terminu cz. II kursu na PI w najbliższej okolicy do podkarpacia (ale nie Krynica w terminie okołosylwestrowym, bo nie zalatwię już sobie spania), może byc zakopane lub jakikolwiek region Polski w obrębie 200km[do naciągania] od Krosna, ale chciałbym przez tydzień na w/w kursie zmieścićsię w kwocie 300zł za karnety(nie 300zł dziennei, tylko 300zł na te 6dni) 3)Jaką szkołe polecacie i gdzie (na jakim stoku), bo nie chcęprzykładowo robić na takim Kasprowym (o ile słyszałem 7zł za przejazd, dlatego). 4)Wolałbym aby to było ciche miejsce jak Krynica, a nie rozpowszechnione na świecie Zakopane. 5)Termin jaki mnie interesuje to od 28.12.2009 (minimalny termin początkowy) do ok. połowy stycznia(maksymalny termin zakonczeniowy). Tutaj jest spis kursów w tym terminie, jednak nie wiem w jakich ośrodkach szkoły przeprowadzają kurs oraz jakie tam są opłaty Wszystkim, którzy zechca się pomóc będę wdzięczny, a jeżeli byłoby to w okolicy terminu zawodów skiforum 2010(o ile takie będą) i w tym samym ośrodku lub okolicy to zobowiązuję sie zawitać. Zadzwoń sobie do Marka Majerczyka 601 452 345 (Szkoła Rysy Sport w Bukowinie Tatrzańskiej). Bardzo dobrze prowadzi kursu kadrowe. Jak nie będzie miał miejsca to w drugiej kolejności polecam szkołę Fun Ski (Białka Kaniówka - Małe Ciche; kursy prowadzi Piotr Stawarz). Powodzenia, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Zadzwoń sobie do Marka Majerczyka 601 452 345 (Szkoła Rysy Sport w Bukowinie Tatrzańskiej). Bardzo dobrze prowadzi kursu kadrowe. Jak nie będzie miał miejsca to w drugiej kolejności polecam szkołę Fun Ski (Białka Kaniówka - Małe Ciche; kursy prowadzi Piotr Stawarz). Powodzenia, Wojtek interesująca propozycja, jak mozesz to poproszę cennik stoków na ktorytch odbywająsie zajęcia w napisanych przez ciebei szkołach. Czy można robić IIcz. w innej skzole niz I ? Praktyka, a teoria.... wyżej kolega napisał, żę zdecydowanie nie, ale jak jest w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Picia55 Napisano 31 Października 2009 Udostępnij Napisano 31 Października 2009 jeśli mogę się podłączyć pod temat to chciałbym zapytać czy można najpierw zrobić cz II a później dopiero cz I? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Picia55 Napisano 31 Października 2009 Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Z jednej strony wydaje mi się, że masz rację a z drugiej... tak czy siak obie się kończą egzaminem i tak czy siak oba trzeba zdać. No ale jeśli są bardzo ściśle ze sobą powiązane to dla własnego dobra ( żeby zdać) trzebaby robić po kolei... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karat10 Napisano 1 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 interesująca propozycja, jak mozesz to poproszę cennik stoków na ktorytch odbywająsie zajęcia w napisanych przez ciebei szkołach. Czy można robić IIcz. w innej skzole niz I ? Praktyka, a teoria.... wyżej kolega napisał, żę zdecydowanie nie, ale jak jest w praktyce? W praktyce i w teorii jest tak, że jak masz zrobioną część kwalifikacyjną i zaliczone zawody regionalne to kurs na pomocnika nocnika (PIN PZN) robi się jednym ciągiem. Po kursie masz egzamin wewnętrzny, a po nim jak instruktor zaliczy Ci kurs idziesz na egzamin regionalny. Jak go zdasz jesteś tymże pomocnikiem bez żadnych uprawnień do szkolenia (bez względu na to czy szkolenie jest w szkole narciarskiej czy na własną rękę). Już Ci to kolego ktoś tutaj opisywał dość dokładnie. Prowadzący kurs może Ci pójść na rękę i część robisz u niego , a za jakiś czas dorabiasz resztę, ale raczej w dwóch różnych szkołach to nikt Ci tak na rękę nie pójdzie. W końcu szkoły konkurują ze sobą jakby nie było. Jeśli chodzi o ceny za wjazdy wyciągami to wysil trochę kolego swoją mózgownicę i znajdź sobie w internecie. Nie bądź już taki leniwy. Za chwilę każesz komuś iść za siebie na kurs, bo Tobie się nie chce. :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 (ci co czytali ze zrozumieniem moje wcześniejsze posty tą część mogą sobie odpuścić) CZĘŚĆ1: kolego karat. Widzę, że albo nie znasz nowych kryteriów ustanowionych w sezonie 07/08, albowiem zamiast KK i ZR na 6-7,5pkt można pojechać ZR na 8 lub więćej pkt i otrzymuje sięto samo (jest się przygotowanym i mozna przystąpic do kursu na pomocnika instruktora). W związku z powyższym, to że bylem na KK i zdałem tam egzamin, oraz pojechałem na 8 lub więcej w ZR oraz promocja ze strony szkoły narciarskiej (nazwa nieważna) zostało mi wpisane do indeksu Pomocnik Instruktora cz.I, w związku z czym szukam jedynie kursu na cz.II, a że najlepsze terminy w tej samej szkole mi nie wypadają, a w innych są dogodniejsze, więc szukam w innych. CZĘŚĆII: Czy gdyby szkoła w której zrobiłem cz.I się zgodziła, abym robił w innej skzole, oraz tamta inna szkoła by mnie zechciałą przyjąc na samo cz.II, to mogę próbowaćzałatwić to w sitn-ie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi