__kater__ Napisano 17 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Jak w temacie co moze z takiego połączenia wyniknąć. Nie zanosi się bym mógł kupić szybko buty i pewnie jakiś czas bede zmuszony śmigać na takim zestawieniu. Jakie z tego tytułu będą niespodzianki ? Narty SX premium (coś jak SX10) buty performa+ (nie odczytałem nigdzie flexa ale chyba są najmiększe z możliwych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 17 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Jak w temacie co moze z takiego połączenia wyniknąć. Nie zanosi się bym mógł kupić szybko buty i pewnie jakiś czas bede zmuszony śmigać na takim zestawieniu. Jakie z tego tytułu będą niespodzianki ? Narty SX premium (coś jak SX10) buty performa+ (nie odczytałem nigdzie flexa ale chyba są najmiększe z możliwych) Myslę, ze jesli nie jezdzisz w zawodach, to praktycznie nie poczujesz. Sam jezdzę podobnie, nawet raz zapomialem przelączys w bucie Walk(jazda-chodzenie), mialem odpiętą jedną klamrę, to poczulem na trochę większej prędkosci, ze cos jest w nieporzątku. Narta prowadzila się nie precyzyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devastator Napisano 17 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Tak jak mówi Gerius - nic strasznego się nie stanie. Przy dużych prędkościach i dużych obciążeniach można ewentualnie odczuwać brak precyzji, ale tak ogólnie to bardzo nie przeszkadza (dopóki nie startuje się w zawodach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 17 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 mozesz miec problemy z kontrolowaniem narty i jej precyzyjnosci:) ja kiedy miałem okazje pojechać w bucie z flexem 60 na gs-ach 9x pro bardzo sztywne dało rade da sie ale mi to nie sprawia frajdy noga mi latala jakbym byl w tramkach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__kater__ Napisano 17 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Do zawodów to mi daleko Dzieki czyli złamane zostanie 8 przykazanie 8.Zastanów się na jakich nartach jeżdzisz.Zawodnicze deski nie będą dobrze współdziałały z miękkimi butami dla początkujących i odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 17 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 nie no spoko sx to nie zawodnicza deska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__kater__ Napisano 17 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 ale jak by nie patrzec jest twarda Bynajmniej takie wrażenie sprawia w porównaniu do moich starych maretówek open200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olszanskik Napisano 17 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 ja mam Heady i.C 160 i burty z flexem ok 60. Myśle ze bedzie mi sie dobrze jezdziło, bo wczesniej jezdziłem na bardziej miekkich butach i było ok; co o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 17 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 ja mam Heady i.C 160 i burty z flexem ok 60. Myśle ze bedzie mi sie dobrze jezdziło, bo wczesniej jezdziłem na bardziej miekkich butach i było ok; co o tym myslicie? zest6awienie które podajesz będzie dobrze współgrało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olszanskik Napisano 17 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 TO mnie uspokoiłes, bo sie troche bałem ze za miekki buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__kater__ Napisano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 jeśli już jednak miał bym zmienić buty to jaki flex zalecacie do nart SX ? proponowane modele mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenobcy Napisano 8 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Do Sx10 dedykowane są Atomic M9 flex 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 8 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Flex 80-90 max 100 Poza wyżej wymienionymi może Salomon XWave 7 lub 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__kater__ Napisano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Jakaś tańsza alternatywa ? chyba ze są warte tysiaka, to nie ma o czym mówić... (pisać w zasadzie ) oczywiście przy założeniu, że będą wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 8 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Wg mnie salomony są warte swojej ceny. Zbierają szereg pozytywnych opinii. Qaz takiego sprzętu używa i z tego, co wiem jest bardzo zadowolony. Sam chyba się też na cos takiego zdecyduję, bo muszę zmienić swoje butki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svenson Napisano 8 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Kiedyś miałem miękkie buty, a że znajomy miał buty do sprzedania, więc postanowiłem je przetestować. Różnica jest zdecydowanie zauważalna i po testach stwierdziłem, że mam jakieś badziewie które koniecznie muszę zmienić. Bez zastanowienia odkupiłem twarde buty mimo że na początku nawet nie myślałem o zmianie butów. W pewnym momencie zbyt miękki but zaczyna przeszkadzać w robieniu postępów w jeździe na nartach i człowiek zastanawia się, dlaczego inni robią rzeczy, których ja nie mogę zrobić. Owszem technika to podstawa, ale jakość sprzętu też gra swoją role. Warto kupić lepsze buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__kater__ Napisano 9 Lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 no prawie mnie przekonaliście - gdybym miał świadomość, że tej zimy będzie jeszcze zimno to bym poleciał i kupił jedną z tych propozycji... ... a tak prawdopodobnie kupie je całkiem po sezonie jak będą już największe przeceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowina Napisano 9 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 ja tak miałam - buty lange anhea 6 z flexem ok. 50-60 (chyba, bo nigdzie nie udało mi się znaleźć tej informacji) i atomic bata carv 9.18, czułam jak przy ostrzejszej jeździe noga mi lata w butach teraz kupiłam sobie nordica olympia sm10 i... zobaczymy, jak będzie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi